Ποινές σοκ σε Αστέρα Αμαλιάδας: Μείον 5 βαθμούς, πρόστιμο και 4 ματς κεκλεισμένων- Χάνει την άνοδο, ευνοημένος ο Ηρόδοτος

Βαριά καμπάνα στον Αστέρα Αμαλιάδας ήταν η ετυμηγορία της Πειθαρχικής Επιτροπής της ΕΠΟ για την διακοπείσα αναμέτρηση με τον Ηρόδοτο, στα μπαράζ ανόδου της Γ’ Εθνικής.

Η ηλειακή ομάδα θεωρήθηκε υπαίτια της διακοπής, μηδενίζεται στο συγκεκριμένο ματς ενώ της αφαιρούνται και πέντε βαθμοί από την βαθμολογία των μπαράζ. Αυτό σημαίνει πως χάνει την άνοδο στην Football League καθώς υποχωρεί στην 3η θέση της βαθμολογίας.

Επιπλέον, ο Αστέρας καλείται να πληρώσει πρόστιμο 2000 ευρώ ενώ τιμωρήθηκε και η έδρα του και του χρόνου θα δώσει 4 ματς κεκλεισμένων των θυρών!

Με άλλη απόφαση της ΠΕ τιμωρώθηκε και ο Εθνικός με αφαίρεση τριών βαθμών για τα όσα έγιναν στα Σπάτα με τον Αήττητο πράγμα που σημαίνει πως στην δεύτερη προνομιούχο θέση της ανόδου βρέθηκε ο Ηρόδοτος!

Και οι δυο ομάδες αναμένεται να ασκήσουν έφεση.

Η απόφαση της Π.Ε. της ΕΠΟ

Η Πειθαρχική Επιτροπή, κατά την τελευταία της συνεδρίαση, έλαβε τις ακόλουθες αποφάσεις.

Κηρύσσει το εγκαλούμενο σωματείο Εθνικός ΟΦ Πειραιώς πειθαρχικά ελεγκτέο για την αναλυτικά αναφερόμενη στο σκεπτικό άδικη πράξη στον αγώνα του Ειδικού Πρωταθλήματος της Γ΄Εθνικής Αήττητος Σπάτων-Εθνικός ΟΦ στις 29/04/2018 στο γήπεδο ΔΣ Σπάτων Δημητρίου.

Επιβάλλει στο εγκαλούμενο σωματείο τις εξής πειθαρχικές ποινές: (α) χρηματική ποινή ύψους δύο χιλιάδων Ευρώ (2.000€), (β) ποινή διεξαγωγής δύο (2) αγώνων χωρίς θεατές και (γ) ποινή αφαίρεσης τριών (3) βαθμών.

Κηρύσσει το πρώτο εγκαλούμενο αθλητικό σωματείο Α.Ο. Αστέρας Αμαλιάδας – Πανόπουλο πειθαρχικώς ελεγκτέο για την αναλυτικώς περιγραφόμενη στο σκεπτικό της παρούσας πράξη.

Επιβάλλει στο πρώτο εγκαλούμενο τις εξής πειθαρχικές ποινές: α) της κατακύρωσης με διαφορά τερμάτων 0-3 υπέρ του σωματείου Ηρόδοτος Π.Α.Σ.Α. του αγώνος, ο οποίος διεξήχθη στις 13.5.2018 μεταξύ εκείνου και του εγκαλούμενου σωματείου ως γηπεδούχου στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής του 2ου Ομίλου του Ειδικού Πρωταθλήματος της Γ΄ Εθνικής Ερασιτεχνικής Κατηγορίας, β) χρηματική ποινή ύψους δύο χιλιάδων ευρώ (2.000 €), γ) ποινή της διεξαγωγής αγώνα χωρίς θεατές για τέσσερις (4) αγωνιστικές και δ) συνολική ποινή αφαίρεσης πέντε (5) βαθμών από τον βαθμολογικό πίνακα του διεξαγόμενου Ειδικού Πρωταθλήματος της Γ΄ Εθνικής Κατηγορίας της αγωνιστικής περιόδου 2017-2018.

Κηρύσσει τον τρίτο εγκαλούμενο, Εμμανουήλ Παπαματθαιάκη, πειθαρχικώς ελεγκτέο για την αναλυτικώς περιγραφόμενη στο σκεπτικό της παρούσας πράξη. Επιβάλλει στον τρίτο εγκαλούμενο: α) χρηματική ποινή ύψους χιλίων πεντακοσίων ευρώ (1.500 €), για την καταβολή της οποίας ευθύνεται εις ολόκληρον το δεύτερο εγκαλούμενο σωματείο Ηρόδοτος Π.Α.Σ.Α., και β) την ποινή της απαγόρευσης εισόδου στον αγωνιστικό χώρο για χρονικό διάστημα έξι (6) μηνών.

Κηρύσσει τον τέταρτο εγκαλούμενο, Ανδρέα Ξυδάκη, πειθαρχικώς ελεγκτέο για την αναλυτικώς περιγραφόμενη στο σκεπτικό της παρούσας πράξη. Επιβάλλει στον τέταρτο εγκαλούμενο: α) χρηματική ποινή ύψους χιλίων πεντακοσίων ευρώ (1.500 €), για την καταβολή της οποίας ευθύνεται εις ολόκληρον το δεύτερο εγκαλούμενο σωματείο Ηρόδοτος Π.Α.Σ.Α., και β) την ποινή της απαγόρευσης εισόδου στον αγωνιστικό χώρο για χρονικό διάστημα έξι (6) μηνών.”

Η νέα βαθμολογία των μπαράζ μετά τις ποινές διαμορφώθηκε ως εξής:

Η βαθμολογία

(σε 6 αγώνες)

Αήττητος 7-5 11

Ηρόδοτος 8-5 7

————————

Αστέρας 7-11 4

Εθνικός 5-6 3

 

 

677 views
Top