Γ’ Εθνική: Ο πιθανός όμιλος Καλαμάτας και Πάμισου για τη νέα σεζόν

Εν μέσω συζητήσεων για αλλαγές στις κατηγορίες και με το καλοκαιρινό σενάριο των αναδιαθρώσεων να επανέρχεται, ίσως είναι πρόωρο να επιχειρηθεί μια προσέγγιση στον όμιλο που θα πάρουν μέρος οι δυο μεσσηνιακές ομάδες στο νέο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής, σίγουρα όμως είναι κάτι που θα απασχολήσει όλη την ποδοσφαιρική Πελοπόννησο το προσεχές διάστημα.

Έχοντας ως... μπούσουλα τον περυσινό καταρτισμό απο την ΕΠΟ των ομίλων της Γ’ Εθνικής, υπάρχει μια πρώτη εικόνα για τις ομάδες που θα τεθούν αντίπαλοι της Καλαμάτας και του Πάμισου. Εάν θεωρήσουμε ως δεδομένο πως οι Νομοί δεν αλλάξουν, δηλαδή οι ομάδες της Αργολίδας και της Κορινθίας θα πάνε σε άλλους ομίλους, η πιθανή σύνθεση είναι η ακόλουθη:

Από τον 5ο όμιλο 2017-18: Αστέρας Αμαλ., Πανηλειακός, Βάρδα (Ηλεία), Αστέρας Βλαχιώτη (Λακωνία), Παναρκαδικός (Αρκαδία), Διαγόρας Βραχνέϊκων (Αχαία), Καλαμάτα (Μεσσηνία)

Οι πρωταθλητές ΕΠΣ 2017-18: Νίκη Τραγανού (Ηλεία), Πανμοβριακός Ριόλου (Αχαία), Πάμισος Μεσσήνης (Μεσσηνία), Πανθυρεατικός (Αρκαδία), Πελλάνα Καστορείου (Λακωνία), Καταστάρι (Ζάκυνθος), Α.Ο. Εικοσιμία (Κεφαλονιά)

Από την Football League 2018-19: Παναιγιάλειος (Αχαϊα)

Η βασική διαφοροποίηση που υπάρχει σε σχέση με την σεζόν που ολοκληρώθηκε είναι πως αυξάνονται οι ομάδες από 12 σε 15 πράγμα που σημαίνει πως πάμε για ένα πιο “κανονικόπρωτάθλημα.

Η Ηλεία θα έχει την πλειοψηφία με 4 ομάδες (σε περίπτωση που παραμείνει ως έχει η απόφαση για τον Αστέρα Αμαλ.) και ακολουθεί με 3 ομάδες η ΕΠΣ Αχαίας. Οι ΕΠΣ Μεσσηνίας, Αρκαδίας και Λακωνίας θα έχουν δυο εκπροσώπους και οι υπόλοιπες Ενώσεις μία εκπρόσωπο.

Το παραπάνω σενάριο μοιάζει στην παρούσα φάση το πιο πιθανό να εφαρμοστεί αλλά τίποτε δεν είναι σίγουρο σε ενδεχόμενη αναδιάρθρωση. Επίσης είναι δεδομένο πως θα υπάρξουν “καραμπόλες” και στην περίπτωση που κάποια ομάδα από την Football League δεν εξασφαλίσει άδεια.

 

 

897 views
Top