Η μάχη της παραμονής στον 8ο όμιλο: Τρείς έπεσαν, 4 ομάδες για δυο θέσεις

 

Μάχη για δυο θέσεις παραμονής στην κατηγορία θα δώσουν τέσσερις ομάδες στον 8ο ομιλο της Γ’ Εθνικής.

Τέσσερις στροφές πριν το φινάλε του πρωταθλήματος, τρείς ομάδες ο ΑΟ Εικοσιμίας, ο Πάμισος Μεσσήνης και η Ένωση Λέρνας κάνουν σχέδια για τα τοπικά ενώ την μάχη για την αποφυγή του μοιραίου θα δώσει ο Αμβρυσσέας με τον Μανδραϊκό.

Σε καλύτερη μοίρα βρίσκεται θεωρητικά η ομάδα του Διστόμου, η οποία έχει σχετικά βατό πρόγραμμα η παραμονή δεν εξαρτάται απ΄αυτήν.

Μαθηματικά την σωτηρία έχουν εξασφαλίσει έξι ομάδες: Καλαμάτα, Ασπρόπυργος, Παναργειακός, Ένωση Ερμιονίδας, Πελλάνα και Ύπατο.

Στις παραπάνω θα βρεθεί σίγουρα και το Καταστάρι που ουσιαστικά θέλει έναν πόντο. Η Ζακυνθινή ομάδα με 34 βαθμούς έχει μια απόσταση 11 ολόκληρων βαθμών από την ζώνη που είναι ο Αμβρυσέας με 23 και 12 από τον Μανδραϊκό που είναι στους 22! Αυτό σημαίνει ότι οι νησιώτες με νίκη επι του ΑΟ Εικοσιμίας την Κυριακή τελειώνουν τυπικά και ουσιαστικά την υπόθεση της παραμονής.

Ο Παναρκαδικός στραβοπάτησε στην Μεσσήνη, κάτι που σημαίνει πως το εντός έδρας παιχνίδι της ερχόμενης 23ης αγωνιστικής με τον Αμβρυσσέα απέκτησε χαρακτήρα τελικού. Εάν η ομάδα του Στάϊκου κερδίσει “κλειδώνει” την παραμονή, σε διαφορετική περίπτωση θα δώσει παράταση στην αγωνία έχοντας στην συνέχεια δύσκολο πρόγραμμα με Ύπατο, Ασπρόπυργο και Καλαμάτα.

Οι Αρκάδες για να σωθούν και μαθηματικά θέλουν 4 ακόμα βαθμούς και αν το πετύχουν επί του Αμβρυσέα θα είναι μια χαρά. αφού τους αρκεί μετά μια ισοπαλία.

Ο Αστέρας Βλαχιώτη πήρε το βαθμό στο τέλος από το Καταστάρι την Κυριακή και ίσως αυτός αποδειχθεί σωτήριος για την ομάδα της Λακωνίας που πήγε στους 31 βαθμούς . Οι Λάκωνες έχουν ένα βατό πρόγραμμα έως το τέλος και αν κερδίσουν την Κυριακή τον Μανδραϊκό είναι πολυ κοντά στην παραμονή αφού μετά έχουν και τον Πάμισο. Στην πιο δύσκολη θέση βρίσκεται ο Αμβρυσσέας που με 23 βαθμούς βλέπει την παραμονή θολή!

Για να καταφέρουν οι Βοιωτοί να κάνουν πραγματικότητα το όνειρο της παραμονής, θα πρέπει στα επόμενα τέσσερα παιχνίδια να πετύχουν το απόλυτο φτάνοντας τους 35 βαθμούς, ενώ έχουν πολλές ελπίδες ακόμη κι αν σε ένα από αυτά φέρουν «Χ», φτάνοντας τους 33 βαθμούς.

Τέλος ο Μανδραϊκός με την ήττα σοκ που γνώρισε από την υποβιβασμένη Ένωση Λέρνας έμεινε στους 22 βαθμούς και για να παραμείνει στην κατηγορία πρέπει να κάνει το απόλυτο νικών στα 4 ματς και να φτάσει αισίως τους 34 βαθμούς που ίσως να μην του φτάσουν.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των ομάδων της ουράς στον 8ο όμιλο:

Ομάδα Β 23η αγωνιστική 24η αγωνιστική 25η αγωνιστική 26η αγωνιστική
Καταστάρι 34 Εικοσιμία Παναργειακός * Πελλάνα  Ερμιονίδα
Παναρκαδικός 32 Αμβρυσσέας  ΑΟ Υπάτου * Ασπρόπυργος  Καλαμάτα *
Αστέρας Βλαχιώτη 31 Μανδραϊκός * Πάμισος * Αμβρυσσέας  ΑΟ Υπάτου *
Αμβρυσσέας 23 Παναρκαδικός * Λέρνα  Αστέρας Βλαχιώτη * Εικοσιμίας 
Μανδραϊκός 22 Αστέρας Βλαχιώτη  Εικοσιμίας * Παναργειακός  Πελλάνα *
Λέρνα 18 Πάμισος  Αμβρυσσέας * ΑΟ Υπάτου  Ασπρόπυργος *
Πάμισσος 5 Καταστάρι  Λέρνα * Αστέρας Βλαχιώτη  Εικοσιμίας 
Εικοσιμίας 2 Καταστάρι * Μανδραϊκός  Πάμισος * Αμβρυσσέας *

Με * τα εκτός έδρας παιχνίδια.

 

 

 

305 views
Top