Οι σκέψεις για τη "νέα" Γ' Εθνική

Αφού οριστικοποιήθηκε ο χάρτης των τριών κορυφαίων κατηγοριών στο ελληνικό ποδόσφαιρο η ΕΠΟ αναμένεται στη συνέχεια να ασχοληθεί και με την Γ' Εθνική.

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις οι αλλαγές της κατηγορίας θα πάει για την επόμενη χρονιά καθώς η νέα σεζόν λειτούργησε ως οδηγός για την αναδιάρθρωση.

Συνοπτικά το «μοντέλο» της Γ’ Εθνικής για τη σεζόν 2019-20 αναμένεται είναι μια από τα ίδια, αλλά με μικρές αλλαγές. Υπάρχει σκέψη να παραμείνουν οι 8 όμιλοι των 14 ομάδων, να υποβιβαστούν 7 από κάθε όμιλο και οι πρωταθλητές να δημιουργήσουν ένα γκρουπ-πρωταθλητών και μέσω πλέι οφ να παλέψουν για τα 4 εισιτήρια της ανόδου.

Σε ό,τι αφορά τη δομή του Κυπέλλου Ελλάδας για την ερχόμενη σεζόν, οριστικές αποφάσεις θα παρθούν από την Επιτροπή Εκτάκτων Θεμάτων της ΕΠΟ. Τον τελικό σχεδιασμό θα τον κάνει η Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου στις 28/5 και μένει να δούμε προσεχώς τα ουσιαστικά δεδομένα της διοργάνωσης όταν αυτά επικυρωθούν από την ΕΕ της Ομοσπονδίας.

Η πρόταση που εξετάζεται από την Επιτροπή Κυπέλλου περιλαμβάνει 137 ματς στο σύνολο με τη συμμετοχή Κυπελλούχων των ΕΠΣ και διπλό τελικό, ενώ ο πρόεδρος της Super League, Μηνάς Λυσάνδρου πρότεινε ένα σύστημα με 117 παιχνίδια χωρίς ομίλους και μoνό τελικό.

Για όλα τα παραπάνω αναμένονται οι οριστικές αποφάσεις της ΕΠΟ και η σχετική επικύρωση από την Εκτελεστική Επιτροπή.

316 views
Top