Πως διαμορφώνεται ο όμιλος του Τσικλητήρα στην Γ’ Εθνική- Το μεγάλο ερωτηματικό

Ένα μεγάλο ερωτηματικό φαίνεται να προκύπτει για την συγκρότηση του 3ου ομίλου της Γ΄ Εθνικής, στον οποίο θα δώσει τις μάχες του και ο Τσικλητήρας Πύλου.

Τα γεωγραφικά κριτήρια του καταρτισμού του ομίλου που λαμβάνει υπ’ όψιν η επιτροπή πρωταθλήματος της Γ΄ Εθνικής οδηγούν στο συμπέρασμα πως ο όμιλος θα συγκροτηθεί κατά βάση από τις ομάδες της Πελοποννήσου οι οποίες είναι 12 και θα συμπληρωθεί με τους νησιώτες. Όπου νησιώτες, η Ζάκυνθος, ο Αιολικός και οι δυο ομάδες της Εύβοιας.

Το μεγάλο ερωτηματικό όμως για την συμπλήρωση του παζλ έχει να κάνει με την δεύτερη εκπρόσωπο της Εύβοιας, τη νεοφώτιστη Ιστιαία η οποία βρίσκεται στην βόρεια πλευρά του νησιού και ενδεχομένως θα μπορούσε να «κουμπώσει» και στον 2ο όμιλο μιας και μέσω των πορθμειακών γραμμών προς Γλύφα και Αρκίτσα έχει πρόσβαση σε Στερεά Ελλάδα και Θεσσαλία.

Αντί της Ιστιαίας λοιπόν θα μπορούσε να συμπεριληφθεί στον 3ο όμιλο η ομάδα της Θήβας. Η πόλη της Βοιωτίας είναι σαφώς πιο εύκολα προσβάσιμη για τις ομάδες της Πελοποννήσου αλλά και από Ζάκυνθο και Μυτιλήνη.

Ένα άλλο χαρακτηριστικό της νέας Γ’ Εθνικής είναι πως μετά από χρόνια δεν θα υπάρχουν ομάδες της Δυτικής Αττικής (Αστέρας Μαγούλας, Μανδραϊκός, Βύζας Μεγάρων) και την μερίδα του λέοντος όσον αφορά τις ΕΠΣ θα την έχει η Ηλεία με τρείς ομάδες (Δόξα Ν. Μανωλάδας, ΠΑΟ Βάρδας, Αστέρας Αμαλιάδας).

Με δυο ομάδες θα εκπροσωπηθούν οι ΕΠΣ Κορινθίας (Λουτράκι και Ζευγολατιό), Αργολίδας (Παναργειακός, Ερμιονίδα), Αρκαδίας (Παναρκαδικός, Δόξα Μεγαλόπολης), Αχαϊας (Παναχαϊκή, Αχαϊκή).

Οι 16 ομάδες λοιπόν που αναμένεται να συγκροτήσουν τον 3ο όμιλο (εφόσον δεν υπάρξουν αποχωρήσεις, όπως συνέβη πέρυσι, την ημέρα μάλιστα της κλήρωσης του πρωταθλήματος με τον Πανηλειακό), είναι οι:
Τσικλητήρας Πύλου, Παναργειακός, Ερμιονίδα, Αιολικός, Παναχαϊκή, Αχαϊκή, Παναρκαδικός, Δόξα Μεγαλόπολης, Λουτράκι, Ζευγολατιό, Δόξα Ν. Μανωλάδας, ΠΑΟ Βάρδας, Αστέρας Αμαλιάδας, Ζάκυνθος, Χαλκίδα, Θήβα ή Ιστιαία.


1254 views
Top