Αναγέννηση Παρ. - Πανθουριακός 0-3: Αγχωτική νίκη σε... μονότερμα

Ίδρωσε ο Πανθουριακός να “ξεκλειδώσει” την πολυπρόσωπη αμυντική διάταξη της Αναγέννησης Παραλίας και περισσότερο δύσκολα από ότι μαρτυρά το τελικό σκορ επιβλήθηκε 0-3 για την 3η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α’ τοπικής.

Η ομάδα του Γιώργου Αργυρόπουλου είχε συντριπτικό ποσοστό κατοχής της μπάλας και την υπέροχη, την οποία όμως δεν μπορούσε να μετουσιώσει σε γκολ με συνέπεια να φτάσει σε μια αγχωτική νίκη σημειώνοντας δύο γκολ στο τελευταίο πεντάλεπτο.

Η Αναγέννηση έπαιξε με ενισχυμένο κέντρο και με τους Δουρούμη, Τσουλάκο να κάνουν πολλά χιλιόμετρα αλλά η προσπάθεια της ακυρώθηκε από το μοναδικό ίσως σοβαρό αμυντικό λάθος στο ματς που έδωσε το δικαίωμα στον Πανθουριακό να προηγηθεί και να πάρει το πάνω χέρι στο ματς.

Οι φιλοξενούμενοι πήραν από τα πρώτα λεπτά τα ηνία του αγώνα και πίεσαν κυρίως από την αριστερή πλευρά με τον Κουρούπη. Η πρώτη καλή στιγμή ήρθε στο 8’ όταν ο πρώην άσος της Καλαμάτας έβγαλε την σέντρα, ο Μουλιάτος βρήκε τη μπάλα αλλά ο Χριστόπουλος με διπλή προσπάθεια και τη βοήθεια του δοκαριού έδιωξε την μπάλα.

Η Αναγέννηση έδειξε να έχει πρόβλημα στην ανάπτυξη του παιχνιδιού και προσπαθούσε να βγει μπροστά κυρίως με ατομικές ενέργειες του Ηλία Δουρούμη ενώ ο Ταμπάκης ήταν απομονωμένος στην κορυφή της επίθεσης.

Ο Πανθουριακός από την άλλη, έφτανε με ευκολία έξω από την περιοχή αλλά εκεί συναντούσε πολυπρόσωπη άμυνα και έτσι αναλώθηκε κυρίως σε μακρινά σουτ όπως του Χρήστου Τρίψα στο 15’ που κατέληξε στην αγκαλιά του Χριστόπουλου και του Μουστάκα ένα λεπτό αργότερα.

Η επόμενη μεγάλη στιγμή για τους φιλοξενούμενους ήρθε στο 26’ όταν μετά από κόρνερ του Χρήστου Τρίψα ο Κλουβάτος σηκώθηκε μόνος στο δεύτερο δοκάρι αλλά η κεφαλιά του αποκρούστηκε από τον Χριστόπουλο.

Τελικά, όπως προαναφέραμε, χρειάστηκε ένα λάθος της άμυνας της Αναγέννησης για να πάρει κεφάλι στο σκορ ο Πανθουριακός. Ήταν το 33ο λεπτό όταν ο Χριστόπουλος δεν συνεννοήθηκε σωστά με τον Μπιζίμη, ο Μουλιάτος παρεμβλήθηκε και αφού κέρδισε την μπάλα πάσαρε στον Χελά ο οποίος δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το 0-1. Αυτή ήταν ουσιαστικά και η τελευταία καλή φάση του πρώτου μέρους καθώς στη συνέχεια ο ρυθμός έπεσε.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Πανθουριακός ξεκίνησε μ’ ένα ωραίο σουτ του Κουρούπη στο 47’ το οποίο εξουδετέρωσε ο Χριστόπουλος κάτι που έκανε και στο 63’ σε προσπάθεια του Τρίψα και ένα λεπτό αργότερα όταν νίκησε σε τετ-α-τετ τον Μουλιάτο!

Το σκηνικό παρέμεινε το ίδιο, με τον Πανθουριακό να βρίσκεται συνεχώς στην επίθεση και την Αναγέννηση να ψάχνει την κόντρα που θα την έδινε την ευκαιρία να “κλέψει” τον βαθμό και το πάλεψε μέχρι το 87’ όταν ήρθε το 0-2.

Δημιουργός ήταν ο Βύζας ο οποίος πέρασε αλλαγή με τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα και έδωσε νέα πνοή στην επίθεση του Πανθουριακού. Έκανε την κούρσα από δεξιά, την κατάλληλη στιμγή έβγαλε την σέντρα και ο Χελάς με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα έκανε το 0-2.

Το σκορ έκλεισε ο Τριανταφυλλάκης με διαγώνιο σουτ στο 91’ που ήταν και η τελευταία φάση του αγώνα.

Αναγέννηση Παραλίας: Χριστόπουλος, Ταμπάκης, Τσουλάκος, Σταματόπουλος, Μπιζίμης (46’ Καρμπαλιώτης), Μαραβέλας, Δουρούμης, Σκαφιδάς. Μάλαμας, Αρβανίτης, Ξυδέας

Πανθουριακός: Σταθάς, Τρίψας Ι., Παντσιώτης (46’ Τριανταφυλλάκης), Δημητρακόπουλος, Κλουβάτος, Μουστάκας (74’ Δρογγίτης), Αργυρόπουλος (79’ Σεφεράσι), Τρίψας Χρ., Μουλιάτος, Κουρούπης (64’ Βυζάς), Χελάς.

1284 views
Top