Απ΄ευθείας στην Γ’ Εθνική ο πρωταθλητής Μεσσηνίας

Η ΕΠΟ ολοκλήρωσε την προκήρυξη της Γ’ Εθνικής στο κομμάτι των ομάδων που υποβιβάζονται και αυτών που θα πάρουν την άνοδο και επί της ουσίας δεν υπάρχει διαφοροποίηση σε σχέση με ότι ίσχυσε πέρυσι.

Όσον αφορά την άνοδο οι πρωταθλητές των Ενώσεων, οι πενήντα τρεις (53) πρωταθλήτριες ομάδες των Ε.Π.Σ. και οι τρεις (3) δευτεραθλήτριες ομάδες των ιδρυτριών Ενώσεων, δηλαδή συνολικά πενήντα έξι (56) ομάδες, προβιβάζονται στη Γ΄ Εθνική κατηγορία για την περίοδο 2019 – 2020.

Εν ολίγοις, ο πρωταθλητής Μεσσηνίας θα ανέβει στην Γ΄Εθνική χωρίς την διαδικασία μπαράζ, όπως έγινε δηλαδή και πέρυσι.

Σε περίπτωση που μία πρωταθλήτρια Α΄ κατηγορίας τοπικού πρωταθλήματος Ε.Π.Σ. (ή δευτεραθλήτρια προκειμένου περί των τριών ιδρυτριών Ενώσεων) δικαιούμενη να προβιβαστεί δεν δηλώσει συμμετοχή για οποιοδήποτε λόγο στο ως άνω πρωτάθλημα, τότε αντικαθίσταται από την δευτεραθλήτρια και αν αυτή επίσης δεν μπορεί ή δεν δηλώσει συμμετοχή, από την τριταθλήτρια.

Αν υπάρξουν δικαιούχες ομάδες που δεν δηλώσουν συμμετοχή και δεν υπάρξει η δυνατότητα να αντικατασταθούν με τον εδώ προβλεπόμενο τρόπο, τότε δεν συμπληρώνονται με άλλο τρόπο και το πρωτάθλημα διεξάγεται με λιγότερες ομάδες.


400 views
Ετικέτες
Top