Σπάλας για... δύσκολη αρχή,"μυστικά ανάκαμψης" και εξάδα

Για το δύσκολο έργο που είχε, αναλαμβάνοντας σε ένα «αντίξοο» περιβάλλον τον Ολυμπιακό Καλαμάτας, όταν οι ερυθρόλευκοι ήταν στις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας και τα στοιχεία τα οποία συνέβαλαν στην ανάκαμψη της ομάδας του, με αποκορύφωμα τη νίκη επί της Κυπαρισσίας, μίλησε στο «Sport365.gr» ο Λάκης Σπάλας που θεωρείται και δικαίως , ο αναμορφωτής του καλαματιανού σωματείου…

«Πράγματι η αρχή ήταν δύσκολη… Έπρεπε να αλλάξουν πολλά, σε ένα τοπίο γκρίζο λόγω των τραυματισμών που υπήρχαν αλλά και της κακής ψυχολογίας. Σας είχα δηλώσει, θυμάμαι, ότι η ομάδα του Ολυμπιακού έχει τα φόντα και τους παίκτες να ανακάμψει και να βρεθεί σύντομα μακριά από την επικίνδυνη ζώνη και νομίζω πως δικαιώνομαι. Δουλέψαμε αρκετά, αλλάξαμε και πολλά σε κάποιους τομείς και έτσι ήρθαν τα αποτελέσματα. Κάθε άλλο παρά τυχαίες είναι οι νίκες που έχουμε πετύχει το τελευταίο διάστημα, όπως για παράδειγμα κόντρα σε Κυπαρισσία και Μεσσηνιακό. Αξίζουν πολλά μπράβο στα παιδιά μου όπως και στους ανθρώπους της διοίκησης γιατί είναι κοντά σε ότι χρειαστούμε. » δήλωσε αρχικά ο κ. Σπάλας που αναφέρθηκε, στη συνέχεια του πρωταθλήματος και τον στόχο της εδραίωσης των ερυθρολεύκων στη πρώτη εξάδα…

«Είχα μιλήσει από τη πρώτη στιγμή και εξάδα. Το ρόστερ της ομάδας δεν είναι για χαμηλά και αυτό είναι σίγουρο. Θέλουμε να τερματίσουμε ψηλά, στη πρώτη εξάδα και εάν καταστεί εφικτό να «ετοιμάσουμε κάποια παιδιά για την επόμενη χρονιά» επεσήμανε ο 47χρονος τεχνικός που επιστρέφει δυναμικά στον προπονητικό χώρο του μεσσηνιακού ποδοσφαίρου δίνοντας απαντήσεις σε αυτούς που τον θεωρούσαν «τελειωμένο».

Όχι αναγκαία αλλά όχι και… απίθανη η «ποιοτική» προσθήκη

Εντωμεταξύ και ενώ μεσολαβούν 20 περίπου μέρες μέχρι τον αγώνα στα Αρφαρά, που θα περιλαμβάνουν προπονήσεις και ίσως ένα με δύο φιλικά, στο στρατόπεδο του Ολυμπιακού γίνονται σκέψεις μικρής αλλά ποιοτικής ενίσχυσης.

Ο κ. Σπάλας μας τόνισε ότι «δεν θα κάνουμε μεταγραφή χωρίς ουσία, Εάν γίνει θα είναι κάτι εξαιρετικό και με παίκτη που γνωρίζουμε καλά, αγωνιστικά και ως προσωπικότητα».

327 views
Top