Αποτίμηση του 1ου γύρου από τον Νίκο Κακαλέτρη

Με λευκό «Χ» στην Μεσσήνη στο ντέρμπι κορυφής με τον Πάμισο Μεσσήνης ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις του στο πρώτο μισό της Α΄ τοπικής ο Τσικλητήρας Πύλου.
Η ομάδα της Πύλου, υπό την καθοδήγηση του Νίκου Κακαλέτρη, πραγματοποίησε εξαιρετικό πρώτο γύρο, τερματίζοντας στην 2η θέση με 35 βαθμούς, 3 λιγότερους από τον πρωτοπόρο Πάμισο.
Αν και αντιμετώπισε αρκετά προβλήματα (τραυματισμούς βασικών παικτών και 1 μήνα αγωνιστικών υποχρεώσεων μακριά από την έδρα του), ο Τσικλητήρας κατάφερε να πετύχει 11 νίκες στο πρωτάθλημα, αλλά και να φτάσει στα ημιτελικά του Κυπέλλου Μεσσηνίας/Α΄ φάσης Κυπέλλου Ερασιτεχνών, όπου θα αντιμετωπίσει την Καλαμάτα την ερχόμενη Τετάρτη (21/12).
Ο Νίκος Κακαλέτρης έκανε την αποτίμηση του 1ου γύρου για τον Τσικλητήρα, μέσα από τα πολύπειρα μάτια σχολιάζοντας την απόδοση της ομάδας του αλλά και γενικότερα, την δυναμικότητα της κατηγορίας.
Ξεκινώντας, ο έμπειρος τεχνικός μίλησε για τις 15 πρώτες αγωνιστικές:
«Η αποτίμηση της ομάδας για τον πρώτο γύρο θεωρώ πως ήταν θετική, είχαμε το απόλυτο των παιχνιδιών εκτός από δυο ματς.
Είχαμε ένα δύσκολο 20ήμερο από τα μέσα Νοεμβρίου μέχρι και τις αρχές Δεκεμβρίου όπου αντιμετωπίσαμε αρκετούς τραυματισμούς οι οποίοι άλλαξαν ριζικά την σύσταση της ομάδας, όμως ξεπεράσαμε γρήγορα αυτό το θέμα.
Το άλλο πρόβλημα που αντιμετωπίσαμε ήταν το κλείσιμο του γηπέδου δυο φορές, μια για επανασπορά και μια για συντήρηση.
Την πρώτη φορά το γήπεδο έκλεισε στην προετοιμασία και μας πήγε παραπάνω στο πρόγραμμά μας, αφού μπήκαμε αργά στις προπονήσεις και την δεύτερη φορά αγωνιστήκαμε να αγωνιστούμε στο γήπεδο της Μεθώνης (εκεί ο Τσικλητήρας γνώρισε την μοναδική του εντός έδρας απώλεια, όταν ηττήθηκε με 3-2 από το Φαραί).
Περάσαμε ένα δύσκολο 20ήμερο γιατί αναγκαστήκαμε να μετακινούμαστε για προπονήσεις και παιχνίδια στο γήπεδο της Μεθώνης.
Κατά τ΄ άλλα η πορεία μας ήταν πάρα πολύ καλή, θέλαμε να είμαστε ψηλά στην βαθμολογία στα τέλη του 1ου γύρου και το καταφέραμε.
Η ομάδα έπαιξε αρκετά καλό ποδόσφαιρο και πιστεύω πως η πορεία δεν ήταν έκπληξη.
Η προσπάθεια ξεκίνησε από τα τέλη Ιουλίου με σκληρή προετοιμασία, στην οποία ανταπεξήλθαν άψογα οι ποδοσφαιριστές μου οι οποίοι είναι οι πρωταγωνιστές και είναι ένας λόγος που η ομάδα βρίσκεται εκεί που είναι».
Για το επίπεδο του πρωταθλήματος της Α΄ τοπικής:
«Το επίπεδο του πρωταθλήματος είναι πολύ υψηλό και υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός. Πιστεύω πως στον 2ο γύρο θα γίνει ακόμα πιο ανταγωνιστικό καθώς οι ομάδες θα ενισχυθούν και τα παιχνίδια θα δυσκολέψουν πολύ περισσότερο, υπάρχουν αρκετά καλέες ομάδες στο πρωτάθλημα.
Εμείς κοιτάμε την δική μας ομάδα και τις αδυναμίες μας και πιστεύω ότι ο χρόνος θα μας κάνει καλύτερος, δεν αλλάζουμε τις αρχικές μας σκέψεις οι οποίες είναι να είμαστε ανταγωνιστικοί και να ψάχνουμε την νίκη σε κάθε παιχνίδι».

 

510 views
Top