Εξομολόγηση Δημάκη για ευθύνες και...μήνυμα "ενίσχυσης"

Όταν οι άνθρωποι του ΑΟ Διαβολιτσίου έκαναν το προγραμματισμό για τη τρέχουσα αγωνιστική περίοδο, σίγουρα, δεν περίμεναν ότι η ομάδα θα βρίσκεται με το τέλος του πρώτου γύρου σε αυτή τη θέση, κινδυνεύοντας με υποβιβασμό.

Ο άνθρωπος που «έχτισε» την ομάδα και που θέλησε να βάλει τις βάσεις για τη πολυπόθητη υπέρβαση, μετά τις χρονιές εδραίωσης που προηγήθηκαν, ο προπονητής του ΑΟΔ Σωτήρης Δημάκης, άνοιξε τη καρδιά του στο «Sport365.gr» και μίλησε για τα αίτια της άσχημης πορείας του συλλόγου του Διαβολιτσίου, δείχνοντας μάλιστα στοιχεία του χαρακτήρα του που δεν είχαμε συναντήσει μέχρι τώρα…

«Δεν θα κρυφτώ πίσω από λέξεις. Φταίμε όλοι για τη πορεία της ομάδας. Η διοίκηση, εγώ και οι παίκτες έχουμε μεγάλο μερίδιο ευθύνης. Η ομάδα ποτέ δεν βρέθηκε σε αυτή τη θέση από όταν ανέβηκε στην Α τοπική και προφανώς κάτι δεν πάει καλά.

Η αλήθεια είναι ότι μας έφεραν πίσω κάποια γεγονότα… Η αποχώρηση των Δασκαλάκη, Βεργόπουλου και ο τραυματισμός του Μητσέα. Μιλάμε για βασικότατους παίκτες, μέρος του κορμού των 7-8 παιδιών που περιμέναμε να «τραβήξουν» την ομάδα, οι οποίοι ωστόσο δεν αντικαταστάθηκαν.

Οφείλαμε να είμαστε πιο πιεστικοί, διοίκηση και τεχνικό επιτελείο, απέναντι σε κάποιους παίκτες. Θα έλεγα πως δείξαμε μεγάλη ανοχή σε κάποιες περιπτώσεις αθλητών που πληρώνονται. Σε παίκτες που δεν ήταν συνεπείς στις προπονήσεις, σε αυτούς που δεν είχαν το μυαλό τους στο γήπεδο. Κάποια παιδιά δίνουν και τη ψυχή τους αλλά δεν είναι αρκετό.

Ξέρετε, μετά τους αγώνες με Μιλτιάδη και Δώριο έθεσα τον ευατό μου στη διάθεση της διοίκησης. Το έκανα για να αλλάξει κάτι, να γίνει ένα σοκ. Η διοίκηση με στήριξε και οφείλω να ευχαριστήσω τα μέλη της αλλά κάτι πρέπει να κάνουμε από δω και μπροστά για να αλλάξουμε τη κατάσταση» μας δήλωσε ο 36χρονος τεχνικός που εμφανίστηκε εξαιρετικά ρεαλιστής μιλώντας για τη συνέχεια και τις ενέργειες που θα πρέπει να γίνουν για να διεκδικήσει με αξιώσεις τη σωτηρία ο ΑΟ Διαβολιτσίου, στις αναμετρήσεις που απομένουν…

«Κάναμε μια συζήτηση με τη διοίκηση, θα ακολουθήσει κι άλλη. Νομίζω ότι θα γίνει αυτό που πρέπει.

Εισηγήθηκα κάποιες σκέψεις μου. Παίκτες που δεν έχουν προσφέρει τα αναμενόμενα και αυτοί που δεν είναι συνεπείς αποχωρούν ή αναπροσαρμόζονται οι συμφωνίες τους. Πρέπει να σταματήσει η νοοτροπία πως «ότι και να γίνει θα πληρωθούμε μέχρι τέλους και δεν τρέχει τίποτα». Δεν μπορεί να πληρώνονται στο ακέραιο χωρίς να ματώνουν τη φανέλα, χωρίς να δίνουν το 100%, χωρίς να είναι συνεπείς. Τα είπα στη διοίκηση…

Από την άλλη πλευρά, είναι ξεκάθαρο πως πρέπει να ενισχυθούμε σημαντικά. Με το υπάρχον ροστερ οι πιθανότητες παραμονής είναι λιγοστές. Χρειαζόμαστε τουλάχιστον τρείς παίκτες ενδεκαδάτους και ίσως κάτι παραπάνω. Υπάρχουν κενά που πρέπει να κλείσουν.

Μονάχα με ενίσχυση και πρωτοκλασάτες μεταγραφές μπορούμε να αισιοδοξούμε για τη σωτηρία» τόνισε ο Σωτήρης Δημάκης που δείχνει αποφασισμένος να χαράξει νέα πορεία ακόμη κι αν χρειαστεί να φτάσει στα άκρα.

599 views
Top