Κακαλέτρης: «Η αξία του ηττημένου, δίνει δόξα στο νικητή»

Διαβάστε τι δήλωσε ο προπονητής του Τσικλητήρα Πύλου αμέσως μετά τον θρίαμβο επί της Καλαμάτας με 3-0, στον επαναληπτικό ημιτελικό του Κυπέλλου Ερασιτεχνών.

«Είναι μια μεγάλη νίκη για εμάς και μια μεγάλη μέρα για την ιστορία του Τσικλητήρα, για το βάρος της φανέλας. Την αξία της νίκης την δίνει η αξία του ηττημένου και του αντιπάλου. Αντιμετωπίσαμε την μεγάλη ομάδα του νομού, την μεγάλη αγάπη όλων, σε ένα παιχνίδι που νομίζω ότι το διαχειριστήκαμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Ξέραμε ότι η Καλαμάτα είχε μια σπουδαία απόδοση στο παιχνίδι της Κυριακής (σ.σ. Βύζαντα Μεγάρων), σε ένα πολύ δύσκολο και βαρύ αγωνιστικό χώρο, που σήμαινε ότι δεν θα είχε την φρεσκάδα που θα έπρεπε να έχει σε ένα τέτοιο παιχνίδι και διαχειριστήκαμε το ματς με γνώμονα αυτό το στοιχείο. Είμαι πολύ ευχαριστημένος από την προσπάθεια των ποδοσφαιριστών. Είχαμε πει από την αρχή ότι μας ενδιαφέρει ο θεσμός του κυπέλλου που είναι τελείως διαφορετικός από αυτόν του πρωταθλήματος. Είναι μια καλή μέρα για την Πύλο για αυτό που γίνεται φέτος που είναι πράγματα που φαίνονται μέσα στο γήπεδο, αλλά και πράγματα που δεν φαίνονται και στήνονται και σιγά σιγά γίνονται μεγαλύτερα και έτσι η φανέλα της ομάδας αποκτά μεγαλύτερο ειδικό βάρος».

Στην συνέχεια ο τεχνικός του Τσικλητήρα αναφέρθηκε στην ομάδα της Καλαμάτας: «Είχε σπουδαία απόδοση στο παιχνίδι της Κυριακής, σε ένα κομβικό παιχνίδι για αυτή. Όπως είχα πει και μετά το τέλος του πρώτου παιχνιδιού, η ομάδα θα βρει τον δρόμο της. Χρειάζεται ηρεμία, υπομονή, στήριξη και πίστη σε ένα πλάνο που υπάρχει. Ο συνάδελφος (σ.σ. κ. Μπίλης) είναι εξαίρετος και κάνει πολύ καλή δουλειά. Η ομάδα θα βρει τα πατήματα που χρειάζεται για να παραμείνει εύκολα στην κατηγορία. Από την καρδιά μου της εύχομαι να καταφέρει να πετύχει αυτό το στόχο»... Στο σημείο αυτό παρενέβη ο προπονητής της «Μαύρης Θύελλας» και ευχαρίστησε τον Νίκο Κακαλέτρη.

Ακολούθησαν οι ερωτήσεις από τους δημοσιογράφους: Ο Τσικλητήρας μεγαλώνει μέρα με τη μέρα, χρόνο με το χρόνο, όπως είχατε πει και πέρυσι, οπότε θέλετε να επαναλάβετε την κατάκτηση του κυπέλλου, αλλά πρωτίστως σας ενδιαφέρει το πρωτάθλημα; «Μετά το τέλος του πρώτου παιχνιδιού στο Δημοτικό Στάδιο σας είχα πει ότι είναι δύο διαφορετικοί θεσμοί, δύο διαφορετικοί στόχοι και μπορούμε να τους διεκδικήσουμε και τους δύο. Η ομάδα τώρα πια έχει το βάθος που πρέπει. Μας βοήθησε πάρα πολύ ο Γιώργος Γραμματικόπουλος που ήρθε πριν από 48 ώρες και ακόμα δεν ξέρει τα ονόματα των συμπαικτών του. Αν θα μπορέσουμε θα κάνουμε μία ακόμη μεταγραφή ενός ποιοτικού ποδοσφαιριστή που θέλουμε για να είμαστε πολλοί δυνατοί, ώστε να μπορέσουμε να διεκδικήσουμε και τον έναν και τον άλλον στόχο».

Αυτές οι νίκες μεγαλώνουν και το όνομα του συλλόγου, αλλά κυρίως και την ψυχολογία των παικτών. Να υποθέσουμε ότι θεωρείται ότι ο Πάμισος είναι ο βασικός ανταγωνιστής σας;
Σαφέστατα ως προς το πρώτο σκέλος. Το πρωτάθλημα είναι τελείως διαφορετικός θεσμός, είναι πολύ ανταγωνιστικό και θα το διεκδικήσει μέχρι τέλος αυτός που θα κάνει τα λιγότερα λάθη. Εμείς σε 72 ώρες έχουμε ένα πάρα πολύ δύσκολο και πολύ σημαντικό παιχνίδι στην Καλαμάτα απέναντι στον Ολυμπιακό και πρέπει να συγκεντρωθούμε, να προσγειωθούμε, να ξεκουραστούμε και να διαχειριστούμε την χαρά μας, για να μπορέσουμε να είμαστε πολύ ανταγωνιστικοί σε αυτό το παιχνίδι
».

602 views
Top