Νίκος Κακαλέτρης: Ο «αρχιτέκτονας» του Τσικλητήρα!

Είναι ο «αρχιτέκτονας» της φετινής, άκρως επιτυχημένης χρονιάς του Τσικλητήρα που περιελάμβανε την κατάκτηση του «νταμπλ» της Μεσσηνίας, δηλαδή του Κυπέλλου και του τίτλου της Α΄ τοπικής, με 3 αγωνιστικές να απομένουν.
Ο Νίκος Κακαλέτρης ανέλαβε τα ηνία του Τσικλητήρα πριν από 1μιση χρόνο (Νοέμβριος 2014) και από τότε έχει αλλάξει άρδην τα πράγματα στην ομάδα!
Οδήγησε τους πυλιώτες στην 5η θέση της Α΄ τοπικής την ίδια σεζόν και το καλοκαίρι, έχοντας αναλάβει ο ίδιος εξ’ αρχής τον σχεδιασμό (μαζί με την προσθήκη του Κώστα Παλαμάρα στο τεχνικό τιμ) και την εκγύμναση του Τσικλητήρα, η ομάδα της Πύλου ανέβηκε …τουλάχιστον ένα επίπεδο!
Τα αποτελέσματα φάνηκαν επί τάπητος, με την κατάκτηση του νταμπλ και πλέον, η μεσσηνιακή ομάδα «κοιτά» την άνοδο στην Γ΄ Εθνική μέσω της διαδικασίας των μπαράζ.
Για να έρθει αυτός ο τίτλος, ο Τσικλητήρας έπρεπε πρώτα να κάνει μια απίστευτη ανατροπή με 10 παίκτες και να νικήσει την Κυπαρισσία με 3-2 την περασμένη Κυριακή!
Λίγα λεπτά μετά το φινάλε, ο πολύπειρος τεχνικός μίλησε στο Spot365, ξεκινώντας από τα συναισθήματα που υπάρχουν στο στρατόπεδο του Τσικλητήρα μετά την κατάκτηση τ1ου τίτλου της Α΄ τοπικής:
«Η εναλλαγή των συναισθημάτων είναι φοβερή στο ποδόσφαιρο και στο σημερινό παιχνίδι, κατ’ επέκταση αυτό κάνει το άθλημα μαγικό. Είδαμε σήμερα ένα παιχνίδι που η διακύμανση του σκορ ήταν τέτοια που εκεί που ένοιωσαν κάποιοι ότι ενδεχομένως έχουμε χάσει το παιχνίδι ξαφνικά βρεθήκαμε όχι απλά να ισοφαρίζουμε, αλλά να κερδίζουμε το παιχνίδι δίκαια και με 10 παίκτες.
Αυτό είναι το μαγικό στο ποδόσφαιρο, πρέπει να το πιστεύεις, πρέπει να το κυνηγάς, πρέπει να το διεκδικείς».
Κοιτώντας πίσω στη χρονιά, με βάση τη βαθμολογική θέση του Τσικλητήρα και την χρονιά όπως εξελίχθηκε, ο πολύπειρος τεχνικός σημείωσε:
«Εμείς ουσιαστικά βγήκαμε πρωταθλητές ουσιαστικά με μια δουλειά η οποία ξεκίνησε στα τέλη Ιουλίου, πολύ σκληρή δουλειά, τα παιδιά ανταπεξήλθαν και έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό και καταφέραμε και διαχειριστήκαμε πάρα πολύ καλά τον δύσκολο Νοέμβρη που είχαμε ένα πολύ κακό αποτέλεσμα, μια ήττα από την Θουρία με πολύ βαρύ σκορ και αμέσως μετά μια ήττα από το Φαραί στο "αφιλόξενο", λόγω της διαφορετικότητας με αυτό της Πύλου(διαστάσεις, τάπητας) γήπεδο της Μεθώνης.
Καταφέραμε και διαχειριστήκαμε πάρα πολύ καλά τα πολύ βαριά αποτελέσματα για την ομάδα μας και από τότε δεν έχουμε χάσει στο πρωτάθλημα.
Γι’ αυτό βγήκαμε πρωταθλητές, όχι γιατί καταφέραμε να κερδίσουμε κάποια ένσταση, αλλά γιατί καταφέραμε να έχουμε διάρκεια στην απόδοσή μας».
Για το τι ακολουθεί στο υπόλοιπο του πρωταθλήματος, αλλά και για τα μπαράζ:
«Σε πρώτη φάση θέλουμε να ολοκληρώσουμε ομαλά την διαδικασία των υπόλοιπων αγωνιστικών του πρωταθλήματος.
Να ξεκουραστούμε, να κάνουμε κάποια πράγματα που πρέπει να κάνουμε και από κει και πέρα θα βάλουμε στο μυαλό μας τα μπαράζ που είναι πολύ μετά, είναι ένα τελείως διαφορετικό πρωτάθλημα και έχουμε το χρόνο να το διαχειριστούμε αναλόγως».

761 views
Top