Ο απολογισμός και το ...σχόλιο του Νίκου Κακαλέτρη

Μετά από 1μιση χρόνο, οι άνθρωποι του Τσικλητήρα Πύλου θα πρέπει να αισθάνονται πέρα για πέρα δικαιωμένοι για την πρόσληψη του Νίκου Κακαλέτρη στον πάγκο της ομάδας (Νοέμβριος 2014).
Ο πολύπειρος και ικανότατος τεχνικός οδήγησε φέτος την ομάδα της Πύλου στο «τρεμπλ» (πρωτάθλημα, κύπελλο και άνοδος στην Γ΄ Εθνική) μαζί με τον Κώστα Παλαμάρα που ανέλαβε ως βοηθός στο ξεκίνημα της φετινή σεζόν και μετά το τέλος της αναμέτρησης του Τσικλητήρα με την Δόξα (3-0), αμφότεροι έπλεαν σε πελάγη ευτυχίας!
Ο κ. Κακαλέτρης έκανε δηλώσεις στο Sport365, ξεκινώντας από έναν απολογισμό της φετινής χρονιάς με κορύφωση την άνοδο στην Γ΄ Εθνική.
«Αισθάνομαι όπως όλος ο κόσμος που πανηγύρισε μαζί μας αυτήν την ιστορική επίτευξη του στόχου που ήταν η άνοδος στην Γ΄ Εθνική.
Γι’ αυτό είναι μαγικό το ποδόσφαιρο, γιατί την μια στιγμή πριν από 3 μέρες βρίσκεσαι στο "καναβάτσο" και σε αμφισβητούν και μετά από 3 μέρες όλοι σε επευφημούν και συνειδητοποιούν ότι τα πράγματα μπορεί να τα έβλεπαν διαφορετικά.
Εμείς επάξια καταφέραμε ότι καταφέραμε φέτος και οφείλεται 3 παράγοντες: στους ποδοσφαιριστές οι οποίοι άντεξαν μια πολύ πιεστική χρονιά με πολλές απαιτήσεις. Είχαμε πολλά προβλήματα που στο ξεκίνημα και κατά την διάρκεια της χρονιάς καταφέραμε και τα ισοσκελίσαμε. Οφείλεται στον στενό μου συνεργάτη Κώστα Παλαμάρα, που ήρθε στην ομάδα και βοήθησε στην επίτευξη του στόχου, οφείλεται στην ηρεμία που μας παρείχαν οι ηρωικοί εναπομείναντες της διοίκησης που κάποια στιγμή έφτασαν να είναι πάρα πολύ λίγοι και τους αφιερώνεται κατά πολύ αυτός ο στόχος και τέλος στον Δήμαρχο που μας στήριξε σε πολύ δύσκολες στιγμές.
Αυτή η ομάδα κατάφερε ότι κατάφερε, αν και είχε πολλούς λόγους, 5 φορές μέσα στη χρονιά, να διαλυθεί λόγω της δύσκολης οικονομικής κατάστασης που ζουμε στη χώρα.
Επειδή αυτές τις φορές έπεσε και έπειτα στάθηκε στα πόδια της, γι’ αυτό το λόγο πιστέψαμε ότι και θα πάρουμε το πρωτάθλημα και θα ανέβουμε Γ΄ Εθνική.
Γιατί πολύ απλά, όταν πέφτεις σηκώνεσαι και γίνεσαι πιο δυνατός.
Δικαιωματικά κατακτήσαμε όλους τους στόχους που είναι το πρωτάθλημα, το κύπελλο και η άνοδος στην Γ΄ Εθνική».
Αναφερόμενος στο μπάτζετ του Τσικλητήρα και το αν φτάνει για να παραμείνει στην Γ΄ Εθνική, ο έμπειρος προπονητής σημείωσε:
«Είναι άλλη κατηγορία, είναι άλλα θέματα. Δεν είναι επί του παρόντος να μπούμε σε αυτό το σκεπτικό, τώρα πρέπει να πανηγυρίσουμε αυτή τη μεγάλη χαρά που έχουμε αφενός.
Αφ’ ετέρου το μπάτζετ δεν ήταν τόσο μεγάλο όσο ακούστηκε. Ο πρωταθλητισμός απαιτεί νούμερα σαν αυτά γιατί πρέπει να είσαι καλός για 10 με 11 μήνες, κάτι που κάναμε εμείς.
Δεν μπορείς να κάνεις πρωταθλητισμό με 15-20 χιλιάρικα σε αυτόν τον Νομό, αυτή είναι η πραγματικότητα, αλλά τέλος καλό όλα καλά. Όταν υπάρχει γνώση και πλάνο, μπορείς να λύσεις όλα τα προβλήματα. Νέα κατηγορία, πιο υψηλές απαιτήσεις, πιο υψηλό επίπεδο.
Όταν θα έρθει η ώρα θα γίνει ο σχεδιασμός».
Κλείνοντας, άφησε ένα σχόλιο σχετικά με την διαδικασία των μπαράζ ανόδου, με την οποία έδειχνε να διαφωνεί καθέτως :
«Έχουμε κουραστεί πάρα πολύ αυτό το δεκαπενθήμερο με τα συνεχόμενα παιχνίδια των μπαράζ. Είναι λάθος να γίνονται με αυτόν τον τρόπο, δηλαδή "στύβεται" ο ποδοσφαιριστής. Είναι ερασιτέχνες, δεν είναι επαγγελματίες ακόμα και αν αμείβονται, δεν μπορείς να παίζεις 3 παιχνίδια μέσα στην εβδομάδα.
Είναι κάτι το οποίο πρέπει να διευθετηθεί στο μέλλον γιατί έτσι μπορούν σε 15 μέρες ομάδες που έχουν ένα πλάνο και ζητούν κάτι για 10 μήνες να το χάσουν σε 15 μέρες».

1024 views
Top