Ανοίγει φτερά για Σουηδία η Ακαδημία Πατίστα

Η Ακαδημία Πατίστα ανοίγει τα φτερά της- κυριολεκτικά και μεταφορικά- καθώς για δεύτερη φορά θα λάβει μέρος σε διεθνές ποδοσφαιρικό τουρνουά στην Σουηδία.

Με το Μουντιάλ σε πλήρη εξέλιξη, τα Πατιστάκια θα δώσουν τις δικές τους ποδοσφαιρικές μάχες, στην Σέντερτέλγε, την πλέον πολυπολιτισμική πόλη της Σουηδίας, 30 μόλις χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Στοκχόλμης.

Στο ποδοσφαιρικό φεστιβάλ που θα στηθεί εκεί, η Ακαδημία Πατίστα θα αντιμετωπίσει ομάδες από τη Σουηδία, τη Φινλανδία, τη Μάλτα, την Αίγυπτο, την Εσθονία και τη Λετονία απο τις 9 μέχρι τις 13 Ιουλίου.

Επιδίωξη είναι τα παιδιά να αποκτήσουν πολύτιμες εμπειρίες, να έρθουν σε επαφή με παίκτες και ομάδες που εκπροσωπούν διαφορετικές ποδοσφαιρικές σχολές, να γνωρίσουν άλλες κουλτούρες και να επιστρέψουν με γνώσεις και εμπειρίες- εφόδια για το μέλλον, όπως εξήγησε ο Νίκος Κακαλέτρης για τον σκοπό του ταξιδιού.

Ο Πατίστα θα λάβει μέρος με 25 παιδιά, όχι αποκλειστικά από την Ακαδημία του, ηλικίας από 9 έως 15 ετών, σε δυο ηλικιακές κατηγορίες (11 και 15 ετών) ενώ μαζί με την αποστολή θα ταξιδέψουν και γονείς.

Στην συνέντευξη Τύπου του Πατίστα που δόθηκε με αφορμή την συμμετοχή στο τουρνουά έδωσε το παρών και ο χορηγός της Ακαδημίας Διονύσης Παπαδέας, ο οποίος έδωσε συγχαρητήρια στην Ακαδημία Πατίστα για τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει και τις δράσεις που πραγματοποιεί και δεσμεύτηκε ότι θα είναι αρωγός και στις μελλοντικές προσπάθειες.

 

 

473 views
Top