Α1 ΕΠΣΜ: Τα σενάρια για άνοδο και υποβιβασμό

Τέσσερις αγωνιστικές έχουν μείνει μέχρι να ολοκληρωθεί ο φετινός... μαραθώνιος της Α1 ΕΠΣΜ και παρότι έχουμε διανύσει μάλιστα κάτι παραπάνω από το 83% της σεζόν, η αγωνία σε κορυφή και «ουρά» χτυπάει... κόκκινο.

Όσον αφορά την κορυφή, τέσσερις ομάδες διεκδικούν την απευθείας άνοδο στην μεγάλη κατηγορία του νομού και άλλες τόσες θα παλέψουν για την αποφυγή του υποβιβασμού.

Ο… πονοκέφαλος που προκαλεί ο πιθανός υποβιβασμός της «Μαύρης Θύελλας» από την Γ' Εθνική στα τοπικά πρωταθλήματα είναι τεράστιος και είναι δεδομένο ότι πολλές ομάδες θα μάθουν τον ερχόμενο Μάιο αν... ζουν ή αν πεθαίνουν.

Η αγωνία μάλιστα, θα συνεχιστεί και μέχρι τον Ιούνιο λόγω των μπαράζ που θα δίνει ο πρωταθλητής της Α' ΕΠΣΜ (αδιαφιλονίκητο φαβορί ο Τσικλητήρας Πύλου), επηρεάζοντας και η δική του πορεία τον υποβιβασμό.

Το Sport365.gr σας παρουσιάζει όλα τα σενάρια και τι συμβαίνει σε όλες τις πιθανές ισοβαθμίες για τις θέσεις που δεν έχουν ξεκαθαρίσει.

Σενάρια ανόδου στην Α' ΕΠΣΜ

Και την φετινή σεζόν από την Α1 ΕΠΣΜ στην Α' ΕΠΣΜ θα ανέβουν τρεις ομάδες.

Στην περίπτωση ωστόσο που η Καλαμάτα υποβιβαστεί και ταυτόχρονα ο πρωταθλητής της Α' ΕΠΣΜ δεν καταφέρει να πάρει το... εισιτήριο της ανόδου για τη Γ' Εθνική, μέσω της διαδικασίας των μπαράζ ανόδου με τους πρωταθλητές Λακωνίας, Αρκαδίας και Αργολίδας, όπου οι δύο πρώτοι προβιβάζονται, τότε δύο ομάδες θα ανέβουν στην μεγάλη κατηγορία του νομού.

Οι τέσσερις ομάδες που διεκδικούν τις θέσεις της ανόδου είναι οι Εράνη Φιλιατρών, ΑΕ Αβίας, Αναγέννηση Παραλίας και Ακρίτας Κορώνης.

  23η 24η 25η 26η
Εράνη Φιλιατρών (53 β.) Απόλλωνας Πεταλιδίου ΑΟ Μεθώνης* Παπαφλέσσας Χώρας* Ομόνοια Καλαμάτας
ΑΕ Αβίας (47 β.) ΑΟ Ασπροχώματος* Ακρίτας Κορώνης* Χανδριναϊκός ΠΣ Απόλλωνας Πεταλιδίου*
Αναγέννηση Παραλίας (46 β.) Αίαντας Καλαμάτας Παπαφλέσσας Χώρας Κεραυνός Καλαμάτας* ΑΟ Ασπροχώματος
Ακρίτας Κορώνης (45 β.) Ηρακλής Καλαμάτας* ΑΕ Αβίας Νέος Άρις Αίαντας Καλαμάτας*


*Με αστερίσκο (*) σημειώνονται οι εκτός έδρας αγώνες.

Η «μάχη» για την σωτηρία

Με δεδομένο ότι ο Κεραυνός Καλαμάτας θα αγωνίζεται από την νέα περίοδο στην Β' ΕΠΣΜ, μένει μία θέση που θα φέρει τον υποβιβασμό.

Στην περίπτωση ωστόσο που η Καλαμάτα υποβιβαστεί και ταυτόχρονα ο πρωταθλητής της Α' ΕΠΣΜ δεν καταφέρει να πάρει το... εισιτήριο της ανόδου για τη Γ' Εθνική, μέσω της διαδικασίας των μπαράζ ανόδου με τους πρωταθλητές Λακωνίας, Αρκαδίας και Αργολίδας, όπου οι δύο πρώτοι προβιβάζονται, τότε τρεις ομάδες θα αποχαιρετήσουν την κατηγορία.

Οι τέσσερις ομάδες που «μάχονται» για την αποφυγή του υποβιβασμού είναι οι Απόλλωνας Πεταλιδίου, Νέος Άρις, ΑΟ Μεθώνης και Ηρακλής Καλαμάτας.

  23η 24η 25η 26η
Απόλλωνας Πεταλιδίου (22 β.) Εράνη Φιλιατρών* Ομόνοια Καλαμάτας Ηρακλής Καλαμάτας* ΑΕ Αβίας
Νέος Άρις (21 β.) Κεραυνός Καλαμάτας* ΑΟ Ασπροχώματος Ακρίτας Κορώνης* Χανδριναϊκός ΠΣ
ΑΟ Μεθώνης (20 β.) Παπαφλέσσας Χώρας* Εράνη Φιλιατρών Ομόνοια Καλαμάτας* Ηρακλής Καλαμάτας
Ηρακλής Καλαμάτας (18 β.) Ακρίτας Κορώνης Χανδριναϊκός ΠΣ* Απόλλωνας Πεταλιδίου ΑΟ Μεθώνης*


*Με αστερίσκο (*) σημειώνονται οι εκτός έδρας αγώνες.

Τα κριτήρια που ισχύουν στις ισοβαθμίες

1. Τα μεταξύ τους παιχνίδι

2. Διαφορά τερμάτων στα μεταξύ τους παιχνίδια

3. Μπαράζ

Η βαθμολογία

842 views
Top