Δημάκης για...όλα σε Ομόνοια αλλά και Διαβολίτσι

Λίγες ημέρες μετά την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της Ομόνοιας, ο Σωτήρης Δημάκης μιλά στο «Sport365.gr» για τη νέα πρόκληση της καριέρας του και την αλλαγή πορείας, τους στόχους των «κυανέρυθρων» αλλά και τα μεταγραφικά πλάνα του καλαματιανού συλλόγου, στα οποία δεν θα βρίσκεται ο Γιάννης Κατσίβας. Πιο αναλυτικά, τα όσα μας δήλωσε ο 37χρονος τεχνικός…

«Καταρχήν θα θελα να πω για άλλη μια φορά συγχαρητήρια στην πρώην ομάδα μου τον ΑΟΔ για την παραμονή στην κατηγορία και να ευχηθώ ολόψυχα καλή συνέχεια στο νέο πρωτάθλημα. Τώρα όσον αφορά την καινούργια μου ομάδα, αυτό που έχω να τονίσω είναι ότι αποτελεί μεγάλη τιμή για μένα αλλά και για οποιοδήποτε άλλον που θα ήταν στη θέση μου, να βρίσκομαι στον πάγκο της Ομόνοιας.

Πρόκειται για μια από τις πιο ιστορικές ομάδες της Μεσσηνίας , με βαριά φανέλα και πολλούς τίτλους στην κατοχή της, από την οποία έχουν περάσει μεγάλοι ποδοσφαιριστές αλλά και παράγοντες. Γνωρίζοντας λοιπόν όλα αυτά και κρίνοντας πολύ θετικά τον τρόπο με τον οποίο με πλησίασαν οι άνθρωποι της Ομόνοιας και πιο συγκεκριμένα ο πρόεδρος της Γιάννης Μανωλόπουλος δεν ήταν δυνατόν να αρνηθώ αυτή την πρόκληση.

Και λέω πρόκληση γιατί εγώ έτσι το βλέπω αφού μετά από 13 χρόνια στο Διαβολίτσι είναι ο δεύτερος σταθμός στην καριέρα μου και καταλαβαίνετε ότι θα αποτελέσει ένα είδος πρόκλησης. Καινούργια ομάδα, καινούργια πρόσωπα, καινούργιο γήπεδο και καινούργιες συνήθειες. Αυτό που μπορώ εγώ με σιγουριά να πω και να διαβεβαιώσω όλους στην Ομόνοια είναι ότι θα δώσω τον καλύτερο μου εαυτό μαζί με τον συνεργάτη μου τον Μιχάλη Παυλάκη και μέσα αλλά και έξω από το γήπεδο για να πετύχει η ομάδα τους στόχους της, τιμώντας και με το παραπάνω την εμπιστοσύνη που μου έδειξαν» τόνισε αρχικά ο κ. Δημάκης που πέρασε στην εξωτερίκευση του σχεδίου του μέλλοντος κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στους Σωτήρη Μπουραντώνη και Βασίλη Παναγιωτόπουλο…

«Τα τελευταία χρόνια η Ομόνοια έχει αλλάξει την ποδοσφαιρική νοοτροπία της ... Ο προκάτοχος μου, ο Σωτήρης Μπουραντώνης, έχει κάνει εξαιρετική δουλειά, έχει αφήσει μεγάλο έργο και θέλω να τον συγχαρώ γι αυτό. Το 90% του ρόστερ στηρίζεται σε μικρά δικά της παιδιά, φοβερούς χαρακτήρες και πολύ καλούς ποδοσφαιριστές.

Σκοπός και στόχος της διοίκησης είναι να παίζουν σωστό ποδόσφαιρο και να έρχονται κάθε χρόνο ολοένα και περισσότερα παιδιά από τις ακαδημίες (όπου και εκεί έχει κάνει απίστευτη δουλειά ο Βασίλης Παναγιωτόπουλος) στη μεγάλη ομάδα.

Πάνω σε αυτό το πλάνο θα συνεχίσουμε και εφέτος. Στόχος μας είναι να παραμείνει ο βασικός κορμός, να δούμε πόσα και ποια παιδιά από την ακαδημία θα ανέβουν στην μεγάλη ομάδα και μετά τον απολογισμό να δούμε αν και πόσες προσθήκες μπορούν και πρέπει να γίνουν έτσι ώστε να παρουσιάσει ένα αξιόλογο και αξιόμαχο σύνολο στο νέο πρωτάθλημα» επεσήμανε ο νέος προπονητής της ομάδας που έκλεισε με τα μεταγραφικά και όχι μονάχα σχέδια αλλά και με μια ευχή…

« Ήδη, μαζί με την διοίκηση, έχουμε επαφές με το υπάρχον ρόστερ για να δούμε ποιοι από τους παίχτες που πέρυσι ήρθαν στην ομάδα θέλουν να συνεχίσουν και φέτος.

Μέχρι στιγμής, επιστρέφουν οι Ντόκο και Χατζηπαναγιώτης , που δόθηκαν δανεικοί το Δεκέμβρη και μόνο ο Κατσίβας εκδήλωσε την επιθυμία να αποχωρήσει για προσωπικούς λόγους.

Επίσης, θα περιμένουμε μέχρι τέλος Ιουνίου να δούμε τι θα γίνει με τους αδελφούς Κοστρίβα και τον τερματοφύλακα Μέτσιο, οι οποίοι έδωσαν πανελλήνιες εξετάσεις και ενδεχομένως να χρειαστεί να αντικατασταθούν.

Όλο το υπόλοιπο ρόστερ θα παραμείνει και φέτος και θα κοιτάξουμε, αν μπορούμε, να ενισχύσουμε σε 2-3 θέσεις που υπάρχουν κενά. Στόχος δικός μου αλλά και της διοίκησης είναι μέχρι τέλος Ιουνίου να έχουμε τελειώσει με το μεγαλύτερο μέρος του έμψυχου δυναμικού έτσι ώστε χωρίς άγχος και πίεση να προετοιμαστούμε για την έναρξη του πρωταθλήματος.

Ελπίζω όλα να πάνε καλά και τα ποδοσφαιρικά όνειρα όλων μας, στην Ομόνοια, να γίνουν πραγματικότητα».

1476 views
Top