Κάνιστρας, Δασκαλάκης έκαναν την διαφορά

Η εκτελεστική δεινότητα του Φάνη Κάνιστρα και η δημιουργική ικανότητα του Δασκαλάκη έκριναν το ντέρμπι της Α1 μεταξύ της Ομόνοιας και της Αναγέννησης Παραλίας. Οι φιλοξενούμενοι του Γιώργου Μηλίτση, ο οποίος ήταν σαν θηρίο στο κλουβί παρακολουθώντας το ματς πίσω από τα σύρματα, λόγω τιμωρίας, νίκησαν με 2-1 και υποσκέλισαν στη βαθμολογία την ομάδα του Σωτήρη Μπουραντώνη που προσπάθησε μέχρι το τελικό σφύριγμα αλλά δεν μπόρεσε να πάρει κάτι καλό.
Η φάση που καθόρισε την εξέλιξη του αγώνα συνέβη στο 44ο λεπτό όταν ο Δασκαλάκης πήρε την μπάλα από το χώρο του κέντρου και αφού ελίχθηκε έβγαλε εξαιρετική κάθετη στον Κάνιστρα ο όποιος ντρίπλαρε τον Σπυρόπουλο που μη έχοντας άλλη επιλογή των ανέτρεψε. Ο διαιτητής Λαμίας υπέδειξε το πέναλτι και ταυτόχρονα έδειξε τη δεύτερη κίτρινη- κόκκινη- στον κεντρικό αμυντικό της Ομόνοιας. Την εκτέλεση του πέναλτι ανέλαβε ο ίδιος ο Κάνιστρας και στο 45’ άνοιξε το σκορ (0-1) για την για την Αναγέννηση η οποία μέχρι τότε δεν είχε απειλήσει ιδιαίτερα την εστία του Ξανθάκη.
Πριν διαταραχθεί η αριθμητική ισορροπία η Ομόνοια φαινόταν να πατάει καλύτερα μέσα στο γήπεδο, είχε καλή κυκλοφορία της μπάλας αλλά της έλειψε η ουσία στην επίθεση κάτι που αντίθετα διέθεταν οι φιλοξενούμενοι με δημιουργό τον Δασκαλάκη και εκτελεστή τον Κάνιστρα.
Στο δεύτερο ημίχρονο ο Σωτήρης Μπουραντώνης έριξε στην μάχη από το ξεκίνημα τον γιο του Παναγιώτη και τον Δημήτρη Κωστρίβα αλλά παίζοντας με παίκτη λιγότερο ήταν δύσκολο να δημιουργήσει επικίνδυνες καταστάσεις στην εστία του Λίβα. Στον αντίποδα η Αναγέννηση διαχειρίστηκε καλύτερα το παιχνίδι και με τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα φάνηκε να κλειδώνει την νίκη όταν ο Κάνιστρας με αριστοτεχνική εκτέλεση φάουλ από την αριστερή πλευρά έστειλε την μπάλα στην απέναντι γωνία του Ξανθάκη για να γράψει το 2-0.
Το υπόλοιπο μισάωρο έμοιαζε περισσότερο διαδικαστικού χαρακτήρα καθώς η Αναγέννηση προσπαθούσε μεν να βγει στην επίθεση πλήν όμως η κούραση αλλά και η απογοήτευση από τη τροπή που πήρε το ματς ήταν εμφανής στις κινήσεις των παικτών. Τελικά, ο Δρογγίτης ο οποίος για μεγάλο διάστημα έπαιζε τραυματίας, έδωσε καινούργιο ενδιαφέρον στα τελευταία λεπτά όταν στο 89’ έγινε κάτοχος της μπάλας στο ύψος της μεγάλης περιοχής και με ωραία «λόμπα» περάσε τη μπάλα πάνω από τον Λίβα διαμορφώνοντας το τελικό 1-2.
ΟΜΟΝΟΙΑ: Ξανθάκης, Κοστρίβας, Αναζίκος (60’ Ταπεινός), Πετριτάι, Σπυρόπουλος, Δρογγίτης, Ντόκο, Τάφα, Κατσίβας (46΄ Μπουραντώνης), Χατζηπαναγιώτης, Αγγελής (46’ Κοστρίβας Δ.)
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΠΑΡ.: Λίβας, Πανταζής, Τριαναταφυλλάκης (25’ Καρμπαλιώτης), Παπαγεωργίου, Βεργόπουλος, Ταμπάκης, Δουρούμης, Ράτσεφ, Καρού,μπας (80’ Βοσνάκης), Δασκαλάκης, Κάνιστρας (84’ λ.τ. Γιαννακόπουλος)

403 views
Top