Συγκλονιστικός Γιαννιώτης: «Ίσως να μην είχα φτάσει εδώ, αν δεν ήμουν δυσλεκτικός»

 

Όλα χρόνια της αθλητικής του διαδρομής ο Σπύρος Γιαννιώτης έχει υπάρξει συνώνυμο της μάχης, της προσπάθειας και του αγώνα αλλά εκτός από πρωταθλητής μέσα στο νερό ήταν πρωταθλητής και στην καθημερινότητά του.

Ο αργυρός Ολυμπιονίκης στα 10 χιλιόμετρα ανοικτής θάλασσας υπενθύμισε το δικό του πρόβλημα δυσλεξίας -με αφορμή την έναρξη της σχολικής χρονιάς (11/9)- και παρότρυνε όλα τα παιδιά να πάνε κόντρα στους φόβους και στις ανασφάλειες τους. Οπως έγραψε μάλιστα «…ίσως και εγώ αν δεν ήμουν δυσλεκτικός, δεν θα είχα φτάσει σήμερα εδώ που είμαι».

Αναλυτικά το μήνυμά του μέσω Instagram:

«Με αφορμή τον Τζέιμι Όλιβερ που βγήκε και μίλησε για την δυσλεξία, θα ήθελα να πω και εγώ δυο πράγματα. Ίσως και εγώ αν δεν ήμουν δυσλεκτικός, δεν θα είχα φτάσει σήμερα εδώ που είμαι. Πάντα τέτοια εποχή νιώθω ένα κόμπο στο στομάχι, ίσως να θυμάμαι το βουνό που είχα μπροστά μου γιατί έτσι έβλεπα το σχολείο, τον φόβο να μην μπορώ να αντεπεξέλθω στα διαβάσματά μου, στην ορθογραφία, στην γραφή μου, στο αν τα αλλά παιδιά θα με πουν αγράμματο, ίσως ο μεγαλύτερος φόβος μου. Αυτή την σκηνή δεν θα την ξεχάσω ποτέ, να κυλάει το δάκρυ στο βιβλίο και να προσπαθώ να διαβάσω, και τα μάτια μου θολά. Να θέλω να είμαι καλός μαθητής και να μην μπορώ.

Πέρασαν τα χρόνια και έμαθα στο γυμνάσιο ότι έχω δυσλεξία, αλλά τα βιώματα μου με είχαν χαράξει, δεν αλλάζουν αυτά. Με τα χρόνια έμαθα να προσπαθώ να γίνομαι καλύτερος και να πηγαίνω κόντρα στην ανασφάλεια μου και στο φόβο μου, είναι ένας αγώνας που δίνω καθημερινά.

Όλα αυτά τα γράφω με αφορμή το ξεκίνημα της σχολικής χρονιάς, δεν θα ήθελα να νιώσει κανένα παιδί αυτά που ένιωσα εγώ.

Από έναν δυσλεκτικό που ακόμα και τώρα που σας γράφει αγχώνεται αν θα κάνει λάθη, αλλά τα γράφει γιατί είναι ένας καθημερινός αγώνας με έναν νικητή.

Καλή σχολική χρονιά».

 

 

233 views
Top