Μπάμπης Παπακωνσταντίνου

Μπάμπης Παπακωνσταντίνου

E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Το θέμα του γηπέδου έχει μπει σε προτεραιότητα στο Διαβολίτσι καθώς οι πρωταθλητές Μεσσηνίας θέλουν να εξαντλήσουν κάθε δυνατότητα που υπάρχει ώστε να αγωνιστούν στη φυσική τους έδρα και στο νέο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής.

Προς αυτή την κατεύθυνση λοιπόν μόνο ικανοποίηση σκόρπισε σήμερα η είδηση πως εγκρίθηκε η χρηματοδότηση για την κατασκευή  αποδυτηρίων ύψους 229.000 ευρώ.

Το γήπεδο που φέρει από πέρυσι το όνομα του αείμνηστου επιχειρηματία καπετάν Βασίλη Κωνσταντακόπουλου,  για να αποτελέσει έδρα της ομάδας το πρωτάθλημα θα πρέπει να πληροί ορισμένες προϋποθέσεις που έχει θέσει η ΕΠΟ όπως είναι η ύπαρξη τουαλετών για τους φιλάθλους, δημοσιογραφικών θεωριών κ.α., ώστε η ομάδα να μην υποχρεωθεί να παίξει μακριά από το σπίτι της στο έτσι κι αλλιώς απαιτητικό και δύσκολο πρωτάθλημα.

 

 

 

 

 

Στην Καλαμάτα θα είναι στραμμένα τα βλέμματα του στίβου αύριο (Τετάρτη 19/6) με την διεξαγωγή του μίτινγκ “Παπαφλέσσεια”, το οποίο φέτος θα παρουσιαστεί και πάλι με την διεθνή του μορφή που το καθιέρωσε όλα αυτά τα χρόνια ως ένα από τα κορυφαία.

Στο Δημοτικό στάδιο της Παραλίας, από τις 6 το απόγευμα, θα δώσουν την μάχη της διάκρισης και των επιδόσεων ορισμένα από τα κορυφαία ονόματα του ελληνικού στίβου, συνεπικουρούμενοι από  αρκετούς αξιόλογους ξένους αθλητές.

Όπως εξήγησε η ψυχή των αγώνων όλα αυτά τα χρόνια και διευθυντής της διοργάνωσης Δημήτρης Πουλόπουλος,  σε συνέντευξη Τύπου που έγινε την Τρίτη το μεσημέρι στα γραφεία του Μεσσηνιακού, η φετινή διοργάνωση θα είναι αναβαθμισμένη καθώς -με την έγκριση της ΙΑΑF- ανεβαίνει κατηγορία και συνεπώς θα αξιολογηθει διαφορετικά στο σύστημα ranking, συγκεντρώνοντας υψηλότερη βαθμολογία.

Πρακτικά, θα βαθμολογηθούν οι 6 πρώτοι αθλητές/ αθλήτριες ανά αγώνισμα, αντί για τους τρείς που γινόταν μέχρι σήμερα. Αυτό συνεπάγεται υψηλότερο επίπεδο αθλητών/ αθλητριών και κατ επέκταση αναβαθμισμένο επίπεδο συναγωνισμού, επιδόσεων και αγώνων γενικότερα.

Μιλώντας για τους αγώνες ο πρόεδρος του Μεσσηνιακού Παναγιώτης Στασινόπουλος ανέφερε:

«Σας καλωσορίζω στο ιστορικό γήπεδο του Μεσσηνιακού απ' όπου ξεκίνησαν τα πρώτα Παπαφλέσσεια το Μάιο του 1956 μετά από πρωτοβουλία του τότε δημάρχου Καλαμάτα Παναγή Κουμάντου, για να τιμήσει τον ήρωα των ηρώων του 1821 Παπαφλέσσα.

Η ουσιαστική «εκτόξευση» των Παπαφλεσσείων έγινε το 1996 όταν υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Στίβου αναβαθμίστηκε σε διεθνές Meeting. Από τότε η συμμετοχή ολυμπιονικών και κατόχων παγκοσμίων ρεκόρ στη διοργάνωση αποτέλεσε σύνηθες γεγονός, συμβάλλοντας με τη σειρά του στο βαθμό του δυνατού στην ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού.

Τη φετινή περίοδο ο Μεσσηνιακός έχει την τιμή και την ευθύνη να πραγματοποιήσει την τέλεση των Παπαφλεσσείων για τεσσαρακοστή ένατη φορά στην ιστορία τους και ως κύριος διοργανωτής οφείλει και επιθυμεί να αποδώσει θερμές ευχαριστίες και συγχαρητήριο μήνυμα σε όλους αυτούς τους παράγοντες που συμβάλουν από τη θέση τους ή με το ρόλο τους, στην πραγματοποίηση μιας άκρως επιτυχημένης αθλητικής και πολιτιστικής εκδήλωσης.

Στους συνεργάτες και συνδιοργανωτές των Παπαφλεσσείων: υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, Δήμο Καλαμάτας, Περιφέρεια Πελοποννήσου για τη διάθεση οικονομικών πόρων, ανθρώπινου δυναμικού και αθλητικών εγκαταστάσεων. Στο ΣΕΓΑΣ και την ΕΑΣ Πελοποννήσου για τη σημαντική υποστήριξη τους σε όλα τα επίπεδα της διοργάνωσης. Στην προπονητική ομάδα, στους αθλητές, της αγωνιστικής ομάδος και της ακαδημίας του τμήματος στίβου του Μεσσηνιακού, οι οποίοι ως βασικά μέρη της οργανωτικής επιτροπής συμβάλλουν πολλαπλά και με ποικίλους τρόπους στην αρτιότητα της διοργάνωσης. Στους αθλητές όλων των κατηγοριών για το υψηλό αγωνιστικό θέαμα, τις αξιόλογες επιδόσεις, τον αγώνα για την επίτευξη του αγωνιστικού τους στόχου, τη μαχητικότητα, το σεβασμό στο συναθλητή. Στους κριτές των αγώνων για την αμεροληψία τους και τις δίκαιες αποφάσεις. Στα MME, στους δημοσιογράφους, στον τύπο, οι οποίοι στηρίζουν με το λειτούργημα τους τη μεγάλη αυτή αθλητική εκδήλωση μεταφέροντας εικόνα και πληροφόρηση προς κάθε ενδιαφερόμενο αποδέκτη.

Στους χορηγούς των αγώνων οι οποίοι αποδεικνύουν έμπρακτα την πρόθεση τους για συμβολή στην ανάπτυξη του αθλητισμού και του πολιτισμού. Στους θεατές που θα παρευρίσκονται στο Δημοτικό Στάδιο οι οποίοι αψηφώντας τις ιδιαίτερες καιρικές συνθήκες εμψυχώνουν και υποστηρίζουν αδιάκοπα τους αθλητές.

Τέλος, χάρη στη τεχνογνωσία και την εμπειρία των ανθρώπων που τον στελεχώνουν, αποτελεί εγγυητικό παράγοντα για οργανωτικά επιτυχημένες μελλοντικές διοργανώσεις. Η φετινή διοργάνωση των Παπαφλεσσείων οφείλει να αποδείξει ότι ακόμα και κάτω από δύσκολες οικονομικές συνθήκες, η σύμπνοια, η συνεργασία, η οριοθέτηση στόχων και η μαζική οργανωμένη προσπάθεια για την πραγματοποίηση αυτών, είναι ικανές να φέρουν σε πέρας με επιτυχία το επιθυμητό αποτέλεσμα, ανεξάρτητα από το βαθμό δυσκολίας του στόχου.»

 

Η αντιπεριφερειάρχης Αντωνία Μπούζα δήλωσε: «Είναι μια ιστορική διοργάνωση που συμβάλλει στην ενίσχυση του αθλητισμού και στην εξωστρέφεια. Μια διοργάνωση την οποία η Περιφέρεια Πελοποννήσου και η Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας στηρίζει σταθερά γιατί απλά και καθαρά στηρίζουμε τον Αθλητισμό χωρίς να διαχωρίζουμε μικρές και μεγάλες διοργανώσεις.»

Εκ μέρους του δήμου Καλαμάτας μίλησε ο Νίκος Μπασακίδης: «Τα Παπαφλέσσεια προβάλλουν την πόλη σε διεθνές επίπεδο. Αξίζουν συγχαρητήρια στους ανθρώπους του Μεσσηνιακού ΓΣ για την προσπάθειά τους, καθώς παλεύουν να κρατήσουν ζωντανό το μίτινγκ παρά τις δυσκολίες. Αρωγός ο Δήμος Καλαμάτας, που πέρα από τις εγκαταστάσεις ενισχύει και οικονομικά στο μέτρο του δυνατού.

Οι αγώνες βέβαια, δεν έχουν την παλιά τους αίγλη, λόγω αυτής της οικονομικής στενότητας των τελευταίων ετών.»

Ο Δημήτρης Πουλόπουλος στην συνέχεια αναφέρθηκε περισσότερο στο αγωνιστικό κομμάτι τονίζοντας:

«Ευχαριστώ άπαντες για την συμβολή τους στο μίτινγκ που έχει αντέξει στον χρόνο και χαρακτηρίζει την πόλη και την περιφέρεια.

Φέτος θα δούμε σπουδαίους αθλητές, έρχονται όλοι οι καλοί Έλληνες και επιλεγμένοι ξένοι και θα προσφέρουν θέαμα στα αγωνίσματα που υπάρχουν στο πρόγραμμα.

Βέβαια δεν έχουμε τους Ολυμπιονίκες ή τους παγκόσμιους πρωταθλητές που είχαμε άλλες εποχές, αλλά οφείλω να σας πω ότι η συμμετοχή ενός Ολυμπιονίκη ισούται σε κόστος με το μπάτζετ όλο του μίτινγκ! Τα φετινά Παπαφλέσσεια είναι αναβαθμισμένα καθώς φέτος μετράνε στη βαθμολογία, στο ράνκινγκ των αθλητών /τριων κι αποτελούν τώρα και για τα επόμενα χρόνια κίνητρο ώστε να έρχονται εδώ αθλητές /τριες αφού θα βαθμολογούνται», είπε και συνέχισε: «Καλές κούρσες αναμένονται στα σπριντ και στα 1500 μ. σε άνδρες και γυναίκες. Γενικά περιμένουμε σπουδαίες επιδόσεις!

Ξεχωρίζουν οι συμμετοχές στα 100 μ. των Γκαραγκάνη που πρόσφατα έκανε πανελλήνιο ρεκόρ, του Νυφαντόπουλου. Στα 200 μ. των Σπανουδάκη, Παπανδρέου και Μαντά. Στα 1500 μ. οι Καλάκος και Κελαούζος, και στις γυναίκες επίσης ξεχωρίζουν οι συμμετοχές των Γιαννοπούλου, Μαρινάκου, Κινατίδου και της ιταλίδας Μπέλο.»

Παρών στη συνέντευξη ήταν και ο προπονητής Γιάννης Καλυβιώτης

Τα αγωνίσματα της φετινής διοργάνωσης, τόσο για τους άνδρες όσο και τις γυναίκες, είναι τα ακόλουθα: 100μ., 200μ., 1500μ., 400μ.με εμπόδια, σκυταλοδρομία 4x100μ., άλμα σε μήκος, ακοντισμός.

Ταχύτητες και 1500άρια θα κλέψουν την παράσταση

Οι δρόμοι ταχύτητας αναμένεται να κλέψουν την παράσταση στη φετινή διοργάνωση. Η Ραφαέλα Σπανουδάκη, λίγο πριν αναχωρήσει για το Μινσκ, όπου θα συμμετάσχει στους Ευρωπαϊκούς Αγώνες, θα τρέξει στην Καλαμάτα τόσο 100 μ. όσο και 200 μ., με στόχο να κυνηγήσει καλές επιδόσεις.

Η αθλήτρια έκανε την πρώτη δυνατή της κούρσα στα 100 μ. πριν λίγες ημέρες στη Φιλοθέη, ωστόσο ο αντίθετος άνεμος δεν της επέτρεψε να πετύχει επίδοση ανάλογη των δυνατοτήτων της.

Εκκίνηση στα 100 μ. θα πάρουν ακόμη οι νεαρές Μαρκέλα Παπανδρέου, Κατερίνα Λαφτσή, Στέλλα Μιχαηλίδου και Εμμανουέλα Καρυάμπα, που στο σύνολο τους έχουν τρέξει φέτος την απόσταση κάτω από 12.20.

Η Σπανουδάκη θα επιδιώξει φέτος να κάνει γρήγορες κούρσες και στα 200 μ. και να βελτιώσει το 23.24 που είναι το ατομικό της ρεκόρ κάνοντας την αρχή στα Παπαφλέσσεια.

Στο ίδιο αγώνισμα με ενδιαφέρον αναμένεται η παρουσία της νεάνιδας Άρτεμις Αναστασίου, που θα κάνει την πρώτη της εμφάνιση μετά το πρόβλημα τραυματισμού με στόχο το όριο για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ20, το οποίο είναι 24.10.

Νυφαντόπουλος και Γκαραγκάνης στα 100μ.

Στα 100 μ. των Ανδρών ο Γιάννης Νυφαντόπουλος είναι βάσει εμπειρίας εκείνος που έχει τον πρώτο λόγο, ωστόσο με ενδιαφέρον αναμένεται η παρουσία του νεαρού Σωτήρη Γκαραγκάνη, που στα Χανιά πέτυχε 10.43 και βελτίωσε το ατομικό του ρεκόρ. Ο Νυφαντόπουλος έχει πετύχει φέτος 10.45, ενώ έχει ατομικό ρεκόρ 10.30.

Με ενδιαφέρον αναμένεται η παρουσία τόσο του Κώστα Ζήκου, που θέλει να βελτιώσει το ατομικό του ρεκόρ (10.57), αλλά και του Γιάννη Κόκκινου που φέτος σημείωσε 10.62 και ξεπέρασε τον εαυτό του.

Στα 200μ. επιστρέφει ο Παναγιώτης Τριβυζάς, που φέτος έχει ρίξει το βάρος του στα 400 μ., με στόχο να κυνηγήσει ένα χρόνο κάτω από τα 21.00.

Μήκος με Μερτζιανίδη

Στο μήκος των ανδρών ο Μιχάλης Μερτζανίδης θα έχει την ευκαιρία να βελτιώσει το φετινό του 7,78 μ., ενώ ο Θανάσης Παπαδόπουλος μετά το 7,62 των Χανίων κυνηγά επίδοση πάνω από τα 7,70μ., επίδοση που αποτελεί όριο για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23. Ο Νίκος Καψής έχει πετύχει φέτος 7,70 μ., επίδοση που θέλει να βελτιώσει.

Στα 1.500 μ ο Ανδρέας Δημητράκης είναι σε καλή κατάσταση και θέλει μια επίδοση κάτω από 3.40.09, και σε αυτό θα τον βοηθήσει ο συναγωνισμός με τον Χρήστο Κοτίτσα, που στα Χανιά έτρεξε τα 800 μ. σε 1.48.49 και πέτυχε ατομικό ρεκόρ, αλλά και του Θάνου Καλάκου.

Στο αντίστοιχο αγώνισμα των γυναικών ξεχωρίζει η Κωνσταντίνα ΓιαννόπουλουΝικολέτα Κυνατίδου αλλά και η Αναστασία Μαρινακου, που φέτος δείχνει να βρίσκει τον αγωνιστικό της ρυθμό.

 

Τα 400άρια σε άνδρες και γυναίκες

Ενδιαφέρον θα έχουν και τα 400 μ. εμπ. τόσο στους Άνδρες όσο και στις γυναίκες. Στους Άνδρες ο Δημήτρης Λεβαντίνος με 51.47 έχει την κορυφαία επίδοση στη χώρα και κυνηγά το όριο για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23 (51.40), ενώ την ίδια επίδοση κυνηγά και ο Άρης Δρίτσας, ο οποίος έχει 52.48. Ο Κώστας Νάκος έχει την εμπειρία και είναι σε θέση να τρέξει κάτω από το ατομικό του 51.46, όπως και ο Πέτρος Κυριακίδης, που δεν αναμένεται να έχει πρόβλημα να βελτιώσει το φετινό του 52.36.

Στις γυναίκες η Ελπίδα Τόκα έχει την καλύτερη επίδοση με 59.20, ενώ ακολουθεί η Άννα Κιάφα με 59.33 και δείχνουν να έχουν τον πρώτο λόγο. Η κορασίδα Αννα Χατζηπουργάνη πριν λίγες ημέρες τερμάτισε την απόσταση σε 60.43 και πέτυχε πανελλήνιο ρεκόρ στην κατηγορία της. Στο ίδιο αγώνισμα, η Ολυμπία Καραγιάννη δείχνει έτοιμη να κυνηγήσει την πρώτη της κούρσα κάτω από τα 60.00.

Οι Μαργαρίτα Τσουκαλά, Ελένη Γκέλη και Αφροδίτη Μανιού ξεχωρίζουν στο ακόντιο γυναικών και οι Ελένη Κουτσαλιάρη, Οξάνα Κορένεβα και Ιωάννα Ιωάννου στο μήκος γυναικών.

Πρόγραμμα

17.45 50 μ. ΑΓΟΡΙΩΝ ΔΗΜ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

18:00 100μ. ΓΥΝΑΙΚΩΝ

ΜΗΚΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

18:10 ΑΚΟΝΤΙΣΜΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

18:20 100μ. ΑΝΔΡΩΝ

18:30 80μ. ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΩΝ Α΄

18:40 80Μ. ΠΑΜΠΑΙΔΩΝ Α΄

18.55 400μ. ΕΜΠ. ΓΥΝΑΙΚΩΝ

19:15 400μ. ΕΜΠ. ΑΝΔΡΩΝ

19:20 ΜΗΚΟΣ ΑΝΔΡΩΝ

ΑΚΟΝΤΙΣΜΟΣ ΑΝΔΡΩΝ

19:25 100μ. ΑΘΛΗΤΩΝ ΜΕ ΤΥΦΛΟΤΗΤΑ

19:35 1.500μ. ΓΥΝΑΙΚΩΝ

19:40 1.500μ. ΑΝΔΡΩΝ

19:55 200μ. ΓΥΝΑΙΚΩΝ

20:05 200μ  ΑΝΔΡΩΝ

 

Ενεργό συμμετοχή στην επόμενη μέρα του ΠΣ Η Καλαμάτα θα επιδιώξει να έχει ο Αντώνης Μαυρέας ο οποίος μετέχει σε κίνηση για την διοίκηση του λαοφιλούς συλλόγου!

Ο παλαίμαχος άσος έχει έτοιμη πρόταση επιχειρηματικής κίνησης την οποία και θα αποκαλύψει  στην γενική συνέλευση της 28ης Ιουνίου.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, ο Μαυρέας έχει κάνει ήδη γνωστές τις προθέσεις του στους ανθρώπους οι οποίοι θα τρέξουν τις διαδικασίες της συνέλευσης αλλά προς το παρόν κρατά κλειστά τα χαρτιά του για τους παράγοντες που εμπλέκονται στην διαδικασία.

Με ένα δεκαήμερο να απομένει πλέον μέχρι την συνέλευση που θα σηματοδοτήσει το αύριο της Μαύρης Θύελλας, ενδέχεται να βγουν και άλλες κινήσεις στην επιφάνεια ενώ είναι σίγουρο πως οι ζυμώσεις και οι επαφές συνεχίζονται από τους ενδιαφερόμενους.

Τις προκηρύξεις των επερχόμενων τοπικών πρωταθλημάτων επεξεργάζονται στην ΕΠΣ Μεσσηνίας και οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως θα υπάρξουν σημαντικές αλλαγές και διαφοροποιήσεις σε όλες τις κατηγορίες.

Στόχος και επιθυμία της διοίκησης της ΕΠΣΜ είναι τα πρωταθλήματα να γίνουν περισσότερο ανταγωνιστικά, ιδιαίτερα στις μικρότερες κατηγορίες και έτσι είναι πολύ πιθανό να δούμε περισσότερες ομάδες να υποβιβάζονται ώστε το ενδιαφέρον να κρατηθεί αμείωτο μέχρι το φινάλε.

Επίσης, αυτό που εξετάζεται είναι η θέσπιση ορίου ηλικίας για τις κορυφαίες κατηγορίες.

Όσον αφορά τις ημερομηνίες διεξαγωγής των πρωταθλημάτων, δεν αναμένεται να υπάρξουν σημαντικές διαφοροποιήσεις.

Αλλαγή θα υπάρξει στο Κύπελλο καθώς αντίθετα με ότι συνέβαινε τις προηγούμενες χρονιές ο δεύτερος τη τάξει θεσμός δεν θα είναι αυτός που θα ανοίξει την αυλαία της περιόδου.

Το Κύπελλο θα ξεκινήσει αργότερα από το πρωτάθλημα, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες μέχρι τον τελικό θα γίνονται αλλεπάλληλες κληρώσεις καθώς η ΕΠΣΜ εγκαταλείπει το μοντέλο της μιας κλήρωσης από την έναρξη μέχρι την ολοκλήρωση του θεσμού.

Οι προκηρύξεις αναμένεται να είναι έτοιμες προς δημοσίευση στις αρχές Ιουλίου.

 

 

Με την 9η θέση, η οποία είναι η καλύτερη που έχει λάβει ποτέ στην ιστορία η Εθνική μας ομάδα, επιστρέφει από το Μπάντεν της Αυστρίας ο Άρης Χανδρινός.

Ο Καλαματιανός βολεϊμπολίστας συνέθεσε με τον Αλέξανδρο Κουρτίδη την ομάδα που πήρε μέρος στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα μπιτς βόλεϊ Κ18.

Οι Χανδρινός, Κουρτίδης έλαβαν την 9η θέση (η καλύτερη επίδοση της Ελλάδας σε Ευρωπαϊκό U18) με την ελληνική ομάδα να χάνει από την μετέπειτα πρωταθλήτρια.

Κουρτίδης και Χανδρινός (Νο27) κληρώθηκαν στον δύσκολο F' όμιλο, όμως κατάφεραν να προκριθούν στις 24 καλύτερες ομάδες της διοργάνωσης. Στην πρεμιέρα, οι νεαροί αθλητές της Εθνικής ομάδας νίκησαν το νούμερο 6 του ταμπλό, τους Ελβετούς Χάσλερ, Ντιεμ με 2-0 (21-16, 30-28) σετ.

Στο δεύτερο παιχνίδι τους έχασαν από τους Σλοβένους Μόζιτς, Μπράκο (Νο11) από την Σλοβενία με 2-0 (21-14, 21-14) και στο παιχνίδι για την πρόκριση στον επόμενο γύρο, επιβλήθηκαν μετά από μία ώρα αγώνα με 2-1 (21-17, 14-21, 15-12) σετ των Λιθουανών Ντονέλα, Γκαλντάικας (Νο22).

Στον 2ο γύρο ηττήθηκαν από τους Γερμανούς Μέιερ, Βούρστ, που συνέθεσαν και το ζευγάρι του τελικού (νίκησαν οι Γερμανοί με 2-1).

 

Η ομάδα των κοριτσιών με τις Αντωνακάκη, Περδικάρη ολοκλήρωσαν τον όμιλο με τρεις νίκες, για να ηττηθούν για πρώτη φορά με 2-0 από τις μετέπειτα πρωταθλήτριες Μποτσάροβα, Γκούμπινα με 2-0, ενώ η δεύτερη ήττα τους που τους έστειλε στους αγώνες για τις θέσεις 5-8 ήρθε επίσης με 2-0 από τις Λετονές Ναμίκε, Μπράιλκο.

 

 

 

Για τον επιτυχημένο αγώνα κολύμβησης σε ανοικτή θάλασσα ετοιμάζεται το Οίτυλο. Το γραφικό χωριό στην περιοχή της Μάνης θα φιλοξενήσει και φέτος στις 29-30 Ιουνίου, την διοργάνωση Oceanman Greece - Oitylo Bay 2019 .

Το Oceanman Greece αποτελεί μέρος του Παγκόσμιου Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Oceanman 2019 , το οποίο περιλαμβάνει ανοικτούς αγώνες κολύμβησης σε πολλές χώρες σε όλο τον κόσμο. Σε σύγκριση με άλλους αγώνες κολύμβησης ανοικτού νερού, ο Oceanman σχεδιάστηκε από τους κολυμβητές με τη μοναδική τους γνώση και κατανόηση του αθλήματος.

 

Η φετινή θα είναι η 3η διοργάνωση που θα γίνει στο Οίτυλο και κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου 29-30 Ιουνίου, οι αθλητές θα διαγωνιστούν σε τρεις εκδηλώσεις:
- 2 χιλιόμετρα δημοφιλής απόσταση
- 5,0 χιλιόμετρα half OCEANMAN
- 10 χιλιόμετρα OCEANMAN.

Η φετινή εκδήλωση θα περιλαμβάνει και σκυτάλη 3 x 500 μέτρων το Σάββατο 30 Ιουνίου στις κατηγορίες ανδρών, γυναικών και μικτών. Τέλος, θα διεξαχθεί και το Oceankid για παιδιά 12 ετών και μικρότερα.
Σύμφωνα με τις προβλέψεις, ο αγώνας της Oceanman Greece αναμένεται να προσελκύσει πάνω από 800 κολυμβητές από 7 χώρες.

Στόχος του είναι να συμβάλει στην ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού στην Πελοπόννησο, να στηρίξει την τοπική οικονομία και να προωθήσει τη Μάνη ως αθλητικό προορισμό σε όλο τον κόσμο.

 

Η Oceanman Greece διοργανώνεται από την Way Out Adventures , μια εταιρεία που προσφέρει συμβουλευτικές υπηρεσίες σε τουριστικές, αθλητικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα του ΕΟΤ, της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Δήμου Ανατολικής Μάνης, της Ελληνικής Ομοσπονδίας Κολύμβησης (ΚΟΕ) και του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

Επιπλέον, Έλληνες και Αμερικανοί σπουδαστές sport managment θα βοηθήσουν στην εκδήλωση Oceanman Greece - Oitylo Bay 2019 για να αποκτήσουν γνώσεις και εμπειρία στον αθλητικό τουρισμό.

 

Σελίδα 1 από 725
Top