ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΑ:Οι κορυφαίοι Ευρωπαϊκοί σύλλογοι θ’ ανοίξουν πανιά στην Πύλο!

Επίκεντρο μιας σπουδαίας ιστιοπλοϊκής διοργάνωσης θα γίνει στα μέσα Ιουλίου η Πύλος καθώς η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Ιστιοπλοΐας (Eurosaf) προσκαλεί τους καλύτερους ομίλους από κάθε ευρωπαϊκή χώρα στον κόλπο του Ναυαρίνου!

Τα πληρώματα των κορυφαίων συλλόγων θα συμμετάσχουν σε μια φιλική “ναυμαχία” στον ιστορικό χώρο σε μια αναμέτρηση για το κορυφαίο της Ευρώπης στην κατηγορία J70 σ’ ένα πρωτάθλημα που θα φιλοξενήσει ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Πύλου Νέστωρ, από τις 17 έως τις 21 Ιουλίου 2018.

Αυτός ο μοναδικός χώρος ιστιοπλοΐας προσφέρει εξαιρετικές συνθήκες ανέμου και ιστιοπλοϊκό στάδιο στο παλιό λιμάνι της Πύλου. 181 χρόνια μετά την τελευταία μεγάλη μάχη μεταξύ ιστιοπλοϊκών στο Ναυαρίνο, ιστιοπλοϊκές ομάδες από τη Βρετανία, τη Γαλλία, τη Ρωσία, την Ελλάδα, την Αυστρία, την Ελβετία και πολλές άλλες χώρες θα συναντηθούν και πάλι από τις 17 έως τις 21 Ιουλίου 2018 σε μια φιλική μάχη του Ναυαρίνου το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.

Ο διαγωνισμός ξεκινά με J/70 αθλητικά σκάφη που παρέχονται από τον διοργανωτή. Οι σύλλογοι καλούνται για αυτό το πρώτο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα να στείλουν ομάδες τεσσάρων ή πέντε ιστιοπλόων και έναν αναπληρωματικό στην Πύλο, 32 ομάδες το μέγιστο.

Διασκέδαση και πρόκληση στο νερό με σύντομες γρήγορες κούρσες με κόντρα άνεμο, οι οποίες διοργανώνονται από μια έμπειρη διεθνή ομάδα διαιτητών. Η ελληνική λαϊκή παράδοση, η ελληνική φιλοξενία και οι γιορτές στην παραλία θα κάνουν την εκδήλωση αξέχαστη.

Η φιλοξενία του Ιστιοπλοϊκού Συλλόγου Νέστωρ ετοιμάζει όλες τις λεπτομέρειες για διαμονή σε προσιτές τιμές και κάμπινγκ στην παραλία, δωμάτια ξενοδοχείων για τους συμμετέχοντες. Την εκδήλωση υποστηρίζουν η Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία, η Αυστριακή Segelbundesliga και η Swiss Sailing League με τεχνογνωσία, προσωπικό, σκάφη και υποδομή.

Το πρόγραμμα των αγώνων

● Τρίτη 17 Ιουλίου 2018 - Ημέρα προπόνησης

Ώρα 20:00 Τελετή έναρξης

● Τετάρτη 18 Ιουλίου έως Παρασκευή 20 Ιουλίου 2018

Ώρα 10:30 Πρώτοι αγώνες

Ώρα 18:30 Τελευταίοι αγώνες

Ώρα 20:00 εκδηλώσεις και δείπνο

● Σάββατο 21 Ιουλίου 2018 - Τελευταία Ημέρα

Ώρα 10:30 Πρώτη εκκίνηση

Ώρα 16:00 Τελευταία εκκίνηση

Ώρα 19:00 Τελετή απονομών

 

379 views
Top