Κακαλέτρης: «Στόχος η παραμονή και εδραίωση στην κατηγορία»

Από το «καλημέρα» και την «πρώτη» του Τσικλητήρα, το τεχνικό τιμ και οι παράγοντες της ομάδας ξεκίνησαν τις πυρετώδεις προετοιμασίες ενόψει της ιστορικής πρώτης χρονιάς του Τσικλητήρα Πύλου στην Γ΄ Εθνική.
Το τρέξιμο γίνεται εντός και …εκτός γηπέδου, καθώς όπως γράψαμε και σε προηγούμενο ρεπορτάζ για το ξεκίνημα της προετοιμασίας, αρκετά «μέτωπα» παραμένουν ανοιχτά (ρόστερ, γηπεδικό), ωστόσο το αγωνιστικό πλάνο έχει πέσει στις «πλάτες» του Νίκου Κακαλέτρη και του βοηθού του, Κώστα Παλαμάρα.
Ο τεχνικός του Τσικλητήρα έκανε δηλώσεις στο Sport365, ξεκινώντας με αναφορά στον σχεδιασμό της νέας σεζόν:
«Ξεκινάμε σήμερα την νέα χρονιά με μεγάλη χαρά γιατί μας δίνεται η δυνατότητα για πρώτη φορά στην ιστορία μας να παίξουμε στο πιο υψηλό επίπεδο που έχει παίξει έως τώρα. Είναι δύσκολοι οι καιροί που ζούμε, αυτό είναι σίγουρο γι’ αυτό προσπαθούμε να κάνουμε όσο το δυνατόν πιο καλό σχεδιασμό για τον τρόπο λειτουργίας της ομάδας όσον αφορά στους ποδοσφαιριστές.
Έχουμε πολλή πορεία μέχρι να ολοκληρώσουμε τον σχεδιασμό, δεν έχει ολοκληρωθεί το ρόστερ της ομάδας. Αρχικά δώσαμε βάση στην ανανέωση των ποδοσφαιριστών που αποτέλεσαν τον βασικό κορμό και από κει και πέρα σε κάποιες ποιοτικές προσθήκες ποδοσφαιριστών οι οποίοι έχουν τα χαρακτηριστικά που χρειάζονται για να βοηθήσουν στην δύσκολη προσπάθειά μας».
Για το τι θα περιμένει ο κόσμος από τον Τσικλητήρα την επόμενη χρονιά:
«Θα πρέπει να περιμένει μια ομάδα η οποία έχει λειτουργήσει με έναν συγκεκριμένο τρόπο τα τελευταία 2 χρόνια, που είναι οργανωμένος, έχει πολλή δουλειά και τρέξιμο τόσο για εμάς που είμαστε εντός γηπέδου, όσο και για τους παράγοντες που είναι εκτός αυτού που όσο περνά η διαδικασία βλέπουν την κάθε στιγμή ως μια πρόκληση για να γίνουν καλύτεροι ώστε να κάνουν πιο καλά πράγματα στο μέλλον».
Όσο για τον στόχο της ομάδας, ο κ. Κακαλέτρης ήταν ξεκάθαρος:
«Ο στόχος μας είναι η εξασφάλιση της παραμονής και η εδραίωση της ομάδας σε αυτήν την κατηγορία».
Επίσης, ο πολύπειρος τεχνικός φάνηκε απόλυτα ενήμερος σχετικά με τις γηπεδικές εργασίες:
«Οι εργασίες για την τοποθέτηση του χλοοτάπητα στο γήπεδο της Πύλου έχουν ξεκινήσει εδώ και λίγες μέρες, είμαστε στην φάση που έχει γίνει ψεκασμός στο υπάρχον γήπεδο και θα ξαναγίνει ώστε να ξεραθεί το υπάρχον χορτάρι, μετά θα γίνουν κάποιες διαδικασίες ώστε να στρωθεί ένας χλοοτάπητας "χαλί". Ο χρόνος παράδοσης του γηπέδου εκτιμάται έως μέσα με τέλη Σεπτεμβρίου».
Κλείνοντας, ο κ. Κακαλέτρης μίλησε και για το στάδιο της προετοιμασίας, για το οποίο γράψαμε αναλυτικότερα στο προηγούμενο ρεπορτάζ μας:
«Το κύριο στάδιο της προετοιμασίας θα γίνει στο Καρπενήσι, μέχρι τότε θα έχουμε ολοκληρώσει εργομετρικούς ελέγχους που θα μας βοηθήσουν να αξιολογήσουμε ατομικά τους ποδοσφαιριστές σε ότι αφορά το επίπεδο των φυσικών δυνατοτήτων τους και να αναλάβουμε κάποιες παραμέτρους της φυσικής κατάστασης που πρέπει να βελτιώσουμε και στο προσεχές διάστημα θα έχουν βρεθεί κάποια ακόμα παιδιά για να ολοκληρώσουμε το ρόστερ».

1029 views
Top