ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑΣ: Το δικαίωμα στο λάθος και η πίστη που θα φέρει νίκες

Ένα στιγμιαίο λάθος, μια αδράνεια, ένα μαρκάρισμα που χάθηκε ήταν η αιτία της απώλειας ενός χρυσού τριπόντου για τον Τσικλητήρα Πύλου στη δεύτερη αγωνιστική του πρωταθλήματος. Η αμυντική λειτουργία της ομάδας του Νίκου Κακαλέτρη ήταν υποδειγματική για 90 λεπτά - όμως χάθηκε η συγκέντρωση σε μία από τις τελευταίες φάσεις του παιχνιδιού- και η ισοφάριση ουσιαστικά από το… πουθενά κάνει την ισοπαλία να μην μοιάζει ικανοποιητική.

Ο Τσικλητήρας μπήκε διαβασμένος και αντιμετώπισε ορθά το παιχνίδι. Με υπομονή και καλή κυκλοφορία προσπάθησε να βγεί ορθόδοξα στην επίθεση, ενώ αμυντικά ήταν συμπαγής και δεν επέτρεψε στη Θήβα να κάνει παιχνίδι και να δημιουργήσει επικίνδυνες καταστάσεις μπροστά στην εστία του Παλλιγκίνη.

Οι γηπεδούχοι ήλπιζαν σε φιέστα στην πρεμιέρα τους στη Γ’ Εθνική, στην οποία επανεμφανίστηκαν μετά από οχτώ χρόνια απουσίας, πλην όμως ο Τσικλητήρας έφτασε μια ανάσα από να τους αφήσει με την διάθεση, κάτι που ο ίδιος βίωσε στο ματς της πρεμιέρας με το Ζευγολατιό. Η διαφορά βέβαια είναι πως τότε ο Τσικλητήρας είχε την απόλυτη κυριαρχία στο ματς και έχασε κλασσικές ευκαιρίες πριν αλλά και μετά το γκολ ενώ την Κυριακή το απόγευμα στη Θήβα οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν παθητικά το ματς, αιφνιδιασμένοι από την ορμή με την οποία μπήκε ο Τσικλητήρας και συνέχισαν επιφυλακτικά διαπιστώνοντας πως έχουν να κάνουν με επικίνδυνο αντίπαλο.

Εάν μάλιστα ο Μικελάτος πριν καλά- καλά συμπληρωθεί το δεκάλεπτο αποφάσιζε να πλασάρει τον Μόνο αντί να φανεί υπερβολικά αλτρουιστής, «σπάζοντας» την μπάλα στον επερχόμενο Γραμματικόπουλο, ο Τσικλητήρας θα είχε πάρει νωρίς νωρίς κεφάλι στο σκορ. Ακόμα και έτσι όμως οι Πυλιώτες με τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα έφτασαν στο πολυπόθητο πρώτο τους τέρμα στη φετινή σεζόν με εξαιρετικό βολέ του Γραμματικόπουλου.

Ο Νίκος Κακαλέτρης παρέταξε την ομάδα με σαφείς επιθετικούς προσανατολισμούς επιλέγοντας να ξεκινήσει με ένα αμυντικό χαφ, τον Κυριαζόπουλο, ο οποίος μαζί με τους Τσάτσο, Κερμενίδη έβγαζαν τη μπάλα είτε στις πτέρυγες στις οποίες εναλλάσσονταν Τσώνης, Μικέλατος, είτε κάθετα στον Γραμματικόπουλο ο οποίος έδωσε πολλές μάχες με το κεντρικό αμυντικό δίδυμο της Θήβας.

Η Πύλος έφερε το ματς στα μέτρα της πετυχαίνοντας να μην απειληθεί ουσιαστικά από τους γηπεδούχους οι οποίοι μόνο με κάποια στημένα προσπάθησαν να προβληματίσουν τον Παλλιγκίνη ο οποίος όμως σε ένα ακόμη ματς ήταν σταθερότατος.

Οι «ροσονέρι» της Μεσσηνίας διαθέτουν μια καινούργια ομάδα σε μια κατηγορία που τα λάθη δεν συγχωρούνται οπότε το πάθημα στη Βοιωτία θα τους γίνει μάθημα για τη συνέχεια. Πέρα απ' το βαθμό πάντως αυτό που αξίζει και πρέπει να κρατήσουν είναι πως όλα είναι ανοικτά, κανένα εμπόδιο δεν είναι ανυπέρβλητο και πως είτε στην Παραλία, είτε στην Πύλο, είτε οπουδήποτε αλλού έχουν το δικαίωμα και τη δυνατότητα να παλέψουν και να πάρουν νίκες.


1353 views
Top