Κερμενίδης: Νοιώθω δικαιωμένος που το καλοκαίρι επέλεξα Τσικλητήρα!

Πανταχού παρών, μόνιμη πηγή κινδύνων, εκτελεστής και δημιουργός, ο Νίκος Κερμενίδης με την εμφάνιση του στο ματς με την Δόξα Μεγαλόπολης έδειξε πως αποτελεί μεγάλο κεφάλαιο για τον φετινό Τσικλητήρα και είναι σε θέση να προσφέρει σημαντικές υπηρεσίες για την εκπλήρωση των φετινών στόχων της ομάδας.

Ο Μακεδόνας άσος πραγματικά… οργίασε στο τερέν του Δημοτικού Σταδίου της Παραλίας, ωστόσο ο ίδιος κρατά πάντα χαμηλό προφίλ και το ίδιο πράττει και μετά την πρώτη ιστορική νίκη της ομάδας στη Γ’ Εθνική
Στο ερώτημα εάν η επιτυχία αυτή ήταν η δικαίωση της προσπάθειας που έχει κάνει η ομάδα μέχρι τώρα, ο Νίκος Κερμανίδης, λέει:

«Πιστεύω ότι ήταν μια απλά μια νίκη. Η δικαίωση θα έρθει στο τέλος πρωταθλήματος γιατί έχουμε πραγματικά πολύ καλή ομάδα. Δουλεύουμε συνειδητά όλο αυτό το διάστημα στην προπόνηση για να καταφέρουμε να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο αλλά και να πάρουμε και τα αποτελέσματα.

"Ήταν μια δικαίωση για τον τρόπο που χάθηκε η νίκη στο προηγούμενο ματς που πιστεύω -όπως και όλοι- ότι έπρεπε να κερδίσουμε. Ήμασταν καλύτεροι αλλά έτσι είναι το ποδόσφαιρο κι έτσι είναι η Γ’ Εθνική. Δύσκολη κατηγορία. Χάνεις τη συγκέντρωση σου για ένα λεπτό και δέχεσαι τέρμα που μπορεί να κοστίσει».

Το σύνολο είναι πάνω τις μονάδες και αυτό είναι ο πρώτος κανόνας στα ποδοσφαιρικά πιστεύω του Νίκου Κερμανίδη ο οποίος δεν θέλει να στέκεται στην προσωπική του απόδοση αλλά μένει στην εικόνα της ομάδας:

«Δεν έχει σημασία ποιος βάζει τα γκολ, ποιός δίνει τις πάσες και τις ασίστ. Έχουμε να κάνουμε με μια συλλογική προσπάθεια. Έτυχε και ήμουν εγώ σ' αυτές τις φάσεις. Θεωρώ ότι όλα τα παιδιά σιγά-σιγά βρίσκουν τα πατήματά τους. Βρισκόμαστε στην έβδομη εβδομάδα από την αρχή της προετοιμασίας και σιγά-σιγά θα ανεβάζουμε ρυθμούς. Πιστεύω πως έχουμε πολλά περιθώρια βελτίωσης και με τον καιρό σίγουρα θα είμαστε καλύτεροι».

-Θεωρείς ότι δικαιώνεσαι με την επιλογή σου να επιλέξεις τον Τσικλητήρα το καλοκαίρι;

«Η Πύλος είναι νεοφώτιστη ομάδα η οποία όμως έχει οργάνωση. Πάνω απ΄όλα είμαστε μια οικογένεια και σ΄ αυτό έχουν συμβολή όλα τα παιδιά. Παίζει πολύ σημαντικό ρόλο αυτό. Σίγουρα έκανα την καλύτερη επιλογή και είμαι χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ. Μου αρέσει η Μεσσηνία, μακάρι να συνεχιστεί όλο αυτό…»

-Τώρα ανέλαβες και προπονητής στις ακαδημίες του Τσικλητήρα οπότε έχει και προοπτική το θέμα..

«(γέλια) Εντάξει, έχει πολύ ψωμί ακόμα η προπονητική για μένα. Είναι κάτι πρωτόγνωρο, δεν έχω προπονήσει ποτέ παιδιά παρότι έχω βέβαια το δίπλωμα. Είναι ένα ξεκίνημα και πιστεύω να βοηθήσω κι εγώ με τη σειρά μου. Είναι και ο Χοτζάι, είναι και ο Τσάτσος, να βάλω κι εγώ το λιθαράκι μου σ' αυτό τομέα»

- Την επόμενη Κυριακή σας περιμένει μια δύσκολη αποστολή στο Φωστήρα, σε μια ιστορική έδρα με μια δυνατή ομάδα.

«Είναι πολύ δύσκολο παιχνίδι, όπως όλα άλλωστε στην κατηγορία. Είναι ένα ματς απέναντι σε μια ιστορική ομάδα, ένα δύσκολο γήπεδο. Θα δουλέψουμε στο 100% για να πάμε προετοιμαστούμε κατάλληλα για θετικό αποτέλεσμα».

-Έχετε μάθει να παίζετε εκτός έδρας έτσι και αλλιώς…

«Ναι, αυτό είναι αλήθεια. Πιστεύω σε δυο αγωνιστικές θα είμαστε στην φυσική μας έδρα και ο κόσμος να έρθει στο γήπεδο και να μας στηρίξει. Είναι κάτι που περιμένουμε…»

2057 views
Top