Παλλιγκίνης: Να καθιερωθούμε στην κατηγορία, γιορτή με Βάρδα!

Εάν το μυστικό της επιτυχίας για μια ομάδα ξεκινάει από τον «άσο», τότε, ο Τσικλητήρας έχει κάνει φέτος την σωστή επιλογή για να καταφέρει να κάνει πράξη τον στόχο του στην παρθενική παρουσία στην Γ’ Εθνική

Ο Χρήστος Παλλιγκίνης είναι από τις περιπτώσεις τερματοφυλάκων που κάθε ομάδα θα ήθελε κάτω από τα δοκάρια. Στα 32 του χρόνια έχει την απαραίτητη εμπειρία αλλά και την ικανότητα να σηκώσει το βάρος της πίεσης όπως έκανε με άριστο τρόπο στο γήπεδο του Ταύρου όπου ο Τσικλητήρας έφυγε με τον πολύτιμο βαθμό. Στα έως τώρα ματς έχει δείξει πως είναι εκείνος ο γκολκήπερ που εμπνέει εμπιστοσύνη στους συμπαίκτες του, διαβάζει το παιχνίδι, προβλέπει και καθοδήγει την λειτουργία της ομάδας και μπορεί να διορθώσει καταστάσεις.

Μιλώντας για την σπουδαία εμφάνιση της Κυριακής, ο Χρήστος Παλλιγκίνης τονίζει πως η ομάδα πήγε στον Ταύρο πλήρως συνειδητοποιημένη αλλά και διαβασμένη:

«Γνωρίζαμε εξαρχής πως ήταν ένα δύσκολο ματς σε μια δύσκολη έδρα. Είχαμε διαβάσει όμως πάρα πολύ σωστά το παιχνίδι μαζί με τον προπονητή μας και είπαμε χωρίς φόβο να μπούμε να παίξουμε το παιχνίδι μας γνωρίζοντας όλες βέβαια τις δυσκολίες. Δόξα τω Θεώ όλα πήγαν καλά, πήραμε βαθμό και προχωράμε».

-Η ομάδα δείχνει μια δυναμική και αποκτά και την απαραίτητη αυτοπεποίθηση για την κατηγορία…

«Αυτό που έχουμε πει με τον προπονητή είναι παιχνίδι με παιχνίδι να είμαστε καλύτεροι και αυτό νομίζω είναι κάτι που φαίνεται. Στόχος είναι να καθιερωθεί η ομάδα στην κατηγορία, να την γνωρίσει ο κόσμος και από εκεί και πέρα ότι καλύτερο έρθει»

-Και την επόμενη Κυριακή, η επιστροφή στην Πύλο;

«Είναι κάτι που το περιμένουμε και του θέλουμε πάρα πολύ. Έχουμε δει το γήπεδο, πρόκειται για στολίδι. Είναι πολύ καλό για την ομάδα να αγωνίζεται στην φυσική της έδρα».

-Οπότε με Βάρδα θα είναι γιορτή;

«Έτσι προσπαθούμε να βλέπουμε κάθε παιχνίδι. Να το ευχαριστιόμαστε πάνω απ΄ όλα και να κάνουμε αυτό που πρέπει».

-Έχεις εμπειρίες από Εθνικές κατηγορίες. Που πιστεύεις πως μπορεί να φτάσει η ομάδα;

«Εμείς ως στόχο έχουμε να βελτιωνόμαστε παιχνίδι με το παιχνίδι. Τώρα το που θα φτάσει η ομάδα δεν ξέρω. Θέλουμε να τερματίσουμε όσο ψηλότερα γίνεται και αυτό που προείπα, να καθιερωθεί η ομάδα σ΄ αυτή την κατηγορία…»

502 views
Top