Ο Σύνδεσμος διαιτητών Μεσσηνίας στην... αντεπίθεση: Δεν είμαστε υπάλληλοι αμαθών, επιφυλασσόμαστε για νομικά μέτρα

 

Μετά την επιτροπή διαιτησίας της ΕΠΣΜ η οποία πριν λίγες μέρες εξέδωσε ανακοίνωση για θέματα διαιτησίας και τους διαιτητές, σειρά πήρε και ο ίδιος ο Σύνδεσμος διαιτητών ποδοσφαίρου Μεσσηνίας ο οποίος τοποθετήθηκε μέσω ανακοίνωσης για το “έντονο κύμα διαμαρτυρίας των τελευταίων ημερών”, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται.

Στην ανακοίνωση, η οποία υπογράφεται από τον πρόεδρο Νίκο Κοσσάρη και τον γεν. Γραμματέα Ευστάθιο Μακρή, αναφέρεται πως οι εκδηλώσεις διαμαρτυρίας που δυσφημούν και θέτουν σε κίνδυνο τους διαιτητές δεν γίνονται δεκτές και ο σύνδεσμος επιφυλάσσεται για τα νόμιμα δικαιώματά του.

Σε άλλο σημείο τονίζεται πως οι διαιτητές δεν θα μπούν στην διαδικασία απάντησης των προκλήσεων και καταλήγει πως είναι δεν υπάλληλοι αμαθών και ευχαρίστως να τους απαλλάξουν απ’ την συμμετοχή τους! Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Βρισκόμαστε μόλις στην αρχή των τοπικών μας πρωταθλημάτων, έχοντας όμως ολοκληρώσει τον μεγαλύτερο όγκο παιχνιδιών για το κύπελλο, και βρισκόμαστε στην δυσάρεστη θέση να πρέπει να επισημάνουμε την προσοχή όλων, στα κατωτέρω αναγραφόμενα καθώς έχουμε διαπιστώσει ότι ειδικά τις τελευταίες ημέρες παρατηρείται ένα έντονο κύμα διαμαρτυρίας κατά των διαιτητών.

Έτσι έχουμε παρατηρήσει διαμαρτυρίες με έντονες αποδοκιμασίες διαιτητών, πόλεμο ανακοινώσεων εις βάρος διαιτητών, άρθρα που στοχεύουν συγκεκριμένους διαιτητές και δεν περιορίζονται σε κριτική της συνολικής διαιτησίας, ακόμα και απόπειρες βιαιοπραγίας κατά διαιτητών που θέτουν σε κίνδυνο την σωματική τους ακεραιότητα.

Οι ανωτέρω εκδηλώσεις διαμαρτυρίας, από την στιγμή που στοχεύουν, δυσφημούν, δημιουργούν ψευδώς ή συντηρούν αρνητικό κλίμα κατά συγκεκριμένων ανθρώπων σε σημείο να θέτουν σε κίνδυνο μέλη μας, δεν μπορούν να γίνουν δεκτές από εμάς. Επιφυλασσόμαστε δε των νομίμων δικαιωμάτων μας για την αντιμετώπιση τέτοιων περιστατικών δια της νομικής οδού.

Πολλοί εκλαμβάνουν την σιωπή, που μας επιβάλει το ήθος και ο ρόλος μας, ως αδυναμία. Τουναντίον. Θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε ότι σε αυτή την ταλαιπωρημένη χώρα, με μόνη διέξοδο το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, η διαιτησία έχει πρωτεύον ρόλο, καθώς είναι ένας σημαντικός συνεργάτης για την ολοκλήρωση όλων των αγώνων. Απαιτούμε τον σεβασμό που επιβάλλεται να έχει ένας αξιωματούχος αγώνα. Δεν θα μπούμε όμως στην διαδικασία να απαντάμε σε οποιαδήποτε πρόκληση που μας στοχεύει και μειώνει την λειτουργία μας εσκεμμένα, απλά θα υπενθυμίσουμε ότι και εμείς συμμετέχουμε λόγω του πάθους μας για το ποδόσφαιρο.

Εάν κάποιοι αμαθείς θεωρούν το σώμα των διαιτητών ως υπαλλήλους τους, τότε ευχαρίστως να τους απαλλάξουμε από την συμμετοχή μας αποχωρώντας σιωπηλά, ώστε να διοργανώσουν «επιτυχώς» αγώνες χωρίς την παρουσία μας.

Κλείνοντας, ας μας επιτραπεί να δώσουμε μια συμβουλή σε όλους τους συνεργάτες μας, διαιτητές, προπονητές και ομάδες. Η διαιτησία είναι μία και ενωμένη. Το χέρι το απλώνουμε για συνεργασία προς όλους. Ευελπιστούμε και αναμένουμε ανάλογες ενέργειες από αυτούς”.

 

 

1114 views
Top