ΕΠΣ Μεσσηνίας: Η προκήρυξη του προπαιδικού πρωταθλήματος

Η ΕΠΣ Μεσσηνίας έδωσε στην δημοσιότητα την προκήρυξη του Προπαιδικού πρωταθλήματος το οποίο θα κάνει σέντρα στις 25 Φεβρουαρίου.

Δικαίωμα συμμετοχής στο πρωτάθλημα έχουν παιδιά γεννηθέντα κατά τα έτη 2004, 2005 και 2006 ενώ υποχρεωτική είναι η συμμετοχή των σωματείων της Α΄ Κατηγορίας καθώς και της Γ΄ Εθνικής, σε αυτό εφόσον δεν έλαβαν μέρος στο Παιδικό Πρωτάθλημα.

Η δήλωση συμμετοχής θα πρέπει να υποβληθεί έως τις 5 Φεβρουαρίου και η κλήρωση θα γίνει στις 12 Φεβρουαρίου. Αναλυτικά η προκήρυξη:


Η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Μεσσηνίας

Π Ρ Ο Κ Η Ρ Υ Σ Σ Ε Ι

=================

Aγώνες ΠΡΟΠΑΙΔΙΚΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ μεταξύ των Ποδοσφαιρικών Σωματείων της δύναμής της για την ποδοσφαιρική περίοδο 2017-18. Η διεξαγωγή των αγώνων θα γίνει σύμφωνα με τους όρους που ακολουθούν, που παίρνουν υπόψη τους κανονισμούς πρωταθλημάτων και παιδιάς, αλλά και το ιδιαίτερο χαρακτήρα των αθλητών που συγκροτούν τις ομάδες.

Άρθρο 1ο : Δύνανται να συμμετάσχουν ποδοσφαιριστές που έχουν γεννηθεί τα έτη 2004- 2005 και 2006. Ποδοσφαιριστές με ηλικία διαφορετική της επιτρεπόμενης δεν θα γίνονται δεκτοί από τους Διαιτητές.

Άρθρο 2ο : Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλα τα Σωματεία που εμπρόθεσμα, δηλαδή έως τη Δευτέρα 05/02/2018, θα δηλώσουν συμμετοχή και θα συμμετάσχουν στο Πρωτάθλημα χωρισμένα με γεωγραφικά κριτήρια και κατόπιν κλήρωσης σε ομίλους.

Υποχρεωτική είναι η συμμετοχή των σωματείων της Α΄ Κατηγορίας καθώς και της Γ΄ Εθνικής, σε αυτό εφόσον δεν έλαβαν μέρος στο Παιδικό Πρωτάθλημα.

.΄Αρθρο 3ο :Η κλήρωση θα γίνει στα γραφεία της ΕΠΣΜ στις 12/02/2018 και ώρα 14:00΄ .

Η έναρξη των αγώνων ορίζεται για τις 24/02/2018.

Άρθρο 4ο : Τα σωματεία που θα δηλώσουν συμμετοχή στο ΠΡΟΠΑΙΔΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ μπορούν να δανείζονται ποδοσφαιριστές από άλλα σωματεία που δεν δηλώνουν συμμετοχή στο Πρωτάθλημα αυτό. (΄Όπως ίσχυσε και για το ΠΑΙΔΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ)

Κάθε σωματείο δύναται να δανείζεται μέχρι οκτώ (8) ποδοσφαιριστές από άλλα σωματεία.

Τα σωματεία που θα έχουν δανεικούς ποδοσφαιριστές πριν την έναρξη του Πρωταθλήματος πρέπει να καταθέσουν στην ΕΠΣ Μεσσηνίας:

Ξεχωριστή κατάσταση των ποδοσφαιριστών που θα αγωνίζονται ως δανεικοί, η οποία θα σφραγίζεται και θα παραδίδεται στο σωματείο, αντίγραφο της οποίας θα παραμένει στο αρχείο της ΕΠΣΜ (βλέπε υπόδειγμα 1)

Υπεύθυνη δήλωση του σωματείου στο οποίο ανήκει ο ποδοσφαιριστής ότι του επιτρέπει να αγωνιστεί με τη μορφή δανεισμού (βλέπε υπόδειγμα 2) και

Υπεύθυνη δήλωση του κηδεμόνα του ποδοσφαιριστή ότι συναινεί στο δανεισμό (βλέπε υπόδειγμα 3)

Μετά την έναρξη του πρωταθλήματος δεν επιτρέπεται καμία αλλαγή, αφαίρεση ή προσθήκη στην κατάσταση που έχει κατατεθεί στην ΕΠΣΜ.

Κάθε ποδοσφαιριστής μπορεί να αγωνισθεί με τη μορφή δανεισμού ΜΟΝΟ σε ένα σωματείο.

Ποδοσφαιριστής που έχει δοθεί με τη μορφή δανεισμού ΔΕΝ μπορεί να αγωνίζεται κατά τη διάρκεια του πρωταθλήματος και στην ΟΜΑΔΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΔΕΛΤΙΟ.

Κάθε σωματείο υποχρεούται να γνωρίσει στην ΕΠΣ Μεσσηνίας το χρώμα της στολής των ποδοσφαιριστών του.

Άρθρο 5ο : Κάθε ομάδα θα προσκομίζει στους διαιτητές Δελτία Ατομικών στοιχείων ποδοσφαιριστών, Κατάσταση Υγείας καθώς και ξεχωριστή Κατάσταση Υγείας των ποδοσφαιριστών που αγωνίζονται ως δανεικοί, νόμιμα θεωρημένες.

Άρθρο 6ο : Οι αγώνες διεξάγονται κυρίως Σάββατο πρωί σε γήπεδο με φυσικό ή τεχνητό χλοοτάπητα, είναι διπλοί, διαρκείας 80΄λεπτών της ώρας σε δύο 40΄λεπτα ημίχρονα.

΄Αρθρο 7ο : Κάθε ομάδα έχει το δικαίωμα να δηλώσει στο Φ.Α. μέχρι 18 ποδοσφαιριστές και επιτρέπεται σε όλη την διάρκεια του αγώνα η αντικατάσταση μέχρι (7) ποδοσφαιριστών.

Άρθρο 8ο : Διαιτησία μερίμνη της ΕΠΣΜ.

Άρθρο 9ο : Ιατρός μερίμνη Γηπεδούχου Σωματείου.

Σε περίπτωση μη προσέλευσης Ιατρού, ο αγώνας δεν γίνεται και το γηπεδούχο Σωματείο μηδενίζεται.

Άρθρο 10ο : Στην πρωταθλήτρια ομάδα κάθε ομίλου θα απονεμηθεί Κύπελλο και 25 μετάλλια

Άρθρο 11ο : : α) Οι διαγωνιζόμενες ομάδες μπορούν να υποβάλλουν-ενστάσεις του άρθρου 23 παρ.5 του ΚΑΠ. (Παράβολο ενστάσεων 50,00 €)

β) Η συζήτηση των ενστάσεων είναι υποχρεωτική, τυχόν δε παραίτηση της ενιστάμενης ομάδας είναι ανίσχυρη και δεν λαμβάνεται υπόψη (άρθρ.23 παρ.8 του ΚΑΠ).

Ομάδα που θα υποπέσει στο παράπτωμα της πλαστοπροσωπίας για πρώτη φορά θα επιβαρύνεται με τα έξοδα των αγώνων της (Γιατρός-Διαιτησία) για όλη την περίοδο.

Ομάδα που θα υποπέσει στο παράπτωμα της πλαστοπροσωπίας για δεύτερη φορά θα αποβάλλεται από το πρωτάθλημα με όλες τις συνέπειες που προβλέπονται (Υποβιβασμός ομάδος Α΄ Κατηγορίας εάν δεν έχει συμμετάσχει σε άλλο πρωτάθλημα υποδομής) (ΠΑΙΔΙΚΟ).

Επίσης ομάδα που δήλωσε συμμετοχή και παραιτήθηκε από το πρωτάθλημα μετά την κλήρωση των αγώνων και πριν από την έναρξη ή κατά τη διάρκεια του Πρωταθλήματος δεν θα έχει δικαίωμα συμμετοχής στο συγκεκριμένο πρωτάθλημα κατά την επόμενη ποδ/κή περίοδο.

Άρθρο 12ο : Ότι δεν προβλέπεται στην παρούσα προκήρυξη ή στους κανονισμούς αγώνων ποδοσφαίρου (ΚΑΠ) , θα επιλύεται με απόφαση του Δ.Σ. μέσα στα πλαίσια του καταστατικού της ΕΠΣΜ και του φίλαθλου πνεύματος.

Γήπεδο: κανονικό

Μπάλες: κανονικές598 views
Top