Σύνδεσμος Προπονητών Μεσσηνίας: Ανακοίνωση για Κωνσταντινέα

Με ανακοίνωση που εξέδωσε ο Σύνδεσμος προπονητών Μεσσηνίας παίρνει θέση για τις δημόσιες τοποθετήσεις του βουλευτή Μεσσηνίας Πέτρου Κωνσταντινέα που αφορούν το μέλος του συνδέσμου Αντώνη Μαυρέα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση, η οποία υπογράφεται από τον πρόεδρο Άγγελο Σκαφιδά και τον γραμματέα Γιώργο Φάββα, είναι η ακόλουθη:

“Με αφορμή τις δηλώσεις του βουλευτή Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Πέτρου Κωνσταντινέα, στην εκπομπή ΔΙΚΗ του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ, με παρουσιαστή το δημοσιογράφο Κυριακό Θωμαϊδη, και στο ραδιοφωνικό σταθμό novasporfm, καθώς και σε διάφορα περιφερειακά και διαδικτυακά μέσα ενημέρωσης, και σχετικά με τη φραστική του επίθεση κατά του μέλους του συνδέσμου μας κ. Αντώνη Μαυρέα, επισημαίνουμε τα ακόλουθα :

Ο σύνδεσμος προπονητών ποδοσφαίρου Μεσσηνίας έχει στις τάξεις του διπλωματούχους προπονητές ποδοσφαίρου, οι οποίοι, μέσα από διαρκή εκπαίδευση (σεμινάρια) αναλαμβάνουν με υπευθυνότητα την εκγύμναση ,βελτίωση της αγωνιστικής κατάστασης των ποδοσφαιριστών και την καθοδήγησή τους κατά την διάρκεια του αγώνα.

Πολλοί εξ αυτών δε, τυγχάνουν πτυχιούχοι ανωτάτων σχολών και, ειδικά, των ΤΕΦΑΑ με κύρια ειδικότητα το ποδόσφαιρο και, εκτός των αθλητικών και αγωνιστικών υποχρεώσεών τους, λειτουργούν και ως παιδαγωγοί, δεδομένου ότι στην δύναμη των ομάδων τους έχουν και νεαρούς ποδοσφαιριστές.

Οι χαρακτηρισμοί που απέδωσε ο κ.. Κωνσταντινέας στο μέλος του συνδέσμου μας συνιστούν προσβολή για το σύνδεσμό μας, διότι στο πρόσωπο του κ. Μαυρέα, που τυγχάνει και αντιπρόεδρός μας, αντικατοπτρίζεται το σύνολο των συναδέλφων προπονητών.

Σε κάθε περίπτωση, χαρακτηρισμοί του τύπου «γυρολόγος» δεν αρμόζουν να λέγονται από έναν εκπρόσωπο του ελληνικού κοινοβουλίου και, πολύ περισσότερο, από έναν άνθρωπο που έχει υπηρετήσει το ποδόσφαιρο από τη θέση του διαιτητή, και, μάλιστα, σε υψηλό επίπεδο.

Για το λόγο αυτό, του συνιστούμε να είναι στο εξής πιο προσεκτικός και να μην προσβάλλει πρόσωπα και αξίες, κατά τρόπο που δεν αρμόζει στο αξίωμά του. Άλλωστε, τα έργα και οι ημέρες όλων μας κρίνονται και θα κριθούν από την κοινωνία και τον ελληνικό λαό.”

 

 

1111 views
Top