Σπηλιώτης: Στήριξη στον Μεσσήνιο παράγοντα, ανάπτυξη των Ακαδημιών- Γραμμένος ο καταλληλότερος, δίπλα σε Μαύρη Θύελλα και Πάμισο

Με σειρά μέτρων και αλλαγών προκειμένου να σταθεί στο πλευρό των Μεσσήνιων παραγόντων και με βασική στόχευση τα αναπτυξιακά πρωταθλήματα θα πορευτεί η διοίκηση της ΕΠΣ Μεσσηνίας στη νέα σεζόν, όπως τόνισε σε συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος Βασίλης Σπηλιώτης.

Τα σωματεία μας επέλεξαν και είμαστε εδώ για να εξυπηρετήσουμε το Μεσσηνιακό ποδόσφαιρο, να το αναδείξουμε και να το προστατεύσουμε. Να συμπορευτούμε με τους παράγοντες στον κοινό στόχο και να βοηθήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις την ανάπτυξη”, τόνισε ο πρόεδρος της ΕΠΣ Μεσσηνίας ο οποίος αναφέρθηκε στην ανάγκη διαλόγου με το σωματεία προκειμένου να τεθούν επι τάπητος όλα τα θέματα:

Θα κάνουμε δυο συναντήσεις με τα σωματεία μέσα στο καλοκαίρι. Μία στην Καλαμάτα και την δεύτερη στην Τριφυλλία προκειμένου να ακούσουμε όλες τις απόψεις και να πάρουμε από κοινού αποφάσεις”.

Ο Βασίλης Σπηλιώτης μίλησε με ενθουσιώδη λόγια για τον πρόεδρο της ΕΠΟ Βαγγέλη Γραμμένο, συνεχάρη τους πρωταθλητές των φετινών πρωταθλημάτων και τις Μικτές Μεσσηνίας για την πορεία τους ενώ έβγαλε είδηση σε ερώτηση για το περίφημο δάνειο των 200.000 ευρώ.

Επιβεβαίωσε το ρεπορτάζ του “sport365.gr” για τον αγώνα Σούπερ Καπ που προγραμματίζεται, έριξε “καρφιά” αναφερόμενος στην στάση των μελών της παράταξης Βασιλόπουλου και τόνισε πως θα σταθεί δίπλα σε Καλαμάτα και Πάμισο σε ότι χρειαστούν στο νέο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής.

Αναλυτικά τα βασικά σημεία των τοποθετήσεων του Βασίλη Σπηλιώτη:

-Για τα οικονομικά δεδομένα και τις προκηρύξεις των πρωταθλημάτων

Επιδίωξή μας είναι να ελαφρύνουμε τα βάρη των ομάδων στο νέο πρωτάθλημα και αυτό είναι κάτι που θα το συζητήσουμε μαζί τους σε δύο συναντήσεις που θα προγραμματιστούν.

Είμαστε ανοιχτοί σε προτάσεις και θα υπάρξουν παρεμβάσεις στις προκηρύξεις όπου αυτό απαιτηθεί. Ο προγραμματισμός όσον αφορά τις ημερομηνίες δεν θα διαφοροποιηθεί σε μεγάλο βαθμό σε σχέση με την περσινή σεζόν ενώ σκοπεύουμε να λειτουργήσουμε και σχολή παρατηρητών οι οποίοι θα βοηθήσουν στην ομαλή διεξαγωγή των αγώνων”.

-Για τις σχέσεις της ΕΠΣ Μεσσηνίας με την ΕΠΟ

Η σχέση μας με την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία είναι άριστη. Ο κ. Γραμμένος είναι ένας αξιόλογος άνθρωπος, πολύ καλός επιστήμονας και θεωρώ ο καταλληλότερος γι' αυτή τη θέση. Είναι ανοικτός και συζητήσιμος και μάλιστα όταν πριν λίγες βρέθηκα στα γραφεία της Ομοσπονδίας και ζήτησα να τον δω χωρίς ραντεβού δέχτηκε με χαρά να με ακούσει”.

-Για το δάνειο των 200.000 ευρώ και την ανανέωση της συνεργασίας με τον Άγγελο Σκαφιδά

Το δάνειο υπάρχει και εξυπηρετείται από το ποσοστό της επιχορήγησης. Το ύψος αυτή τη στιγμή ανέρχεται στις 162.000 ευρώ.

Η απόφαση για την ανανέωση της συνεργασίας με τον κ. Σκαφιδά ήταν ομόφωνη από τα 10 παρόντα μέλη του διοικητικού συμβουλίου, όταν το θέμα ήρθε προς ψήφιση. Το έργο που επιτελείται στις Μικτές κρίνεται απόλυτα επιτυχημένο όπως και η παρουσία του Ηλία Μαστορέα.”

-Για την συνύπαρξη με την πλευρά Βασιλόπουλου

Για εμάς δεν υπάρχει λέξη αντιπολίτευση. Τα πέντε όμως μέλη έχουν βάλει τους εαυτούς τους απέναντι στα υπόλοιπα έξι, έχοντας διαχωρίσει τη θέση τους. Παρότι τα παιχνίδια παίζονται στους αγωνιστικούς χώρους και τα σωματεία της Μεσσηνίας αποφάσισαν με την ψήφο τους για την διοίκηση της Ένωσης, προσπάθησαν να ανατρέψουν το αποτέλεσμα και έφτασαν μέχρι το διαιτητικό δικαστήριο όπου και η ένστασή τους απορρίφθηκε. Πρέπει να συνεργαστούμε και να προσφέρουμε στο Μεσσήνιο παράγοντα. Γι’ αυτό έχουμε εκλεγεί.

-Για Καλαμάτα, Πάμισο και σούπερ καπ

Θα είμαστε δίπλα και στην Καλαμάτα και στον Πάμισο για ό,τι χρειαστούν και θελήσουν. Ευχής έργο θα ήταν η μια από τις δύο ομάδες μας να είναι αυτή που στο τέλος θα κόψει το νήμα στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής.

Το Σούπερ Καπ είναι κάτι το οποίο προγραμματίζουμε και θέλουμε να είναι μια γιορτή του ποδοσφαίρου, πριν την έναρξη των επίσημων υποχρεώσεων των ομάδων. Θα έχει φιλανθρωπικό χαρακτήρα και θα αποτελεί το ιδανικό ξεκίνημα της σεζόν”

-Για τα αναπτυξιακά πρωταθλήματα της νέας σεζόν

Προγραμματίζουμε τα ηλικιακά πρωταθλήματα της επόμενης σεζόν να είναι σε μεγαλύτερη διάρκεια ώστε τα παιδιά να παίξουν περισσότερα παιχνίδια με στόχο να αναδείξουμε το πλούσιο ταλέντο τους. Οι κατηγορίες πλέον με βάση και τις οδηγίες από την ΕΠΟ θα διαμορφωθούν σε Κ16 Κ14 και Κ12 ενώ θα υπάρξουν τουρνουά και για τις μικρότερες ηλικίες”.

 

923 views
Top