Γήπεδο Κορδία: Σε αυτό τον αγωνιστικό χώρο θα γίνουν πρωταθλήματα; (φωτο)

Κάθε φέτος και... χειρότερα πηγαίνει η κατάσταση με τα ποδοσφαιρικά γήπεδα στην Καλαμάτα. Τα χρόνια χρήσης που κουβαλούν, η παλαιότητα και η ελλειπής συντήρηση έχει κάνει ακατάλληλους τους αγωνιστικούς χώρους, τόσο στα Δημοτικά γήπεδα όσο και στο Ενωσιακό. Ακόμη και αυτό της Δυτικής Παραλίας, το οποίο παραδόθηκε πριν τρείς μήνες χρήζει παρεμβάσεων αφού διαπιστώθηκε αστοχία υλικού και ο Δήμος Καλαμάτας κάλεσε τον ανάδοχο του έργου να προχωρήσει στην επισκευή του.

Τραγικός έως επικίνδυνος είναι ο αγωνιστικός χώρος στον Κορδία, στο Ενωσιακό γήπεδο που έχει δεχτεί μεγάλο φόρτο χρήσης τα τελευταία χρόνια.

Σε πολλά σημεία ο τάπητας έχει “ανασηκωθεί” και οι είναι εμφανείς οι “ενώσεις” στα κομμάτια. Είναι θέμα χρόνου να αρχίσει να ξηλώνεται και αυτό θα γίνει σίγουρα με τις πρώτες βροχές.

Από την Περιφέρεια Πελοποννήσου έχει εγκριθεί κονδύλι 350.000 ευρώ για αντικατάστασή του χορτοτάπητα, το οποίο αποτελεί μέρος της συνολικής πίστωσης 600.000 ευρώ για συντήρηση αθλητικών υποδομών στην Μεσσηνία, αλλά παραμένει... άγνωστο που βρίσκονται αυτά τα χρήματα.

Ο πρόεδρος της ΕΠΣΜ Βασίλης Σπηλιώτης είχε εμφανιστεί αισιόδοξος στις αρχές Ιουνίου πως μέσα στο καλοκαίρι θα προχωρούσε η αντικατάστασή του αλλά οι προσδοκίες του δεν επιβεβαιώθηκαν.

Ο χρόνος στο μεταξύ τρέχει, οι αγωνιστικές υποχρεώσεις βρίσκονται προ των πυλών και όπως φαίνεται μια ακόμη σεζόν θα βγεί με λύσεις ανάγκης και “μπαλώματα” στα θέματα υποδομών.

 

 

672 views
Top