Ποδόσφαιρο και γνώση για τις Μικτές Μεσσηνίας

 

Σε μια μοναδική ποδοσφαιρική εμπειρία εξελίχθηκαν οι πρότυπες αναπτυξιακές δράσεις της ΕΠΟ στην Αρχαία Ολυμπία με συμμετοχή των Μικτών Ομάδων Μεσσηνίας Κ12 και Κ13.

Οι νεαροί Μεσσήνιοι ποδοσφαιριστές συνοδευόμενοι από τον προπονητή τους Ηλία Μαστορέα, βίωσαν ένα αξέχαστο διήμερο γεμάτο ποδόσφαιρο, πολλά χαμόγελα, σε έναν χώρο μοναδικό στον κόσμο με ξεχωριστό ενδιαφέρον.

Οι επίλεκτοι αθλητές αγωνίστηκαν μεταξύ τους σε παιχνίδια 6Χ6, υπό την επίβλεψη των κ. Ζελενίτσα και Ελευθεριάδη, οι οποίοι προχώρησαν σε μια πρώτη καταγραφή των καλύτερων ταλέντων στις προαναφερθείσες ηλικιακές κατηγορίες.

Το πρόγραμμα περιείχε, επίσης, σεμινάρια με προβολή εκπαιδευτικών video, συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων με τους Ενωσιακούς προπονητές, ενώ ολοκληρώθηκε με την ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο της Ολυμπίας.

Τα παιδιά μετά την ολοκλήρωση των αγωνιστικών τους υποχρεώσεων είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στον Αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Ολυμπίας και στο Μουσείο, να μάθουν για τα αθλητικά και Ολυμπιακά ιδεώδη και να επιστρέψουν γεμάτα παραστάσεις.

Την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία εκπροσώπησε το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής και πρόεδρος της Επιτροπής Εθνικών Ομάδων, Παναγιώτης Παπαχρήστος, ο οποίος αναφέρθηκε στο εξαετές αναπτυξιακό πλάνο «Μπάλα Παντού» και τόνισε τις ενέργειες της Ομοσπονδίας στην κατεύθυνση της οργανωμένης εκπαίδευσης και επιμόρφωσης στον τομέα των υποδομών.

Επιπλέον, οι Χαράλαμπος Ζελενίτσας (Τεχνικός Διευθυντής), Θεόδωρος Ελευθεριάδης (Προπονητής Εθνικής Κ-15) και Μιχάλης Κουτσούρης (Διευθυντής Στρατηγικής Ανάπτυξης) συμμετείχαν, στο πλαίσιο της διημερίδας, σε συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης μαζί με πανεπιστημιακούς, αθλητικούς, κοινωνικούς φορείς και εκπροσώπους των ΜΜΕ.


255 views
Top