Χωρίς...ακροατήριο η Ημερίδα για τις τροποποιήσεις των κανόνων παιχνιδιού στη Καλαμάτα(φωτο)

Πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας(12/9),στην αίθουσα "Αλέξανδρος Κουμουνδούρος" της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας, η ημερίδα που διοργάνωσε η ΕΠΣΜ με θέμα την "Τροποποίηση Κανόνων Παιχνιδιού".

Το σημείο που σχολιάστηκε αρνητικά, τόσο από τον πρόεδρο την Ένωσης Λεωνίδα Οικονομίδη όσο και από τον πρόεδρο του Συνδέσμου προπονητών Άγγελο Σκαφιδά, ήταν αυτό της ελάχιστης συμμετοχής παραγόντων, προπονητών και ποδοσφαιριστών, με τον κ. Σκαφιδά να αναφέρει χαρακτηριστικά… «Αισθάνομαι λύπη για την απουσία των προπονητών. Θλίβομαι ειλικρινά βλέποντας μόλις 5-6 προπονητές να βρίσκονται εδώ για να πληροφορηθούν τις αλλαγές των κανονισμών».

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο κ. Οικονομίδης(είπε χαρακτηριστικά "δεν την κάναμε για εμάς, είναι απογοητευτική η προσέλευση") που αναφέρθηκε, παράλληλα, στη καταλληλότητα των γηπέδων αλλά και στο θέμα το οποίο προέκυψε με τον κανονισμό της Ένωσης, σχετικά με την απαγόρευση εισόδου των δημοσιογράφων στα γήπεδα-θέμα το οποίο δείχνει πάντως χωρίς ουσία και προφανώς γι αυτό δεν εφαρμόζεται-ζητώντας και μεγαλύτερη αυστηρότητα από τους διαιτητές σε θέματα πειθαρχίας.

Ακολούθησε μια σύντομη ομιλία σχετικά με τις αλλαγές από το μέλος της ΚΕΔ/ΕΠΣΜ Παναγιώτη Μανωλόπουλο και η εκδήλωση έκλεισε με την παρουσίαση των διαφοροποιήσεων από το έτερο μέλος της Επιτροπής Χρήστο Κότσαρη.

Οι περισσότερες αλλαγές των κανονισμών είναι «μικρής αγωνιστικής σημασίας» ωστόσο υπάρχουν και κάποιες-βασική η μη αποβολή τερματοφύλακα σε περίπτωση ανατροπής αντίπαλου ποδοσφαιριστή αλλά και η υπόδειξη λακτίσματος ύστερα από υπόδειξη οφσάιντ στη θέση από την οποία ξεκίνησε η φάση-που θεωρούνται αρκετά σημαντικές και οφείλουν να γνωρίζουν όλοι οι εμπλεκόμενοι.

ΑΥΤΟΙ … ΕΔΩΣΑΝ ΤΟ «ΠΑΡΩΝ»

Από προπονητές οι κκ Μαυρέας, Αναστασόπουλος, Τσατάς, Φασουλής, Λιάπας, Σκαρπαλέζος, Γεωργιόπουλος και ο Ενωσιακός τεχνικός Ηλίας Μαστορέας ενώ παραβρέθηκαν  ακόμη τα μέλη του ΔΣ της ΕΠΣΜ Ηλίας Αλεξόπουλος και Άγγελος Γεωργόπουλος.

Μόνο ο Άρης Θωμόπουλος και ο Κώστας Μπαρμπίτσας από παράγοντες σωματείων-μπορεί να μας διέφυγε και κάποιος-και αντιπροσωπεία παικτών του Απόλλωνα και της Αναγέννησης, καθώς και όλα τα δυνατά χαρτιά της Μεσσηνιακής διαιτησίας(Αλεξέας, Μπλάνας, Λάμιας, Ψηλοπαναγιώτης,Αθανασοπούλου, Νικολόπουλος) με νεότερα μέλη του συνδέσμου( Γκούμας, Γιαννέτσος, Τουρλομούσης, Τσαούση κα)

625 views
Top