Κραυγή αγωνίας Μαστορέα: Η απώλεια του Σωτήρη δεν πρέπει να περάσει έτσι!

Ο τεχνικός των Μικτών Μεσσηνίας, Ηλίας Μαστορέας, βίωσε έντονα την απώλεια του 14χρονου Σωτήρη Νικολακόπουλου, όπως άλλωστε κάθε άνθρωπος του αθλητισμού αλλά και γονιός.
Επιπρόσθετα, και κατά απόλυτα τραγικό τρόπο, την ώρα που ήταν προγραμματισμένη προπόνηση για τις Μικτές οι συμπαίκτες του συνόδευαν τον άτυχο Σωτήρη στην τελευταία του κατοικία.

Ο 42χρονος προπονητής ξέσπασε με μια ανάρτησή του σε μέσο κοινωνικής για το θέμα τονίζοντας την ανάγκη να υπάρξει συντονισμένη δράση για την δημιουργία ενός οργανωμένου συστήματος πρόληψης.

«Ποτέ ξανά!» ξεκινά η ανάρτηση του Ηλία Μαστορέα, ο οποίος στην συνέχεια, λέει: «Θέλω να δηλώσω τη συμπαράστασή μου στις τραγικές φιγούρες της ιστορίας αυτής, πρώτα στην οικογένεια του Σωτήρη, τους γονείς και τον αδερφό του, και μετά στη δεύτερη οικογενειά του, την ποδοσφαιρική.

"Η ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΗ δεν πρέπει να περάσει έτσι, πρέπει να δείξει το δρόμο σε όλους μας. Θεσμούς, ομάδες, οικογένεια. Αν και δεν είναι βέβαιο ότι μπορούμε να προβλέψουμε τα πάντα, το μόνο σίγουρο είναι ότι η πρόληψη είναι η καλύτερη θεραπεία. ΕΞΕΤΑΣΗ και ΓΝΩΜΑΤΕΥΣΗ λοιπόν από ΕΙΔΙΚΟΥΣ ΙΑΤΡΟΥΣ ότι το παιδί μπορεί να ασκήσει το συγκεκριμένο άθλημα. ΠΑΙΔΙΑΤΡΟ, ΠΑΘΟΛΟΓΟ και ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΟ κατά προτεραιότητα, και βέβαια με τις ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ.

"Οι εισηγήσεις στους θεσμούς έχουν γίνει. Μην περιμένετε όμως τους θεσμούς να σας υποχρεώσουν, εγώ έκλεισα είδη το ραντεβού για τα παιδιά μου, που κάκιστα δεν το είχα κάνει μέχρι τώρα, και δεσμεύτηκα απέναντι τους να το κάνω όσο συχνά χρειάζεται...», καταλήγει ο ικανός τεχνικός.

Σύμφωνα με συμπεράσματα Αθλητιατρικών Συνεδρίων, στο 97% των αιφνιδίων θανάτων κατά την άθληση προϋπήρχε καρδιακή πάθηση ενώ το υπόλοιπο 3% που χαρακτηρίζεται αδιάγνωστων αιτιών μπορεί να οφείλεται σε παθήσεις της καρδιάς που είναι αδύνατον να διαγνωστούν ακόμη και νεκροτομικά.

Και όμως, παρά την απόλυτη ευθύνη των καρδιακών παθήσεων για τους αιφνίδιους θανάτους στον αθλητισμό, η πρόληψη σε αυτόν τον τομέα είναι σχεδόν ανύπαρκτη…

1640 views
Ετικέτες
Top