Κύπελλο ερασιτεχνών: Η... 2η ευκαιρία Καλαμάτας και Αναγέννησης Παρ. για την Γ’ Εθνική!

Μπόνους την άνοδο στην Γ’ Εθνική θα έχει και φέτος η ομάδα η οποία θα κατακτήσει το Κύπελλο ερασιτεχνών με βάση τα όσα διευκρινίζονται στη συμπληρωματική προκήρυξη της ΕΠΟ για την διοργάνωση, κάτι που σημαίνει πως ο Κυπελλούχος Μεσσηνίας θα έχει επιπλέον κίνητρο να φτάσει ως το τέλος του διαδρομής!

Το «μπόνους» που δίνει η ΕΠΟ δεν αφορά τις ομάδες που θα πάρουν τον τίτλο στις ΕΠΣ από τις οποίες προέρχονται καθώς σ’ αυτή την περίπτωση θα έχουν κερδίσει έτσι κι αλλιώς το δικαίωμα αυτό και το δικαίωμα ανόδου θα παραχωρηθεί στη φιναλίστ του θεσμού (εφόσον κι αυτή δεν είναι πρωταθλήτρια).

Τι σημαίνει αυτό πρακτικά για τις ομάδες της Μεσσηνίας; Κάνοντας την υπόθεση εργασίας πως η Καλαμάτα εύκολα η δύσκολα θα πάρει τον τίτλο της πρωταθλήτριας, οπότε έχει εξασφαλίσει την άνοδο, αυτή που μπορεί να βγεί ωφελημένη από την διαδικασία είναι η Αναγέννηση Παραλίας καθώς εφόσον κατακτήσει τον τίτλο της Κυπελλούχου Μεσσηνίας μπορεί να φτάσει έως την άνοδο στην Γ’ Εθνική!

Η ομάδα του Αντώνη Μαυρέα, περιμένει να μάθει τον αντίπαλό της στον τελικό που εκτός εξαιρετικού απροόπτου θα είναι η Καλαμάτα (υποδέχεται την Ανδρούσα στις 11/1 στην ρεβάνς του 1-1).

Βέβαια, ο δρόμος για τον τελικό μόνο εύκολος δεν θα είναι αλλά όπως έδειξε πέρυσι η Πύλος, με την πρόκρισή της στα ημιτελικά, τίποτε δεν είναι απίθανο.

Η Κυπελλούχος Μεσσηνίας θα μπεί στον 7ο όμιλο μαζί με Κεφαλληνία- Ιθάκη, Ζάκυνθο, Ηλεία, Αχαΐα, Κορινθία και μέχρι τον τελικό θα απαιτηθούν 6 νοκ άουτ ματς. Μέχρι τις 18 Μαρτίου θα πρέπει να έχουν βγεί οι Κυπελλούχοι των Ενώσεων ώστε η κλήρωση να γίνει στις 28/3 ενώ τα ματς θα ξεκινήσουν στις 5 Απριλίου. Ο τελικός έχει προγραμματιστεί για τις 20 Απριλίου. Αναλυτικά οι όμιλοι και το σύστημα διεξαγωγής του Κυπέλλου ερασιτεχνών όπως περιγράφονται στην προκήρυξης, έχουν ως εξής:

Σύστημα διεξαγωγής αγώνων/Τελικός Αγώνας  

α. Οι αγώνες του Κυπέλλου Ερασιτεχνικών Ομάδων διεξάγονται, από τη 2η φάση της διοργάνωσης μέχρι και τον Τελικό Αγώνα, με το σύστημα μονών αγώνων αποκλεισμού.
Σε περίπτωση ισόπαλου αποτελέσματος εφαρμόζεται η διαδικασία που προβλέπεται από την διάταξη της παρ. 9 του άρθρου 20 του Κ.Α.Π. Ερασιτεχνικών Ομάδων.
Η ομάδα που κληρώνεται πρώτη είναι γηπεδούχος.

Οι ομάδες που θα προκριθούν από τους αγώνες της 1ης φάσης διαχωρίζονται σε εννέα ( 9 ) ομίλους με γεωγραφικά, κατά προτεραιότητα, κριτήρια για οικονομικούς λόγους ως εξής:

1ος όμιλος: Έβρος, Θράκη, Ξάνθη, Καβάλα, Δράμα, Σέρρες
2ος όμιλος: Χαλκιδική, Μακεδονία, Κιλκίς, Ημαθία, Πέλλα, Φλώρινα
3ος όμιλος: Κοζάνη, Καστοριά, Γρεβενά, Ήπειρος, Θεσπρωτία, Κέρκυρα
4ος όμιλος: Πιερία, Λάρισα, Τρίκαλα, Καρδίτσα, Φθιώτιδα, Θεσσαλία
5ος όμιλος: Πρέβεζα, Άρτα, Αιτωλοακαρνανία, Ευρυτανία, Φωκίδα, Βοιωτία
6ος όμιλος: Λακωνία, Αρκαδία, Αργολίδα, Δυτ. Αττική, Ανατ. Αττική, Εύβοια
7ος όμιλος: Κεφαλληνία- Ιθάκη, Ζάκυνθος, Μεσσηνία, Ηλεία, Αχαΐα, Κορινθία
8ος όμιλος: Αθήνα, Πειραιάς, Λέσβος, Σάμος, Χίος, Δωδεκάνησα, Κυκλάδες
9ος όμιλος: Ηράκλειο, Λασίθι, Ρέθυμνο, Χανιά
 
Οι αγώνες του Κυπέλλου Ερασιτεχνικών Ομάδων, περιόδου 2016-2017, θα διεξαχθούν σε εφτά (7) αγωνιστικές, ως ακολούθως:

1η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ: Τετάρτη 05-04-2017
2η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ: Τετάρτη 12-04-2017
3η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ: Τετάρτη 19-04-2017
4η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ: Τετάρτη 26-04-2017
5η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ: Τετάρτη 03-05-2017
6η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ: Τετάρτη 10-05-2017
7η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ: Σάββατο 20-05-2017 Τελικός Αγώνας

1η αγωνιστική

Ο 1ος, 2ος, 3ος, 4ος, 5ος, 6ος και ο 7ος όμιλος θα δώσουν 3 αγώνες.
Ο 8ος όμιλος θα δώσει 3 αγώνες και μία ομάδα θα εξαιρεθεί και θα περάσει στον επόμενο γύρο χωρίς αγώνα.
Ο 9ος όμιλος θα περάσει στον επόμενο γύρο χωρίς αγώνες.
Σύνολο 24 αγώνες.

2η αγωνιστική
Οι νικήτριες ομάδες της 1ης αγωνιστικής θα αγωνισθούν ως εξής:
Ο 1ος, 2ος, 3ος, 4ος, 5ος, 6ος και ο 7ος όμιλος θα δώσουν 1 αγώνα και μία ομάδα από κάθε όμιλο θα εξαιρεθεί και θα περάσει στον επόμενο γύρο χωρίς αγώνα .
Ο 8ος και 9ος όμιλος θα δώσουν 2 αγώνες.
Σύνολο 11 αγώνες.

3η αγωνιστική
Οι ομάδες που θα προκριθούν από τη 2η αγωνιστική θα αγωνισθούν σε 1 αγώνα για κάθε όμιλο.
Σύνολο 9 αγώνες.

4η αγωνιστική
Από τις 9 νικήτριες ομάδες όλων των ομίλων της 3ης ;αγωνιστικής θα κληρωθούν 2 ομάδες που θα αγωνισθούν μεταξύ τους σε ένα αγώνα, ενώ θα εξαιρεθούν οι υπόλοιπες 7 και θα περάσουν στον επόμενο γύρο χωρίς αγώνα.

5η αγωνιστική
Οι 8 ομάδες που θα προκριθούν από την 4η αγωνιστική ( η μία νικήτρια και οι 7 που εξαιρέθηκαν) θα αγωνισθούν σε 4 αγώνες
6η αγωνιστική - Ημιτελικοί αγώνες
Οι 4 νικήτριες ομάδες που θα προκριθούν από την 5η αγωνιστική θα αγωνισθούν σε 2 αγώνες

ΤΕΛΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ
Οι νικήτριες ομάδες των δύο (2) ημιτελικών αγώνων θα συμμετέχουν στον Τελικό Αγώνα Κυπέλλου Ερασιτεχνικών Ομάδων. Ο Τελικός αγώνας θα διεξαχθεί σε γήπεδο που θα οριστεί από την Επιτροπή.
Όλοι οι πιο πάνω αγώνες θα καθορισθούν με μία κλήρωση που θα γίνει πριν την έναρξη της 2ης φάσης του Κυπέλλου και θα έχει ως βασικό κριτήριο την γεωγραφική κατανομή των Ομάδων, για οικονομικούς λόγους.

828 views
Top