Μαύρη Θύελλα: Δεν κέρδισε έναν βαθμό στο ντέρμπι, έχασε δυο!

Η Καλαμάτα περισσότερο έχασε δυο πόντους, παρά κέρδισε έναν στο μεγάλο ντέρμπι του Πύργου και αυτό αποτελεί την βασική διαπίστωση στην δεύτερη ανάγνωση του πρώτου μεγάλου Πελοποννησιακού ντέρμπι.

Η αλήθεια είναι πως η Μαύρη Θύελλα θα μπορούσε να φύγει με ένα σημαντικό διπλό, έτσι όπως εξελίχθηκε το ματς, σε μια συγκυρία γεγονότων που δύσκολα θα της παρουσιαστεί ξανά στο μέλλον.

Σ΄ ένα γήπεδο “εκκλησία”, η Καλαμάτα είχε την καθολική υπεροχή, ήταν η ομάδα η οποία κυκλοφορούσε την μπάλα, προσπάθησε ορθολογικά να “χτίσει” επιθέσεις και είχε τις φάσεις να σημειώσει όχι για ένα αλλά περισσότερα τέρματα. Το πρόβλημα ήταν πως δεν επέμεινε μέχρι το τέλος σ΄αυτό το πλάνο.

Από την άλλη οι γηπεδούχοι βρέθηκαν σε πολύ κακή βραδιά,ήταν προβλέψιμοι αγωνιστικά και χωρίς λύσεις επιθετικά στηριζόμενοι σε... γιόμες και στις ατομικές προσπάθειες που πήρε ο Σωτηρόπουλος.

Είχαν το χαμένο πέναλτι του Κρεββατά, το οποίο όπως φάνηκε ήταν... ανακάλυψη του Σελίμου, αλλά πέραν αυτού μηδέν!

Το λάθος για την Καλαμάτα ήταν πως μετά την αποβολή του Νιφορόπουλου, η οποία θυμίζουμε ήρθε στο 66’, δεν κυνήγησε με το ίδιο και ακόμη μεγαλύτερο πάθος να πάρει το διπλό.

Δεν θα χρειαζόταν να κάνει τίποτε περισσότερο από το συνεχίσει στο ίδιο -επιτυχημένο- μέχρι τότε πλάνο καθώς φάνηκε πως το τεχνικό τιμ είχε “διαβάσει” άριστα τον Πανηλειακό. Αντ΄ αυτού όμως, η επίθεση αποδυναμώθηκε καθώς ο Τσουλάκος πέρασε εκτός αγώνα στο αμέσως επόμενο λεπτό της αποβολής και η θέση του δεν καλύφθηκε.

Η Καλαμάτα έχασε πολύτιμο χρόνο, άφησε τον Πανηλειακό να ανασυνταχθεί, ο Γιώργος Κούτσης έριξε στο ματς τον Χατζηστάμου και από εκεί που η Μαύρη Θύελλα έπρεπε να ανεβάσει την πίεση και να πνίξει την αντίπαλό της, ο Πανηλειακός ήταν αυτός ο οποίος πήρε μέτρα στο γήπεδο και ισορρόπησε το ματς.

Ο Γουερέ έμεινε μόνος να κάνει...πάρτι από τα δεξιά, έχοντας να αντιμετωπίσει εκτός από την ερυθρόλευκη άμυνα και τον πρώτο βοηθό ο οποίος ήταν ... εκτός τόπου και χρόνου υποδεικνύοντας συνεχώς οφσάιντ τον Κενυάτη.

Σε τρείς φάσεις ξέφυγε ο εξτρέμ της Καλαμάτας και έκοψε την μπάλα εκεί που υπό κανονικές συνθήκες θα έπρεπε να ακολουθούσε ο σέντερ φορ μόνο που πλέον... δεν υπήρχε κανείς. Και αυτό ήταν τελικά που στέρησε την δυνατότητα για ένα μεγάλο διπλό.

Αυτό που κρατάει η Καλαμάτα από το ματς δεν είναι σίγουρα η τόλμη να κυνηγήσει το διπλό, κρατάει όμως την παρουσία τριών ποδοσφαιριστών, οι δυο εκ των οποίων έκαναν την πρώτη τους εμφάνιση.

Πρώτος ο Παπουτσογιαννόπουλος ο οποίος έβγαλε μάτια στο πρώτο μέρος αλλά στάθηκε άτυχος στην τελευταία σχεδόν φάση του ημιχρόνου και αντικαταστάθηκε αφήνοντας στην ... μέση μια μεγάλη εμφάνιση.

Άριστος σε όλα του ήταν ο Φελίπε Γκόμες ο οποίος πέρα από το πέναλτι, ήταν σταθερός και ενέπνεε σιγουριά με σωστές εξόδους και τοποθετήσεις ενώ θετική κρίνεται και η παρουσία του έτερου βραζιλιάνου, Εβάντρο Ρονκάτο ο οποίος είναι φανερό πως έχει την τεχνική αλλά χρειάζεται να πάρει παιχνίδια.

 

789 views
Top