Παλιάμπελα: Έτσι, ούτε το ... “Γ. Καραϊσκάκης”! (ΦΩΤΟ)

Σε ποδοσφαιρικό ... γεφύρι της Άρτας τείνει να εξελιχθεί το προπονητήριο της Μαύρης Θύελλας στα Παλιάμπελα, η παράδοση του οποίου πάει από αναβολή σε αναβολή και ένας Θεός ξέρει πότε θα είναι έτοιμο!

Ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, έχει αναφερθεί πολλές φορές δημόσια στην σημασία του έργου για την μεγάλη ομάδα της πόλης αλλά, όπως φαίνεται, οι προθέσεις δεν συμβαδίζουν με τα χρονοδιαγράμματα.

Ο διαγωνισμός του έργου έγινε στις 16 Ιουνίου 2016 και η ημερομηνία υπογραφής με τον ανάδοχο του έργου στις 25 Οκτωβρίου 2016, δηλαδή έναν χρόνο πριν.

Η συμβατική προθεσμία περαίωσης ήταν έξι μήνες μετά την ανάθεση, δηλαδή στις 25 Μαΐου 2017.

Το έργο ωστόσο, δεν ήταν έτοιμο τότε και δόθηκε παράταση μέχρι τις 2 Αυγούστου 2017. Βέβαια, ούτε τότε ήταν έτοιμο και έτσι σε λίγες μέρες θα συμπληρωθεί χρόνος από την έναρξη των εργασιών και προπονητήριο ακόμη δεν υπάρχει.

Θυμίζουμε, έτσι για να υπάρχει μέτρο σύγκρισης, πως ένα από τα πιο σύγχρονα γήπεδα, το νέο “Γ. Καραϊσκάκης”, άρχισε να κατασκευάζεται τον Ιούνιο του 2003 και παραδόθηκε την 30η του ίδιου μήνα το 2004, σε διάστημα δηλαδή 14 μηνών (428 ημέρες)!

Υπό κανονικές συνθήκες (έστω και παράτασης), η Καλαμάτα θα έπρεπε να κάνει εκεί την Αυγουστιάτικη προετοιμασία της για την νέα σεζόν. Δεν είχε υπολογιστεί όμως μια σημαντική παράμετρος: μέσα στο κατακαλόκαιρο δεν μπορεί να γίνει σπορά!

Σε διαφορετική περίπτωση, η διαδικασία θα μπορούσε να είχε επισπευστεί εάν ο τάπητας ερχόταν έτοιμος για τοποθέτηση, σε ρολά, όπως πλέον συνηθίζεται αλλά η επιλογή ήταν να γίνει σπορά που όμως απαιτεί συγκεκριμένες καιρικές συνθήκες.

Έτσι αποφασίστηκε δεύτερη παράταση, 90 ημερών, μέχρι το τέλος Οκτωβρίου, πράγμα που σημαίνει πως στις αρχές του Νοέμβρη, το γήπεδο θα πρέπει να παραδοθεί προς χρήση.

Και ο νέος όμως... στόχος δύσκολα θα επιτευχθεί καθώς η σπορά δεν έχει γίνει ακόμα! Όπως αναφέρεται μάλιστα στην σύμβαση ο ανάδοχος θα πρέπει να παραδώσει το γήπεδο αφού έχει προηγηθεί το πρώτο κούρεμα του γκαζόν.

Όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες του sport365.gr” το έργο έχει πλέον περίφραξη και έχει τοποθετηθεί ο φωτισμός. Ωστόσο, δεν έχουν ακόμη γίνει τα αποδυτήρια ενώ δεν έχει διαμορφωθεί και ο περιβάλλον χώρος.

 

 

1303 views
Top