Το mea culpa και οι αντιφάσεις Ζαλίκα

Ο Νίκος Ζαλίκας πήγε κόντρα στην ποδοσφαιρική φιλοσοφία του -και στις δικές του δηλώσεις εν τέλει- και με μια μάλλον απρόθυμη δήλωση mea cυlpa, θέλησε να βάλει τέλος στην φιλολογία του τελευταίου διαστήματος για το αν η Μαύρη Θύελλα έχει στόχο το πρωτάθλημα ή όχι.

Ο τεχνικός της Μαύρης Θύελλας εξήγησε, σε συνέντευξη Τύπου που παρέθεσε, τα περί “μη πρωταθλήματος” που μετ’ επιτάσεως έχει υποστηρίξει στο παρελθόν και επανέλαβε πριν λίγα 24ωρα στην Πύλο και κάνοντας στροφή 180 μοιρών τόνισε πως η δήλωση ήταν ατυχής και ο στόχος είναι το πρωτάθλημα.

Πολλοί προπονητές σ΄ όλο τον κόσμο επιλέγουν να κρατήσουν χαμηλό προφίλ. Αυτό κάνω και εγώ και κανένας δεν θα μου αφαιρέσει το δικαίωμα να εκτιμώ τον τρόπο που θα αντιμετωπίσω ορισμένες καταστάσεις και θα κρατήσω μια ισορροπία στο αγωνιστικό τμήμα. Ίσως για ορισμένους η δήλωση αυτή να εκτιμήθηκε διαφορετικά. Η ομάδα της Καλαμάτας, εξ ορισμού, σε όποια κατηγορία κι αν βρίσκεται πρέπει να πρωταγωνιστεί”, είπε ο τεχνικός της Καλαμάτας ο οποίος προσπαθώντας να εξηγήσει την τακτική του έπεσε σε αντιφάσεις.

Πιο συγκεκριμένα, ενώ αρχικά ανέφερε πως οι δηλώσεις περί μη πρωταθλήματος έγιναν για να μην φορτωθούν με άγχος οι ποδοσφαιριστές, στην συνέχεια αποκάλυψε πως μέσα στ’ αποδυτήρια με τους παίκτες έχει τεθεί ξεκάθαρα ο στόχος του πρωταθλήματος (!) παραδεχόμενος πως στις δημόσιες τοποθετήσεις του λέει άλλα! Ο διάλογος που έγινε με τους δημοσιογράφους ήταν ο παρακάτω:

Σαφώς και το είπα (σ.σ. ότι η ομάδα δεν πάει για πρωτάθλημα) για να μην αγχώσω τους παίκτες, και το λέω κάθε μέρα στα αποδυτήρια ότι ο επόμενος στόχος μας είναι το παιχνίδι”, είπε αρχικά και μετά από λίγο συμπλήρωσε: “Ευθύς εξαρχής είπα στους παίκτες ότι πάμε για πρωτάθλημα”!

-Δηλαδή άλλα λέτε στους παίκτες και άλλα στις δηλώσεις σας;

Ζαλίκας: Σαφώς, έτσι ακριβώς.

-Ο κόσμος όμως όταν διαβάζει από τον προπονητή της ομάδας ότι η ομάδα δεν πάει για πρωτάθλημα θα απογοητευτεί.

Ζαλίκας: Έχετε απόλυτο δίκιο και ίσως αυτό το πράγμα να θεωρείται ατυχής δήλωση, αλλά για μένα προσωπικά είναι ένας λόγος, στον οποίο προσπαθώ να κρατήσω τη δικιά μου ισορροπία μέσα στο τμήμα.

Λίγο αργότερα ο 55χρονος τεχνικός τόνισε πως στόχος είναι το πρωτάθλημα και γι’ αυτό θα παλέψουμε μέχρι την τελευταία στιγμή”, ενώ απαντώντας σε ερώτηση για τους βασικούς ανταγωνιστές, είπε:

Τα φαβορί τα έχω πει από την αρχή της χρονιάς. Είναι οι δυο Αστέρες. Ο Αστέρας Αμαλιάδας και ο Αστέρας Βλαχιώτη.

-Έχουν καλύτερο υλικό από την Καλαμάτα;

Μην με ιντριγκάρετε με τέτοιες ερωτήσεις. Έχουν πιο ισορροπημένο υλικό από την Καλαμάτα. Στην ομάδα μας υπάρχουν 4-5 παίκτες που δεν τους έχει καμία ομάδα στην κατηγορία”.

Ο Νίκος Ζαλίκας τόνισε πως “είμαι από τους λίγους προπονητές στον ελληνικό χώρο που κυκλοφορώ μόνος μου, δεν έχω ούτε ποδοσφαιρική τσατσά, ούτε κανέναν ιδιαίτερο στήριγμα, εκείνο το οποίο κάνω το κάνω με πάρα πολλή συνέπεια, αγάπη και γνώση” και αποκάλυψε πως με δική του πρόταση έχουν γίνει συμφωνίες με ορισμένους ποδοσφαιριστές για πριμ ανόδου κάτι που αναλόγως θα γίνει και με τους υπόλοιπους, εάν ευοδωθεί ο στόχος, όπως εξήγησε.

Στις 2 μ.μ. με Ζάκυνθο, τρείς εκτός

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι και ενόψει του Κυριακάτικου αγώνα με την Ζάκυνθο, ο οποίος θα ξεκινήσει στις 2μ.μ., η Καλαμάτα θα παραταχθεί χωρίς τους Παπουτσογιαννόπουλο, Σαραντόπουλο και Μερκούρη.
Ο Φελίπε Γκόμες ο οποίος είχε μικροενοχλήσεις στον τετρακέφαλο έβγαλε κανονικά το πρόγραμμα στο Ασπρόχωμα και δεν υπάρχει πρόβλημα για την Κυριακή.


724 views
Top