«Η μάχη των καταραμένων»

Και οι δυο ξεκίνησαν με όνειρα και φιλοδοξίες την σεζόν αλλά η …ανέχεια τους έφερε να δίνουν την μάχη της παραμονής αντί για τη μάχη της ανόδου. Υπό άλλες συνθήκες το ζευγάρι Χαλκίδα- Καλαμάτα θα ήταν ένα απ΄ αυτά που «βγάζουν πρωταθλητή» αλλά πριν ακόμη βγεί ο χρόνος αναζητούν και οι δυο βαθμούς για να ανασάνουν. Με όλα τα παραπάνω γίνεται εύκολα κατανοητό πως η αναμέτρηση της Κυριακής θα είναι «ο θάνατός σου, η ζωή μου», ή όπως εύστοχα έλεγε πριν λίγες μέρες ένας ποδοσφαιριστής της Καλαμάτας «Η μάχη των καταραμένων».
Η Καλαμάτα προέρχεται από ένα ματς που κανένας δεν θέλει να θυμάται, φαίνεται όμως πως θα στοιχειώνει για καιρό την ομάδα. Η ήττα από την ουραγό και χωρίς βαθμό ομάδα του Λεβάντε δεν μπορεί εύκολα να χωνευτεί τόσο από τους παίκτες όσο και από τον κόσμο. Μπορεί βέβαια να περάσει- έστω και προσωρινά-στην λήθη, μόνο με ένα αποτέλεσμα στην Χαλκίδα. Και επειδή φέτος η Μαύρη Θύελλα από πλευράς αποτελεσμάτων είναι όπως ο πορθμός του Ευρίπου με τα νερά να πηγαίνουν και να έρχονται, οι μελανόλευκοι έχουν την δυνατότητα από το ναδίρ της Ζακύνθου να πάνε στην Εύβοια και να πάρουν αποτέλεσμα.
Τα πράγματα είναι το ίδιο δύσκολα εάν όχι δυσκολότερα και για τους γηπεδούχους. Ο ΑΟΧ έχει τρείς σερί ήττες τον τελευταίο μήνα (από ΠΑΟ Βάρδας, Βύζαντα και Μανωλάδα) και ταλανίζεται από διοικητικά προβλήματα.
Τελευταία φορά που συναντήθηκαν οι δυο ομάδες ήταν το 2003 για το Κύπελλο Ελλάδος (Α΄γύρος) όπου η Καλαμάτα είχε προκριθεί με δυο νίκες (2-1 και 1-0).
Οι μελανόλευκοι προπονήθηκαν και χθες στο Δημοτικό στάδιο με μοναδικό απόντα τον Παναγιώτη Τσιμικλή ο οποίος έκανε ατομικό πρόγραμμα. Ο Τσιμικλής έχει ούτως ή άλλως κάρτες και δεν υπολογίζεται για την αποστολή την οποία θα ανακοινώσει ο Λεωνίδας Μπίλης μετά το τέλος της αυριανής προπόνησης.
Όσον αφορά το σχήμα με το οποίο θα παραταχθεί η Μαύρη Θύελλα στην Χαλκίδα, φαίνεται πως θα επιστρέψουν στην 11άδα τόσο ο Κερμενίδης όσο και ο Λένγκα ως παρτενέρ του Γαλανόπουλου στο κέντρο της άμυνας αντί του Ίλιεφ ενώ δεν αποκλείεται και μια ακόμη έκπληξη σε σχέση με τους υπόλοιπους εννέα που ξεκίνησαν στην Ζάκυνθο.

627 views
Top