31/3/1996: Όταν η Μαύρη Θύελλα ισοπέδωνε 3-0 τον Ολυμπιακό! (BINTEO)

Μετά την επέτειο του ιστορικού ματς απέναντι στον Ίκαρο (29/3/1072), ο μήνας Μάρτιος έχει χαρίσει στην Μαύρη Θύελλα μια ακόμη ημέρα θριάμβου. Το ημερολόγιο έδειχνε 31 Μαρτίου 1996, όταν η Καλαμάτα κατέγραψε τη μοναδική της νίκη επί του Ολυμπιακού με το εντυπωσιακό 3-0, κάνοντας τότε όλη την Ελλάδα να παραμιλά με την Μαύρη Θύελλα.

Μπορεί πλέον να μοιάζει μακρινή αλλά υπήρξε εποχή που η μελανόλευκη αρμάδα αποτελούσε φόβητρο ακόμη και για τους μεγάλους του ελληνικού ποδοσφαίρου. Η υπερομάδα που είχε δημιουργήσει τότε ο Σταύρος Παπαδόπουλος σε συνδιασμό με την "καυτή" έδρα στο γήπεδο Μεσσηνιακού αποτελούσαν τείχος απροσπέλαστο για κάθε αντίπαλο. 

Η Μαύρη Θύελλα είχε βρεθεί σε καταπληκτική μέρα και με τον κόσμο της να έχει κατακλύσει κάθε γωνιά στο γήπεδο Μεσσηνιακού κατέγραψε ιστορικό θρίαμβο.

Καλαμάτα – Ολυμπιακός 3-0

Γκολ: 26′ Λυμπερόπουλος, 53′ Τεγγελίδης, 87′ Δέδες

Συνθέσεις:
Καλαμάτα (Μπο Πέτερσον): Κοψαχείλης, Ντόντου, Σακελλαρόπουλος, Τζούμπα, Στυλιανόπουλος (83′ Κωστούλας), Μπλέτσας, Κωνσταντινίδης, Τζόνσον, Δέδες (90′ Γκόλιας), Τεγγελίδης (78′ Οφορίκουε), Λυμπερόπουλος.

Ολυμπιακός (Τάκης Περσίας): Ράντος, Αμανατίδης, Καλαντζής (64′ Τρούπκος), Ιωαννίδης (69′ Μαρινάκης), Καραταΐδης, Καραπιάλης, Καρασαββίδης, Γεωργάτος (64′ Σαπάνης), Πασσαλής, Αλεξανδρής, Ίβιτς.


Θυμηθείτε τι είχε γίνει σε εκείνο το ματς στο video που ακολουθεί:


2546 views
Top