Ένσταση Πάμισου κατά Καλαμάτας για το Κύπελλο – Νομότυπη σε όλα η Μαύρη Θύελλα

Ένσταση στην ΕΠΣ Μεσσηνίας για τον επικείμενο αγώνα Κυπέλλου με την Καλαμάτα κατέθεσε ο Πάμισος Μεσσήνης υποστηρίζοντας πως η Μαύρη Θύελλα κακώς μπήκε εκπρόθεσμα στην διοργάνωση και ζητά να πάρει χωρίς αγώνα την πρόκριση!

Οι πράσινοι στέκονται στο γεγονός πως η Καλαμάτα δεν είχε συμπεριληφθεί στην αρχική κλήρωση αλλά αυτό κάτι που έχει ξεκαθαριστεί τόσο απο την ΕΠΣ Μεσσηνίας και- κυρίως - την ΕΠΟ μέσα από την επίσημη αλληλογραφία που είχαν στα μέσα Αυγούστου.

Η Καλαμάτα από την πλευρά της έχει κάνει τα πάντα όπως προβλέπουν οι διατάξεις και μέσα στις προβλεπόμενες ημερομηνίες, οπότε η ένσταση του Πάμισου αναμένεται να πέσει στο κενό. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Νησιώτες προτίθενται να προσφύγουν στην ΕΠΟ σε περίπτωση που η αρμόδια επιτροπή της ΕΠΣΜ απορρίψει την ένστασή τους οπότε σ΄αυτή την περίπτωση η διαδικασία θα πάρει χρόνο, ενώ υψηλό είναι και το κόστος των παραβόλων.

Ξεκάθαρη διαδικασία μετά από εντολές της ΕΠΟ

Η διαδικασία με την συμμετοχή της Καλαμάτας έχει αναχθεί σε μέγα ζήτημα από ορισμένους παράγοντες παρότι η διαδικασία είναι ξεκάθαρη και η ΕΠΣΜ έχει δώσει στην δημοσιότητα όλο τον... φάκελο της υπόθεσης και την αλληλογραφία που είχε με την ΕΠΟ.

Με βάση λοιπόν όσα έχουν γίνει γνωστά, η Καλαμάτα είχε καταθέσει ερώτημα για το εάν είναι υποχρεωτική η συμμετοχή της στο Κύπελλο Μεσσηνίας της περιόδου 2018-2019, αφού μετείχε ήδη στο Κύπελλο Ελλάδας. Η ΕΠΣΜ απέστειλε έγγραφο στην αρμόδια νομική υπηρεσία της ΕΠΟ, ζητώντας να διευκρινιστούν οι ασάφειες, οι οποίες προκύπτουν από την προκήρυξη του Κυπέλου Ελλάδος αλλά και τον ΚΑΠ, για τo εάν είναι υποχρεωτική ή όχι, η συμμετοχή της Καλαμάτας στο Κύπελλο Μεσσηνίας.

Η ΕΠΟ απάντησε καταφατικά και στην συνέχεια η ΕΠΣΜ με νέο έγγραφό της (13/08/18) ζήτησε από την αρμόδια νομική υπηρεσία της ΕΠΟ έγγραφη ενημέρωση για το εάν με απόφαση ΔΣ μπορεί να προσθέσει την Καλαμάτα με συμπληρωματική κλήρωση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου.

Η ΕΠΟ απάντησε πως θα πρέπει να την συμπεριλάβει, έστω και καθυστερημένα, εντάσσοντάς την στην πρώτη, η εφόσον ήδη έχει γίνει η κλήρωση, στην δεύτερη φάση του Κυπέλλου, όπως και τελικά έγινε. Η κλήρωση δε έγινε δημόσια σε ημερομηνία που η ΕΠΣΜ είχε γνωστοποιήσει με ανακοίνωσή της.

 

1225 views
Top