Μαύρη Θύελλα: Έτσι έρχονται τα ρεκόρ!

Ένα μοναδικό ρεκόρ δημιουργεί φέτος η Μαύρη Θύελλα η οποία... αρνείται να δεχτεί γκολ και είναι πλέον η μοναδική ομάδα στην Γ’ Εθνική με το απόλυτο των βαθμών και “μηδέν” παθητικό!

Το απαραβίαστο της Καλαμάτας σε συνδυασμό με το σερί νικών από τα τέλη Σεπτέμβρη που ξεκίνησε το πρωτάθλημα, δίνει την τάξη του μεγέθους της φετινής ομάδας που έχει δημιουργήσει ο Γιάννης Χριστόπουλος. Μάλιστα, η επιτυχία λαμβάνει μεγαλύτερες διαστάσει αν αναλογιστεί κανείς πως μετά από 7 ματς στην σεζόν ο καλαματιανός τεχνικός δεν έχει δει ακόμη στο γήπεδο το ιδανικό σχήμα που έχει στο μυαλό του, αφού λόγω των απουσιών η ομάδα δεν έχει παραταχθεί πλήρης.

Η Καλαμάτα είναι πλέον η μοναδική ομάδα σε όλη την Γ’ Εθνική με το 7 στα 7 καθώς ο Ιάλυσος γνώρισε την Κυριακή στην Βάρδα την πρώτη του ήττα.

Παρά τις αλλαγές σε κάθε ματς, η ομάδα διατηρεί την ομοιογένειά της ενώ ιδιαίτερα η μελανόλευκη άμυνα δείχνει πως έχει χημεία και όλοι έχουν “κουμπώσειιδανικά. Από τον Ηλία Βούρα που στάθηκε άτυχος και τώρα τον Δημήτρη Κασωτάκη, το κεντρικό δίδυμο των Βοσκόπουλου, Αλιατίδη που είναι το καλύτερο του ομίλου, έως τους πλάγιους μπακ, Τσόπελα, Ψάνη, όλοι δείχνουν να συνεργάζονται ιδανικά και στην εξέλιξη του πρωταθλήματος δένουν ακόμη περισσότερο.

Το ρεκόρ όμως δεν είναι θέμα αμυντικών, μόνο. Είναι αποτέλεσμα της συνολικής αμυντικής λειτουργίας της ομάδας, της ασφάλειας και της σιγουριάς που προσφέρουν οι αμυντικοί μέσοι.

Ο Παντελής Αντωνιάδης φανέρωσε από το ξεκίνημα τον λόγο που είχε γεμάτες χρονιές στην Football League, ο Μιχάλης Ζαχαρόπουλος είναι πολυεργαλείο και στην μέρα του κρατάει μια ομάδα μόνος του ενώ ο Θανάσης Πινδώνης, ένας box to box μέσος ανέβασε επίπεδο την ομάδα. Η έκπληξη εδώ έρχεται από τον Έλβις Γκελκέρια στον οποίο Γιάννης Χριστόπουλος έχει αναθέσει νέο ρόλο, και από τις πτέρυγες τον έχει μετατοπίσει στον άξονα, θέση στην οποία αγωνίστηκε με τον με τον Μανδραϊκό.

Μεσοεπιθετικά η ποιότητα και το ταλέντο περισσεύουν. Η παρουσία του Χρήστου Μίνγκα με τις πέντε ασίστ σε έξι ματς έχει απογειώσει την ομάδα ενώ τα χτυπήματα του Αντώνη Φουάση είναι ποδοσφαιριστή κορυφαίου επιπέδου.

Εξαιρετική κρίνεται η παρουσία του ανεξάντλητου Ανδρέα Μαστραντωνάκη ενώ οι προσθήκες των Ιβάν Μάρκοβιτς, Μάριο Μαρτίνες θα δώσουν άλλο αέρα και όταν οι δυο τους πάρουν ματς στα πόδια τους θα χάνεται το ... τόπι. Η ομάδα είναι δυνατή και στις πτέρυγες με τις βολίδες Λαθύρη, Ζελέκου ενώ τρομερά στοιχεία δείχνει ο βραζιλιάνος Ρόνι Κάρλος, ο οποίος μπορεί να είναι από τις αποκαλύψεις της χρονιάς. Για την κορυφή της επίθεσης το μόνο που έχουν να ανησυχούν οι μελανόλευκοι είναι οι τραυματισμοί. Οι υγιείς Γιόνδης και Αθανασόπουλος κάνουν άνω- κάτω οποιαδήποτε άμυνα και η Μαύρη Θύελλα θα πάρει γκολ και από τους δυο.

Η Καλαμάτα κόντρα σε Κασσάνδρες και κυνηγούς φαντασμάτων έχει κάνει ιδανικό ξεκίνημα στο πρωτάθλημα και ο λόγος δεν είναι μόνο η αξία του έμψυχου δυναμικού. Είναι η διοικητική σταθερότητα, τα οικογενειακά αποδυτήρια και κυρίως και πάνω απ΄όλα ο κόσμος της. Ο 12ος παίκτης και η θετική του αύρα, όπως παρατήρησε ο Γιάννης Χριστόπουλος.

 

 

541 views
Top