Οι MVP της Μαύρης Θύελλας! Γκολ, ασίστ και ο ορισμός της ΟΜΑΔΑΣ


Η δύναμη του συνόλου κατά πρώτο λόγο και η ποιότητα του ρόστερ είναι τα δυο στοιχεία που έχουν φέρει την Μαύρη Θύελλα στην κορυφή του 8ου ομίλου της Γ’ Εθνικής μετά την ολοκλήρωση του πρώτου μισού της σεζόν.

Έως τώρα στην σεζόν η μελανόλευκη άμυνα είναι αυτή που έχει γράψει ιστορία καθώς κράτησε το μηδέν για 11 ματς, ενώ τα δυο γκολ παθητικό μετά από 13 ματς είναι μοναδική επίδοση.

Η Καλαμάτα είναι η μοναδική ομάδα που δεν έχει δεχτεί γκολ εκτός έδρας και η μοναδική επίσης που έχει μόνο νίκες μακριά από το σπίτι της!

Πέρα από την άμυνα όμως, η οποία φέτος έχει σπάσει κάθε στατιστικό ρεκόρ, έχει διακριθεί και η μελανόλευκη επίθεση.

Παρότι στην πλειοψηφία των αγώνων έχει αγωνιστεί χωρίς καθαρόαιμο σέντερ φορ, η Καλαμάτα έχει την 3η καλύτερη επίθεση με 23 τέρματα έχοντας σκοράρει σε όλα τα ματς! Το στοιχείο εκείνο που αποδεικνύει πως η Μαύρη Θύελλα δεν είναι ομάδα των λίγων αλλά συνόλου, είναι πως στα γκολ αυτά εμπλέκονται άμεσα ή έμεσα 10 διαφορετικοί ποδοσφαιριστές!

Ο επιθετικός πλουραλισμός έχει να κάνει αφενός μεν με τους 9 διαφορετικούς σκόρερ αλλά και τους 6 που έχουν δώσει ασίστ!

Ο Ιβάν Μάρκοβιτς με το εκπληκτικό επιθετικό κρεσέντο των τεσσάρων τελευταίων αγώνων έκλεψε τις εντυπώσεις στο κλείσιμο του γύρου αλλά δεν είναι μόνο αυτός. Ο Χρήστος Μίνγκας εμπλέκεται στα 8 απο τα 22 τέρματα αφού έχει 5 ασίστ και 3 γκολ ενώ ακολουθεί ο δεύτερος σε λεπτά συμμετοχής Αντώνης Φουάσης με ενεργό συμμετοχή σε 6 γκολ (3 γκολ και 3 ασίστ). Ψηλά βρίσκεται και ο κορυφαίος σε λεπτά συμμετοχής, Μανώλης Αλιατίδης με 3 γκολ και 1 ασίστ!

Αναλυτικά η επιθετική παρουσία των μελανόλευκων στον πρώτο γύρο αποτυπώνεται στον παρακάτω πίνακα:

Καλαμάτα 2018-19 (Α’ γύρος)        
Όνομα Συμμ. Γκολ Ασίστ Γκολ+ασίστ
Μίνγκας Χρήστος 12 3 5 8
Φουάσης Αντώνης 13 3 3 6
Αλιατίδης Μανώλης 13 3 1 4
Πινδώνης Θάνος 11 2 2 4
Μάρκοβιτς Ιβάν 7 4 0 4
Γιόνδης Αντώνης 5 3 0 3
Λαθύρης Βαγγέλης 12 1 1 2
Τσόπελας Γιάννης 13 0 1 1
Ψάνης Δημήτρης 11 1 0 1
Μάριο Μαρτίνες 7 1 0 1


Η επιθετική συγκομιδή των μελανόλευκων θα είχε εκτοξευτεί εάν οι Γιόνδης και Αθανασόπουλος ήταν υγιείς. Ο Γιόνδης σε 5 ματς πέτυχε τρία γκολ αλλά ο τραυματισμός στον τένοντα τον έχει αφήσει εκτός από τα τέλη Οκτώβρη ενώ ο Βασίλης Αθανασόπουλος έχει αγωνιστεί μόλις σε τρία παιχνίδια, στο ξεκίνημα της σεζόν.

 

 

555 views
Top