Μαύρη Θύελλα: Ένας εκ των Ιωνικού, Εθνικού, Διαγόρα, Αιολικού αντίπαλος στα μπαράζ- Τι ισχύει με την αναδιάρθρωση

Με το δεδομένο των μπαράζ πλέον καθώς οριστικά η αναδιάρθρωση θα πάρεισάρκα και οστά όπως αποφασίστηκε στην συνάντηση του Βασιλειάδη με την ΕΠΟ, η Καλαμάτα θα στρέψει την προσοχή της στον αντίπαλο με τον οποίο θα δώσει την μάχη της ανόδου.

Με βάση την λοιπόν την προκήρυξη της Γ΄Εθνικής, στα μπαράζ των δεύτερων των ομίλων, θα σχηματιστούν με κλήρωση τέσσερα ζευγάρια και η Μαύρη Θύελλα θα κληρωθεί με μια ομάδα από τους ομίλους του “νότου”, δηλαδή, 5ου, 6ου ή 7ου.

Οι αγώνες που θα διεξαχθούν για κάθε ζευγάρι θα είναι διπλοί (εντός – εκτός έδρας) και ο νικητής θα πάρει την άνοδο.

Από τους ομίλους που ενδιαφέρουν τους μελανόλευκους, έχει ξεκαθαρίσει η κατάσταση στους 6ο και 7ο ενώ ο 5ος είναι ανοικτός σε όλα τα σενάρια για τους δυο πρώτους!

Συγκεκριμένα, στον 5ο όμιλο προηγείται στην βαθμολογία ο ΟΦ Ιεράπετρας με 47 βαθμούς και ακολουθούν οι Ιωνικός, Εθνικός με 44. Την Κυριακή ο ΟΦΙ υποδέχεται τον Εθνικό ενώ ο Ιωνικός αγωνίζεται με τον αδιάφορα Ατσαλένιο. Δεν αποκλείεται δηλαδή μέχρι και τριπλή ισοβαθμία στην κορυφή.

Στον 6ο όμιλο σίγουρα δεύτερος θα είναι ο Διαγόρας πίσω από τον πρωταθλητή Ιάλυσο ενώ στον 7ο όμιλο σίγουρα δεύτερος είναι ο Αιολικός πίσω από το Αιγάλεω.

Όλοι οι δευτεραθλητές θα περιμένουν βέβαια την εκτελεστική επιτροπή της ΕΠΟ η οποία αναμένεται να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες ίσως και μετά την αυριανή συνεδρίασή της και αφού βέβαια επιβεβαιώσει τα περί αναδιάρθρωσης και της παρουσίας 14 ομάδων στο νέο πρωτάθλημα της Foοtball League.

Για να πάρετε μια γεύση για το νέο πρωτάθλημα στο οποίο φιλοδοξεί να βρίσκεται η Μαύρη Θύελλα, εάν η σεζόν στην Football League ολοκληρωνόταν τώρα, το πρωτάθλημα θα είχε την εξής σύνθεση:

Ηρακλής, Τρίκαλα, Καβάλα, Ελπίς Σκουτάρεως, Κρόνος Αργυράδων, Ολυμπιακός Βόλου, Ιεράπετρα, Ιάλυσος, Αιγάλεω, Ασπρόπυργος και οι 4 ομάδες που θα προκύψουν από τα μπαράζ των 8 δεύτερων των ομίλων.

To πλάνο της αναδιάρθρωσης

Θυμίζουμε πως με βάση το πλάνο Βασιλειάδη για την αναδιάρθρωση, οι κατηγορίες για την επόμενη σεζόν θα διαμορφωθούν ως εξής:

-Στη Super League θα συμμετέχουν συνολικά 14 ομάδες: οι δώδεκα ομάδες της Super League (βάση της φετινής βαθμολογίας), ο πρωταθλητής της Football League (Βόλος), ενώ μία θέση θα κριθεί σε μπαράζ μεταξύ του 13ου της φετινής Super League με τον δευτεραθλητή της Football League.

-Στη Super League 2 θα συμμετέχουν 12 ομάδες: οι ομάδες από την 3η ως τη 10η θέση της φετινής Football League, οι τρεις τελευταίοι που θα υποβιβαστούν απευθείας από τη φετινή Super League και η ομάδα που θα ηττηθεί στο μπαράζ για τη θέση στη Super League.

-Στη Football League θα πάρουν μέρος 14 ομάδες: ο 11ος και ο 12ος της φετινής Football League και οι 12 ομάδες που θα ανέβουν από τη Γ' Εθνική (8 πρώτοι κάθε ομίλου και 4 από τους 8 δεύτερους μετά από μπαράζ).

Μεγάλες χαμένες θα είναι οι ομάδες που θα τερματίσουν φέτος στις θέσεις 13-16 στην Football League (Αήττητος, Αιγινιακός, Σπάρτη) και οι οποίες ουσιαστικά θα υποβιβαστούν δύο κατηγορίες!

 

 

1171 views
Top