Ηρακλής Τσίκινης: Λανθασμένη η κόκκινη στον Γιόνδη!

 

Η φάση που καθόρισε μία κατηγορία στο μπαράζ της Καλαμάτας με το Διαγόρα Ρόδου ήταν δίχως άλλο η απόφαση του διαιτητή Βάτσιου να αποβάλλει τον Γιόνδη αμέσως μετά την επίτευξη του γκολ, μόλις στο 47ο λεπτό της αναμέτρησης.

Η απόφαση του Αθηναίου ρέφερι, που ήρθε μετά την υπόδειξη του 4ου διαιτητή Μαρκαντωνάτου, ξεσήκωσε θύελλα διαμαρτυριών από τους γηπεδούχους, οι οποίοι έχουν κάθε λόγο να αισθάνονται αδικημένοι σύμφωνα και με την άποψη των ειδικών.

Άδικη για την Καλαμάτα και τον ποδοσφαιριστή θεωρεί την απόφαση της αποβολής και ο Ηρακλής Τσίκινης, ο οποίος μιλώντας στο sport365.gr κατέθεσε την άποψή του τόσο για την επίμαχη φάση όσο και για την γενικότερη παρουσία του πρώην "σουπερλιγκάτου" ρέφερι.

Η διαιτησία του Βάτσιου δεν ήταν καλή. Είχε πολλά προβλήματα τόσο στον πειθαρχικό τομέα όσο και στην εφαρμογή κανονισμών”, λέει ο Μεσσήνιος πρώην διεθνής διαιτητής και εξηγεί:

Στον πειθαρχικό τομέα θεωρώ ότι ήταν αυστηρή ως άδικη η αποβολή του παίκτη της Καλαμάτας γιατί σε ένα τέτοιο παιχνίδι, με αυτή την ένταση, κάποιες φορές δικαιολογούμε ορισμένες έντονες αντιδράσεις ενός παίκτη.

Θεωρώ πως ήταν κομβικής σημασίας η αποβολή και τη θεωρώ λάθος. Θα έπρεπε να είχε προχωρήσει σε μια σύσταση καθώς δεν νομίζω ότι ήταν τόσο ακραία η αντίδραση του παίκτη ώστε να δικαιολογήσει την αποβολή. Ο κανονισμός να είναι κανονισμός αλλά ιδιαίτερα σε τέτοια παιχνίδια μπαράζ σημασία έχει αλλά το πνεύμα του κανονισμού. Θεωρώ λοιπόν ότι ήταν αδικαιολόγητη η κόκκινη κάρτα”.

Για τις δυο άλλες φάσεις που επίσης σήκωσαν μεγάλη κουβέντα, το γκολ δηλαδή που ζήτησε ο Διαγόρας στην κεφαλιά του Ντουαλά αλλά και το ακυρωθέν τέρμα του Λαθύρη για οφσάιντ, ο Ηρακλής Τσίκινης τονίζει:

Είναι οριακή η φάση του γκολ που ζήτησε ο Διαγόρας. Δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι αν η μπάλα πέρασε γιατί δεν είχαμε την τελική ευθεία. Επίσης,θεωρώ ότι το γκολ που ακυρώθηκε στην Καλαμάτα είναι και αυτό οριακό. Και εκεί δεν μπορούμε να σχηματίσουμε ακριβή άποψη γιατί δεν είμαστε στην ίδια ευθεία. Ίσως οριακά να υπάρχει οφσάιντ στην φάση αυτή. Γενικότερα πάντως θεωρώ ότι ο διαιτητής έδειξε να είναι αγχωμένος. Σε κάποια σημεία έδειξε να αδικείται η Καλαμάτα και η γενικότερη διαχείριση του παιχνιδιού δεν ήταν καλή”.

Η άποψη του Ηρακλή Τσίκινη για την αποβολή του Γιόνδη συμπίπτει με αυτή του Φερνάντο Μαρίν, του Νο 2 δηλαδή της ΚΕΔ, πίσω από τον Περέϊρα.

Ο Μαρίν, ο οποίος είναι υπεύθυνος για τους ορισμούς των διαιτητών, βρέθηκε στην Καλαμάτα και παρακολούθησε το μπαράζ. Και στον Ισπανό δεν άρεσε η διαιτησία του Βάτσιου θεωρώντας αυστηρή την αποβολή του Γιόνδη. Αντίθετα, Θεώρησε ότι υπάρχει γκολ στη φάση του Διαγόρα και πως σωστά ακύρωσε το γκολ της Καλαμάτας ο Καραθανάσης.

Ο Μαρίν είχε παρακολουθήσει και το πρώτο ματς των δυο ομάδων στην Ρόδο (στην φωτ. με τον πρόεδρο της ΕΠΣ Δωδεκανήσου και μέλος της ΕΠΟ Παν. Διακοφώτη).

 

 

 

935 views
Top