Πρόστιμο, τιμωρία έδρας και -3 στον Διαγόρα για τα επεισόδια με Καλαμάτα

Βαρύς έπεσε ο πέλεκυς της πειθαρχικής επιτροπής της ΕΠΟ στο Διαγόρα για τα επεισόδια που έγιναν στον πρώτο αγώνα μπαράζ με την Καλαμάτα.

Οι ροδίτες τιμωρήθηκαν  με πρόστιμο 2000 ευρώ κατά συγχώνευση, που είναι το ανώτερο που μπορεί να επιβληθεί, καθώς επίσης με αφαίρεση τριών βαθμών από το βαθμολογικό πίνακα του πρωταθλήματος που ολοκληρώθηκε ενώ θα δώσουν χωρίς κόσμο τα δύο πρώτα παιχνίδια στο νέο πρωτάθλημα της Football League!

Κατά την απολογία του ο Διαγόρας Ρόδου αρνήθηκε την ευθύνη για τα επεισόδια αναφέροντας πως υπεύθυνη ήταν η αστυνομία ενώ αρνήθηκε επίσης πως υπήρξε ο τραυματισμός του Αγαθοκλή Χριστόπουλου.

Η πειθαρχική επιτροπή απέρριψε αυτούς τους ισχυρισμούς βασιζόμενη στις εκθέσεις των παρατηρητών και της αστυνομίας ενώ για τον τραυματισμό ανέφερε πως υπήρξε πέραν πάσης αμφιβολίας παραπέμποντας στις εκθέσεις του παρατηρητή του αγώνα και του παρατηρητή της ΔΕΑΒ. Η Καλαμάτα από την άλλη, τιμωρήθηκε με πρόστιμο 500 ευρώ.

Αναλυτικά οι αποφάσεις της Πειθαρχικής επιτροπής της ΕΠΟ, τόσο για το παιχνίδι της Ρόδου όσο και για τις υπόλοιπες υποθέσεις που εξετάστηκαν έχει ως εξής:

"Επιβάλλει στο πρώτο εγκαλούμενο σωματείο Διαγόρας ΓΣ τις εξής πειθαρχικές ποινές: α) χρηματική ποινή ύψους δύο χιλιάδων ευρώ (2.000 €), γ) ποινή της διεξαγωγής αγώνα χωρίς θεατές για δύο (2) αγωνιστικές και γ) συνολική ποινή αφαίρεσης τριών (3) βαθμών από τον βαθμολογικό πίνακα του διεξαγόμενου Πρωταθλήματος της Γ΄ Εθνικής Κατηγορίας της αγωνιστικής περιόδου 2018-2019 και, στο δεύτερο εγκαλούμενο σωματείο Καλαμάτα ΠΣ, χρηματική ποινή ύψους πεντακοσίων (500,00) ευρώ, για πειθαρχικά αδικήματα στον αγώνα που διεξήχθη στις 8-5-2019 στο Δημοτικό Στάδιο Ρόδου για την άνοδο στην Β΄ Εθνική Κατηγορία, μεταξύ των σωματείων Διαγόρας ΓΣ και Καλαμάτα ΠΣ.

Επιβάλλει στην εγκαλούμενη ΠΑΕ Αστέρας Τρίπολης ΑΓΣ χρηματική ποινή ύψους πέντε χιλιάδων επτακοσίων πενήντα (5.750,00) ευρώ για πειθαρχικές παραβάσεις στον αγώνα Κυπέλλου Ελλάδος ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ - ΠΑΟΚ στο στάδιο "Θεόδωρος Κολοκοτρώνης" στις 25/04/2019.

Απαλλάσσει το εγκαλούμενο σωματείο από την αναλυτικά αναφερόμενη στο σκεπτικό πειθαρχική παράβαση που φέρεται να διαπράχθηκε στον αγώνα πρωταθλήματος Γ’ Εθνικής Κατηγορίας μεταξύ των Νίκη Βόλου και Θεσπρωτός στο Πανθεσσαλικό Στάδιο στις 05/05/2019."

560 views
Top