Καλαμάτα- Ίκαρος 3-1: 47 χρόνια μετά, πιστοί στο ραντεβού τους (φωτο)

Μετά 47 χρόνια (!) από την πρώτη τους ιστορική αναμέτρηση, οι παλαίμαχοι της Μαύρης Θύελλας και του Ίκαρου Νέας Ιωνίας ξαναμπήκαν στο γήπεδο για το καθιερωμένο (από το 2002) ετήσιο φιλικό ραντεβού τους στην Καλαμάτα.

Οι παλιές δόξες της Καλαμάτας και ο Γιώργος Ουσταμπασίδης, μοναδικός εκπρόσωπος της μεγάλης τότε ομάδας του Ίκαρου, έφεραν στην μνήμη τους τις αλησμόνητες στιγμές του μεγάλου μπαράζ ανόδου του 1972, όταν 40.000 άνθρωποι βρέθηκαν στις κερκίδες της Ν. Φιλαδέλφειας (και εκατοντάδες έμειναν εκτός γηπέδου) για να παρακολουθήσουν την μάχη της ανόδου στην Α’ Εθνική.

H συνάντηση έγινε και φέτος στο γήπεδο “Π. Μπαχράμης”, παρουσία του υπουργού Εσωτερικών Αλέξη Χαρίτση, του νέου Δημάρχου Καλαμάτας Θανάση Βασιλόπουλου και των συμβούλων Τάκη Βασιλόπουλου και Γιώργου Φάβα, του προέδρου της ΕΠΣ Μεσσηνίας Βασίλη Σπηλιώτη, αρκετών παλαιμάχων και ανθρώπων του ποδοσφαίρου.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, οι Παλαίμαχοι της Μαύρης Θύελλας επιβλήθηκαν 3-1 (2-0 ημίχρονο) χάρη σε δυο τέρματα του Ηλία Φλέσσα και του Γιάννη Αθανασόπουλου. Οι φιλοξενούμενοι μείωσαν με τον Σωτηρόπουλο.

Για την Καλαμάτα, οι Μουλατσιώτης, Παπανικολόπουλος παρέταξαν αρχική … 12άδα τους Πλακουδάκη, Σκαφιδά, Παλαμάρα, Πιχιγιόνι, Σωτηρόπουλο, Μπλέτσα, Φράγκο, Δρούγα, Φλέσσα, Λακριντή, Κεράνη, Αθανασόπουλο ενώ αγωνίστηκαν και οι Τάκης Σακελλορόπουλος, Δούβας, Μαυρέας.

Με τον Ίκαρο Ν. Ιωνίας αγωνίστηκαν οι Δαμιανός, Σταυρόπουλος, Βέρος, Μαχάς, Νικολακάκης, Πουλόπουλος, Σώκαλης, Σταματόπουλος, Σωτηρόπουλος, Ανδριτσόπουλος, Θωμόπουλος (11άδα), Ντελέζος, Ελένης, Ελευθεριάδης, Παπαδάκης, Βασαδάκης.

 

462 views
Top