Μαύρη Θύελλα: Σκληρή απάντηση Σπηλιώτη σε Λασκαράκη

Την αντίδραση του προέδρου της ΕΠΣ Μεσσηνίας Βασίλη Σπηλιώτη προκάλεσαν δηλώσεις που έκανε ο ταμίας της ΕΠΟ Περικλής Λασκαράκης αναφορικά με την πλήρωση των κενών θέσεων στην Football League.

O Λασκαράκης, ο οποίος είναι και πρόεδρος της ΕΠΣ Θεσσαλίας, ανάφερε σε συνέντευξή του πως τις θέσεις ανόδου δικαιούνται η Νίκη Βόλου και ο Νέστος Χρυσούπολης ενώ για τις ενστάσεις της Καλαμάτας ανέφερε: “Η άποψη του νομικού επιτελείου της Καλαμάτας είναι σεβαστή. Μπορεί όλοι να έχουν την άποψή τους, αλλά εγώ εκφέρω τη δική μου, όχι μόνο ως παράγοντας και πρόεδρος της ΕΠΣΘ, αλλά και ως νομικός. Νομίζω πως το θέμα είναι ξεκάθαρο, κατά την δική μου ταπεινή άποψη. Δεν μπορεί να αλλάξει κάτι, αυτή πιστεύω είναι και άποψη της ομοσπονδίας.”

Ο Βασίλης Σπηλιώτης με μια σκληρή δήλωσή του αναφέρεται σε θεσμική εκτροπή του Λασκαράκη, αναφέροντας πως δεν θα έπρεπε να προβαίνει σε τέτοιου είδους δηλώσεις οι οποίες μπορεί να προκαταβάλουν την απόφαση της Επιτροπής Διοργανώσεων και δεν εκφράζουν την νομιμότητα και ουδετερότητα που θα πρέπει να επιδεικνύουν άνθρωποι με πόστα ευθύνης”.

Ο πρόεδρος της ΕΠΣ Μεσσηνίας απευθύνεται μάλιστα σε πρώτο πρώτο πρόσωπο θέτοντας ερωτήματα: “Δηλαδή με την στάση σας θέλετε να προκαταβάλλετε την απόφαση που πρέπει να παρθεί από τα αρμόδια όργανα και αυτά να δηλώσουν αναρμόδια, για να κληθείτε σαν αυτόκλητος σωτήρας με την ψήφο σας να δηλώσετε την παρουσία σας και την αυτονόητη θέση σας σαν πρόεδρος της Ε.Π.Σ. Θεσσαλίας προς τα σωματεία της περιοχής σας;”

Αναλυτικά η δήλωση του Βασίλη Σπηλιώτη:

Με αφορμή τις δηλώσεις που έγιναν από τον ταμία της Ε.Π.Ο. κ. Λασκαράκη πρόσφατα στον ραδιοφωνικό σταθμό Blow Heart 105.1 σαν θεσμικός παράγοντας του ποδοσφαίρου και με την ιδιότητα του προέδρου της Ε.Π.Σ. Μεσσηνίας θα ήθελα να εκφράσω και εγώ την αποψή μου πάνω στο θέμα που τις τελευταίες ημέρες μονοπωλεί το ενδιαφέρον της επικαιρότητας και παρασύρει ανθρώπους, που θα έπρεπε να κρατούν μια σχετικά ουδέτερη στάση, να παίρνουν θέση στον βωμό της προκατάληψης για την περιοχή στην οποία έχουν εκλεγεί.

Η θεσμική εκτροπή του κύριου Λασκαράκη, ο οποίος κατέχει την θέση του ταμία της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, μόνο προβληματισμό προκαλεί ,δεν θα έπρεπε να προβαίνει σε τέτοιου είδους δηλώσεις οι οποίες μπορεί να προκαταβάλουν την απόφαση της Επιτροπής Διοργανώσεων και δεν εκφράζουν την νομιμότητα και ουδετερότητα που θα πρέπει να επιδεικνύουν άνθρωποι με πόστα ευθύνης.

Σωστό και πρέπον σ´αυτές τις περιπτώσεις είναι να αφήνουμε όλοι τα αρμόδια όργανα να παίρνουν απρόσκοπτα τις αποφάσεις τους και όχι να υπάρχουν τέτοιου είδους επηρεασμοί.

Ο κύριος Λασκαράκης δεν θα έπρεπε να επικαλείται το άρθρο 16 και να αγνοεί το άρθρο 20 παρ.2 του Κ.Α.Π. για την επικύρωση της τελικής βαθμολογίας του πρωταθλήματος και την ξεχωριστή βαθμολογία των μπαράζ που θα πρέπει να είναι αυτή που ισχύει, η μεροληπτική θέση του στην προκειμένη περίπτωση μόνο ερωτηματικά θα πρέπει να δημιουργεί.

Τώρα όσο αναφορά το τι θα ψηφίσετε αν το θέμα φύγει από την αρμοδιότητα της επιτροπής διοργανώσεων, δηλαδή αν αυτή που είναι αρμόδια κρίνει ότι είναι αναρμόδια, για την απόφαση που πρέπει να παρθεί δεν απασχολεί κανέναν παρά μόνο τους ψηφοφόρους σας στην Θεσσαλία.

Δηλαδή με την στάση σας θέλετε να προκαταβάλλετε την απόφαση που πρέπει να παρθεί από τα αρμόδια όργανα και αυτά να δηλώσουν αναρμόδια, για να κληθείτε σαν αυτόκλητος σωτήρας με την ψήφο σας να δηλώσετε την παρουσία σας και την αυτονόητη θέση σας σαν πρόεδρος της Ε.Π.Σ. Θεσσαλίας προς τα σωματεία της περιοχής σας;

Κύριε Λασκαράκη σεβαστείτε την θέση ευθύνης που κατέχετε στην Ε.Π.Ο. , σεβαστείτε την νομιμότητα που πρέπει να τηρείται στις αποφάσεις που πρέπει να παίρνουν τα αρμόδια όργανα και μην παρεκτρέπεστε σε άλλους είδους διαδρομές που μόνο προς λανθασμένους προορισμούς μπορεί να σας οδηγήσουν“.

 

 

430 views
Top