Η συνέντευξη του Κώστα Κλάδη

Φορτισμένος συναισθηματικά και με διάθεση για «κατάθεση ψυχής» ο Κώστας Κλάδης μίλησε για όλους και σχεδόν για όλα, στη συνέντευξη την οποία παραχώρησε το μεσημέρι της Τετάρτης σε ξενοδοχείο της Καλαμάτας, θέτοντας στο «επίκεντρο» τις τεράστιες ευθύνες των Γιώργου Ράλλη και Λεωνίδα Μπίλη για την «κατάντια» της Μαύρης Θύελλας και ζητώντας τη στήριξη φιλάθλων, δημοτικής αρχής και επιχειρηματιών για να ξεφύγει από το τέλμα και το σενάριο του υποβιβασμού.

Αναλυτικά τα βασικά σημεία της συνέντευξης του πρώην τεχνικού της Καλαμάτας…

«ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΕΙ ΧΩΡΙΣ ΠΑΡΕΜΒΟΛΕΣ Ο ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΙΔΗΣ»

«Η συνέντευξη θα δινόταν νωρίτερα αλλά μας πρόλαβαν οι εξελίξεις. Εύχομαι στον Κώστα Κααλογιαννίδη, τον οποίο θεωρώ σοβαρό και άξιο, να δουλέψει χωρίς παρεμβολές έτσι ώστε να βγάλει την ομάδα από τη θέση στην οποία έχει περιέλθει.

«ΣΕ ΕΝΑ ΔΙΜΗΝΟ ΔΙΑΛΥΘΗΚΑΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ»

«Σε ένα δίμηνο διαλύθηκαν τα πάντα, ότι δημιουργήσαμε το καλοκαίρι το κατέστρεψαν κάποιοι μέσα σε λίγο διάστημα. Δεν ήθελα να μιλήσω όλο αυτό το διάστημα, τώρα όμως οφείλω να το κάνω μόνο και μόνο για να βοηθήσω.»

«ΜΕΓΑΛΟ ΤΟ ΦΤΥΣΙΜΟ»

«Με κάλεσε το καλοκαίρι ο κ. Ράλλης και μου ζήτησε να αναλάβω την ομάδα. Όχι για πρωταθλητισμό αλλά για άνετη παραμονή, με λίγα χρήματα και με μόλις 5 δελτία νεαρών παικτών που θέλουν χρόνο. Μου ζήτησε παίκτες και ξεκίνησα χωρίς βοήθεια παράγοντα, ποιος άλλωστε να είναι εκεί όταν τη προηγούμενη χρονιά κορόιδεψαν τους πάντες, για να βρω ποδοσφαιριστές.

Μίλησα αρχικά με τους κ.κ. Σκαφιδά και Θεοδώρου, για να βρούμε Μεσσήνιους, ωστόσο οι περισσότεροι είχαν κλείσει σε άλλες ομάδες ενώ τα σωματεία της πόλης δεν παραχωρούσαν τους ταλαντούχους που είχαν. Ξεκίνησα με τους Νινιό, Σταθόπουλο, Μουζάκη και με δικά μας χρήματα να γυρνάμε στη Δυτική Ελλάδα και να κάνουμε προτάσεις. Το «φτύσιμο» ήταν όμως μεγάλο, κανείς δεν ερχόταν στη Καλαμάτα…

Να μην πω περισσότερα γι αυτά που άκουγα. Μετά στραφήκαμε σε άλλες περιοχές και τελικά, με λίγα χρήματα, φέραμε παίκτες ταλαντούχους που δέθηκαν με την ομάδα. Την αγάπησαν και αγαπήθηκαν από τον κόσμο»

«Η ΑΡΝΗΣΗ ΝΙΦΟΡΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΤΑ…ΠΑΓΚΑΚΙΑ»

«Ζήτησα σε πολλούς παίκτες να έρθουν σας ξαναλέω. Χαρακτηριστικό της άρνησης το περιστατικό με τον Νιφορόπουλο που μου είπε. «Να έρθω για να πεινάω και να κοιμάμαι στα παγκάκια? Πήγα σε Μικελάτο, Μελετίδη, Γούρμο, σε όλους τους καλούς παίκτες της Γ εθνικής στην ευρύτερη περιοχή αλλά τίποτα»

«ΟΙ ΚΡΥΜΜΕΝΟΙ ΑΡΧΙΣΑΝ ΝΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ»

«Είχαμε τεράστιο πρόβλημα οργάνωσης, ούτε μπάλες, ούτε φυσικοθεραπευτή, μας έλειπαν τα βασικά. Πληρώναμε από τη τσέπη μας, ακόμη και για το φαγητό ή το ενοίκιο κάποιων παικτών… Όταν άρχισε να κυλά η ομάδα οι κρυμμένοι εμφανίζονταν σιγά σιγά, έρχονταν στο γήπεδο και ξεκίνησαν να κριτικάρουν. Δεν δουλεύω, δεν παίζω το σωστό σύστημα, έχω χάσει τα αποδυτήρια κλπ.

Επηρέασαν τον Ράλλη που άρχισε να με αμφισβητεί, ειδικά μετά το Λουτράκι και να κάνει πράγματα για να με ωθήσει να φύγω. Ήδη, είχαν αρχίσει να φεύγουν οι δικοί μου άνθρωποι. Νινιός, Σταθόπουλος και Χατζής… Έτσι ήρθε και η σειρά μου, ύστερα από πίεση είναι η αλήθεια.»

«ΓΚΡΕΜΙΣΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ Ο ΜΠΙΛΗΣ»

«Ο άνθρωπος και ζητώ συγγνώμη γιατί είναι αντισυναδελφικό, το μόνο που έκανε ήταν να γκρεμίσει τα πάντα. Τον βοήθησα στην αρχή του αλλά έκανε το αντίθετο από ότι του είπα. Έβαλε τους παίκτες σε άλλες θέσεις, άλλους τους άφησε στο πάγκο στο ματς στην Ερμιονίδα και εντέλει τους ώθησε στο να φύγουν. Μιλάμε για καλούς παίκτες που πήγαν σε εξαιρετικές ομάδες με καλά συμβόλαια. Τους έριξε λάσπη. Δυστυχώς, για την ομάδα, δεν έφυγε νωρίτερα έτσι ώστε να μείνουν κάποιοι αξιόλογοι ποδοσφαιριστές που θα βοηθούσαν.»

«ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ, Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΚΑΙ Ο ΚΑΡΕΛΙΑΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ»

«Ο κόσμος να βοηθήσει τον Καλογιαννίδη και την ομάδα. Οι φίλαθλοι να τα βρουν πέρα από τις διαφορές τους. Να μπει μπροστά η δημοτική αρχή, δίνοντας χρήματα και αναλαμβάνοντας εάν χρειαστεί τη Καλαμάτα.

Κάνω έκκληση στην οικογένεια Καρέλια να βοηθήσει, ξέροντας την αγάπη για την ομάδα, αλλά και στους καλαματιανούς επιχειρηματίες να δώσουν την ώθηση που χρειάζεται αυτή τη δύσκολη στιγμή.»

«ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑ ΝΑ ΠΕΣΕΙ Η ΚΑΛΑΜΑΤΑ»

«Η ομάδα προλαβαίνει να σωθεί. Θέλει 5 καλούς παίκτες και πολύ στήριξη. Θα είναι έγκλημα εάν πέσει και δεν θα είναι εύκολο να επανέλθει.»

«ΑΚΟΥΕΙ ΛΑΘΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ Ο ΡΑΛΛΗΣ»

«Δεν λέω ότι δεν αγαπά τη Καλαμάτα ή δεν την έχει πληρώσει ο Ράλλης. Ακούει όμως λάθος ανθρώπους και κάνει λάθη νομίζοντας ότι ξέρει τα πάντα. Εκλογές έρχονται το καλοκαίρι, να μπουν μπροστά Δήμος και κόσμος, όλοι.»

«ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΙ ΝΑ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟ ΜΠΙΛΗ Ο ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ»

«Δεν δέχομαι να φέρνει και να στηρίζει τον Μπίλη ο Βασίλης ο Γεωργόπουλος. Μεγάλο λάθος για άνθρωπο της ομάδας»

«ΕΜΕΙΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΟΤΑΝ ΗΡΘΕ Ο ΝΤΑΒΑΡΗΣ»

«Έπρεπε να μείνω και να παλέψω σε ένα δύσκολο ματς. Το έκανα για την ομάδα και ως φίλαθλός της. Έκανα μεγάλη υπομονή τότε. Είχα όμως την αγάπη του κόσμου.Μετά συσσωρεύτηκαν πολλά και δεν άντεξα. Το θέμα είναι να μην γίνουν τα ίδια λάθη. Γι αυτό είμαι σήμερα εδώ άλλωστε.»

«Ο ΤΣΟΥΛΑΚΟΣ ΚΑΙ Ο ΚΑΛΑΝΤΖΗΣ»

«Είπα στο Ράλλη για τον Σταύρο Τσουλάκο αλλά, αφού πρώτα μίλησε με τον Τσάκωνα, μου τόνισε πως έχει κλείσει στον Πάμισο. Ο Καλαντζής έβαλε βέτο στην αρχή ότι ήθελε και τον Τσουλάκο. Μετά και αφού αντέδρασε ο Πάμισος για τον Τσουλάκο, μιλήσαμε πάλι μαζί του αλλά υπήρχε διαφορά στο οικονομικό. Στην αρχή ζήταγε 15.000 μετά πήγε στις 12.000 αλλά δεν προχώρησε»

«ΛΑΘΟΣ ΜΟΥ Ο ΚΡΑΣΤΟΒΤΣΕΦ»

«Το μόνο σημαντικό λάθος μου στην επιλογή παικτών ήταν ο Κράστοβτσεφ αλλά δεν ήξερα για τον τραυματισμό που τον πήγε πίσω. Οι άλλοι ήταν καλοί ποδοσφαιριστές»

«Η ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΝΟΣΕΙ» «Πρέπει να γίνουν πολλά στο μέλλον. Αυτή τη στιγμή η ομάδα νοσεί ωστόσο πρέπει να βοηθήσουμε για να μείνει στη κατηγορία»

533 views
Top