Καλογιαννίδης: Έχουμε παλικάρια, πανστρατιά για να πετύχουμε

Η «Μαύρη Θύελλα» δεν έχει ούτε λεπτό για χάσιμο και ο Κώστας Καλογιαννίδης με το που ήρθε… σήκωσε μανίκια και ξεκίνησε δουλειά με τους μελανόλευκους.

Ο 39χρονος τεχνικός ο οποίος αναλαμβάνει το βαρύ φορτίο να βγάλει την Καλαμάτα από την δύσκολη κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει, έδειξε με το «καλημέρα» τις προθέσεις του και μετά τις αρχικές συστάσεις έβγαλε τους μελανόλευκους στο γήπεδο όπου φρόντισε να τους μεταφέρει- και να τους δώσει να καταλάβουν- τα βασικά αγωνιστικά στοιχεία που θέλει ο ίδιος να δει στον αγωνιστικό χώρο.

Η πρώτη προπόνηση η οποία πραγματοποιήθηκε στο γήπεδο του Ασπροχώματος, παρότι ήταν ουσιαστικά γνωριμίας, είχε ένταση -σημείο αναφοράς της δουλειάς του- ενώ σημαντικό βάρος έπεσε στην τοποθέτηση στο γήπεδο, τις θέσεις και τις αποστάσεις μεταξύ των γραμμών.
«Όταν έγινε η πρώτη επαφή και μου ζητήθηκε να έρθω στην ομάδα, δεν χρειάστηκε ούτε να προβληματιστώ, ούτε να το σκεφτώ πολύ. Το μέγεθος τη Καλαμάτας είναι τεράστιο στο χώρο του ποδοσφαίρου οπότε δεν χωρούν δεύτερες σκέψεις. Η διάθεση και η όρεξη υπάρχει, οπότε οποιοδήποτε ρίσκο εμπεριέχει η απόφαση που πήρα μου είναι αδιάφορο», τόνισε ο Κώστας Καλογιαννίδης μιλώντας στο "sport365.gr" μετά το τέλος της προπόνησης και συνέχισε: «Μπορούμε να πετύχουμε πολλά με ομοψυχία, καλή λειτουργία και πίστη στις δυνατότητες μας. Η ομάδα έχει καλό υλικό. Αυτό που είδα στην πρώτη μου επαφή είναι ότι υπάρχουν παιδιά που είναι παλικάρια, άρα δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα. Κάθε προσπάθεια έχει δυσκολίες. Δεν θα πούμε τώρα γιατί βρέθηκε η ομάδα εδώ ή τι λάθη έγιναν. Στόχος είναι η παραμονή, να κερδίσουμε τα παιχνίδια που έρχονται και πόντο-πόντο να γεμίσουμε το σακουλάκι μας. Πρέπει να κάνουμε την προσπάθεια μας, αρχής γενομένης του αγώνα της Κυριακής και να το ευχαριστηθούν ο κόσμος και οι παίκτες».

Για την ανάγκη μεταγραφικής ενίσχυσης της ομάδας, ο 39χρονος τεχνικός, ανέφερε πως η Καλαμάτα κινείται ήδη προς αυτή την κατεύθυνση: «Έχουν γίνει σχετικές συζητήσεις. Προσπαθούμε να βρούμε λύσεις για να πορευθεί πιο ομαλά η ομάδα. Θα κάνουμε τις επιλογές μας από τα ονόματα που έχουμε στη λίστα μας. Προσπαθούμε να φέρουμε κάποια παιδιά που έχουν παραστάσεις από την κατηγορία και θα δώσουν βάθος στην ομάδα. Αυτό που προέχει όμως είναι το ματς της Κυριακής και μετά τα μεταγραφικά».

Τέλος, μιλώντας για τον κόσμο και τον ρόλο τον οποίο μπορεί να διαδραματίσει στην συνέχεια, επισήμανε: «Έχοντας προσωπική εμπειρία μπορώ να πω ότι στην Καλαμάτα στα δύσκολα λειτουργούσαν όλοι μαζί. Αυτή τη στιγμή οι συνθήκες είναι δύσκολες. Χρειάζεται λοιπόν τώρα να ενωθεί, να συστρατευθεί ο κόσμος γιατί προέχει το καλό της ομάδας και έχουμε καιρό να τα πούμε όλα».

1065 views
Top