Καλογιαννίδης: Ήταν ένα έργο που θέλεις να δείς πολλές-πολλές φορές...!

Το χρωστούσαν στον κόσμο τους αλλά και στους εαυτούς τους το μεγάλο διπλό που πέτυχαν οι μελανόλευκοι αλώνοντας με «τεσσάρα» το Άργος. Η απρόσμενη ήττα από το Λουτράκι σε μια περίοδο που η ομάδα έδειχνε να βρίσκει τα πατήματά της, στεναχώρησε αλλά δεν απογοήτευσε τους μελανόλευκους οι οποίοι γνωρίζουν καλά την αξία αυτής της ομάδας στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο της Γ΄ Εθνικής.

Αυτό άλλωστε ήταν το κλίμα που προσπάθησε να περάσει ολόκληρη την προηγούμενη εβδομάδα της… ανασύνταξης, ο πρωτεργάτης της επιτυχίας, ο τεχνικός της Καλαμάτας, Κώστας Καλογιαννίδης.

Μιλώντας στο Sport365.gr για τον τρόπο με τον οποίο λειτούργησε η ομάδα, πριν αλλά και κατά την διάρκεια του ματς αλλά και το πώς προετοιμάζει την συνέχεια ο 40χρονος τεχνικός επισήμανε:

«Δεν το συζητάμε πως το Άργος είναι μια ομάδα πλήρης σε όλες τις θέσεις. Από την πλευρά μας όμως αυτό που χτίσαμε από τη Δευτέρα και μετά μαζί με τα παιδιά θεωρώ ότι λειτούργησε σε απόλυτο βαθμό στο παιχνίδι. Τα παιδιά κατάλαβαν ότι η ομάδα χρειάζεται βαθμούς, ανεξαρτήτου αντιπάλου και έδρας. Κατέθεσαν όλοι τους τα πάντα στο γήπεδο. Πραγματικά, δεν υπήρξε κάποιος που να μην ανταποκρίθηκε σ’ αυτά που είχαμε σχεδιάσει. Η κάθε φάση που δημιουργήθηκε και έγινε γκολ ήταν μια συλλογική προσπάθεια και ο καθένας έκανε αυτό που έπρεπε να κάνει. Αυτό άλλωστε ήταν κάτι που μας έλειψε απ' το περασμένο παιχνίδι. Ήταν κάτι που το κουβεντιάσαμε το αναλύσαμε και έτσι η ομάδα κατάφερε να κάνει ένα κυριαρχικό παιχνίδι στον απόλυτο παιχνίδι που ήξερε τι ήθελε από την αρχή ως το τέλος. Είναι μεγάλη επιτυχία των παιδιών αυτή…»

-Η διαχείριση του ματς, η υπομονή και η ανάλυση του αντιπάλου, ήταν τελικά τα κλειδιά για την επιτυχία;

«Ο Παναργειακός μπήκε με διάθεση να μας πιέσει αλλά καταφέραμε να τον κρατήσουμε εκτός περιοχής και αν εξαιρέσουμε ένα σουτ που έγινε στο πρώτο πεντάλεπτο δεν απειληθήκαμε σε καμία άλλη περίπτωση σε όλο το ημίχρονο. Στο δεύτερο ημίχρονο περιμέναμε ότι αντίπαλος θα ανέβει λίγο πιο ψηλά, θα προσπαθήσει να απειλήσει περισσότερο, να ανοιχτεί περισσότερο οπότε εμείς εκεί κυριαρχήσαμε. Τους οδηγήσαμε σε πολλά αβίαστα λάθη, καταφέραμε να βγούμε στην κόντρα και να δημιουργήσουμε επικίνδυνες καταστάσεις. Ευτυχήσαμε να προηγηθούμε απο ένα στημένο, το τρίτο ματς κόρνερ στο παιχνίδι οπότε μετά ήταν πιο πολύ πιο εύκολα τα πράγματα. Λίγο το άγχος του γηπεδούχου, λίγο ότι έπρεπε να ισοφαρίσουν, οι επόμενες κινήσεις ήταν ένα έργο που θέλεις να δείς πολλές-πολλές φορές…».

- Για την ομάδα ήταν μια ιστορικής σημασίας νίκη. Προσωπικά για τον Κώστα Καλογιαννίδη ήταν από τις πιο μεγάλες επιτυχίες στην έως τώρα παρουσία στους πάγκους;

«Μα βέβαια, 100%! Ήταν μια νίκη σε ένα ματς που διακυβεύονταν πολλά. Μόνο και μόνο οι συνθήκες που είχαν δημιουργηθεί, το αναγκαίο της κατάστασης, η πίεση πως δεν έχεις περιθώρια καθιστούν το έργο σου ακόμα πιο δύσκολο. Το κυριότερο όμως είναι ότι τα παιδιά κατάλαβαν ότι είναι μια σούπερ ομάδα δεν τους αξίζει αυτή η θέση. Είναι η ομάδα που έχει όλα τα φόντα να διεκδικήσει κάτι καλύτερο αλλά βέβαια έχουν έρθει έτσι τα πράγματα που ο στόχος μας είναι αυτός. Πήραμε δύναμη αλλά ήδη ξεχνάμε αυτό το αποτέλεσμα και επικεντρωνόμαστε στον επόμενο κρίσιμο αγώνα. Έχουμε όλη την εβδομάδα να δουλέψουμε πάνω σ' αυτό το παιχνίδι. Αν μπούμε στη διαδικασία να πούμε ότι εδώ τελείωσαν όλα θα εγκληματίσουμε. Ένα λάθος το οποίο το έχεις κάνει δεν πρέπει να το κάνεις δεύτερη φορά…»

663 views
Top