Θωμάς: «Αυτό που ζω στην Καλαμάτα είναι μοναδικό»

Υπό άλλες συνθήκες θα ακουγόταν παράδοξο να αποθεώνεται ο τερματοφύλακας μιας ομάδας η οποία γνώρισε την πρώτη ήττα στο πρωτάθλημα, σε ματς μάλιστα που η εστία της παραβιάστηκε για πρώτη φορά. Στην περίπτωση της Καλαμάτας όμως και του γκολκήπερ Άρη Θωμά, η θετική αντίδραση του κόσμου ήρθε απόλυτα φυσιολογικά και εκδηλώθηκε με το αβίαστο χειροκρότημα μετά την λήξη του ματς.
Η απογοήτευση από το αρνητικό αποτέλεσμα στο ματς με τον Παναργειακό δεν εμπόδισε την κερκίδα να αναγνωρίσει την αξία και την γενικότερη παρουσία του αχαιού τερματοφύλακα κάτω από τα μελανόλευκα γκολπόστ. Δεν ήταν μόνο η απόκρουση του πέναλτι αλλά η εμπιστοσύνη που εμπνέει και η σιγουριά που δίνει στην άμυνα.
Ο ίδιος βέβαια δεν θέλει να μιλάει για τον εαυτό του βάζοντας την ομάδα πάνω απ΄ όλα ενώ στάζει «μέλι» για τον κόσμο της Καλαμάτας και την στήριξη στην ομάδα: «Προσπαθούμε όλοι για το καλό του συνόλου. Μέσα από την προσπάθεια του καθενός από εμάς θα έρθουν οι επιτυχίες. Ο κόσμος της Καλαμάτας αξίζει πολλά. Αυτό που ζω από την πρώτη αγωνιστική είναι κάτι μοναδικό. Οι εκδηλώσεις του κόσμου με ανεβάζουν ψυχολογικά. Πιστεύω με όλα τα παιδιά γίνεται αυτό. Είναι απίστευτη η αίσθηση και η ώθηση που σου δίνει ο κόσμος. Ιδιαίτερα στην κερκίδα των οργανωμένων πίσω από την εστία βρίσκονται 300-400 άτομα και η ατμόσφαιρα είναι σαν να είναι 6000! Είναι καταπληκτικά τα παιδιά στην κερκίδα. Αυτό το πράγμα, σε τέτοιο βαθμό δεν το έχω συναντήσει αλλού».
Στο κυριακάτικο ματς με τον Παναργειακό ο Άρης Θωμάς έδειξε και μια άλλη πλευρά του ταλέντου του: είναι «πεναλτάκιας» κάτι που έχει δείξει και στις προηγούμενες ομάδες στις οποίες είχε αγωνιστεί. Στον Παναιγιάλειο, για παράδειγμα, είχε 7/9 και στον Διαγόρα Βραχνεϊκων 6/7: «Το μυστικό είναι να μην έχεις άγχος και να μεταφέρεις το βάρος στον αντίπαλο», λέει ο Πατρινός τερματοφύλακας για το «χάρισμα» που έχει και το επιβεβαιώνει πλέον και στην «Μαύρη Θύελλα».
Μιλώντας για την πρώτη ήττα στην σεζόν αλλά και πως βλέπει την συνέχεια, ο έμπειρος γκολκήπερ, τονίζει: «Πιστεύω πως θα μπορούσαμε να έχουμε αποφύγει το στραβοπάτημα εάν είμαστε πιο αποτελεσματικοί στην τελική προσπάθεια. Χάθηκαν σημαντικές ευκαιρίες με αποκορύφωμα την φάση του δοκαριού και μοιραία όπως γίνεται σ΄αυτές τις περιπτώσεις το πληρώσαμε. Θέλουμε δουλειά ακόμη και η διακοπή πιστεύω πως θα είναι ωφέλιμη. Η ομάδα έχει ταλέντο και πιστεύω πως ο χρόνος δουλεύει υπέρ μας ώστε να δείξουμε και στο γήπεδο τις δυνατότητές μας».

1287 views
Top